'The Wheel of Time' kwam met erg verrassend verleden

Showrunner Rafe Judkins legt uit wat we te zien kregen en waarom 't er zo uit zag.

Jim Pedd, 26 december 2021 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Wheel of Time is klaar met z'n eerste seizoen en bleek een groot succes te zijn. Prime Video bestelde al ver voordat het eerste seizoen in première ging een tweede reeks afleveringen en met reden.
Immers bleek The Wheel of Time een van de grootste successen van de streamingdienst tot nu toe te zijn. De komende tijd is het wachten op nieuws over het tweede seizoen. Maar het feit dat we het eerste seizoen nu af hebben kunnen zien, betekent dat we het ook kunnen hebben over een van de meest opvallende momenten van het eerste seizoen.

Age of Legends
The Wheel of Time begint zijn seizoensfinale met een moment in de Age of Legends, jaren in het verleden waarin we zien hoe het ging onder de eerste Dragon, die zich toen voorbereidde op het gevecht met de Dark One.

Opvallend genoeg werd gekozen voor een futuristisch design. Rafe Judkins: "We wilden dat het tijdloos zou voelen, iets dat zowel oeroud als modern zou zijn."

"Dus veel van de kostuums en het production design maakten gebruik van Griekse zinnen en kleding en voor het set design, omdat ze iets ouds wilden overdragen, dat tegelijk heel modern voelde. En dus was dat ons leidend licht voor hoe de Age of Legends eruit zou moeten zien."

Kortom: "Als je uit het raam kijkt, zie je wat er buiten bestaat. Een grote stad die heel futuristisch is." Dat hoort ook bij de geschiedenis van The Wheel of Time, dat te maken kreeg met het 'Breaking of the World' en de val van een erg technologisch geavanceerde maatschappij.

The Wheel of Time seizoen 1 zie je in z'n geheel op Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Wheel of Time, Rafe Judkins, Amazon, Prime Video

Populair nieuws