search

Ons nieuws van zondag 26 december 2021

Nieuw op Netflix: De spannende horrorserie 'The Silent Sea'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende horrorserie 'The Silent Sea'

Met deze nieuwe Zuid-Koreaanse horrorserie hoopt Netflix het succes van 'Squid Game' te kunnen evenaren...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix hoopt het gigantische succes van de serie Squid Game te kunnen evenaren met de komst van de horrorserie The Silent Sea. Of dat ook daadwerkelijk zal lukken is uiteraard nog maar de vraag.

The Silent Sea neemt ons mee naar het jaar 2075. We maken kennis met een periode waarin de Aarde ten onder is gegaan aan de uitputting van haar grondstoffen door de mens. Er wordt een elite team samengesteld dat een speciale missie krijgt. Zij worden naar een verlaten onderzoeksbasis op de maan gestuurd.

Wat volgt is een spannende avontuur boordevol mysterieuze gebeurtenissen. Het team gaat bovendien op zoek naar mogelijkheden om de Aarde alsnog te redden.

Kortfilm
De serie is gebaseerd op een gelijknamige kortfilm. Acteur Jung Woo-sung had meteen bij de lancering van die kortfilm laten optekenen dat hij bijzonder onder de indruk was van de verhaallijn. Hij verleende dan ook met alle plezier zijn medewerking aan de reeks.

De trailer die je hieronder aantreft geeft je alvast een voorsmaakje van wat je van deze reeks precies mag verwachten. Wil je graag meteen aan de slag met de volledige reeks? Ook dat is mogelijk! The Silent Sea is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie 'Atlanta' met Donald Glover krijgt trailer
Series / Trailer

Topserie 'Atlanta' met Donald Glover krijgt trailer

Seizoen drie van de geprezen FX-serie keert in maart terug op de buis.

In 2016 verscheen het eerste seizoen van de dramakomedieserie Atlanta op de zender FX. Donald Glover heeft de hoofdrol en staat ook te boek als de bedenker en uitvoerend producent van de serie. Binnenkort verschijnt seizoen drie, hieronder de teaser.

De serie Atlanta gaat over twee neven die in de muziekwereld van Atlanta werken om hun leven en dat van hun families te verbeteren. Glover zien we als Earnest "Earn" Marks en Brian Tyree Henry als Alfred "Paper Boi" Miles.

Andere rollen in de serie zijn voor Lakeith Stanfield als Darius Epps en Zazie Beetz als Vanessa Keefer. En zo zijn er meer opvallende rollen in de dramaserie. Geen wonder dat het eerste seizoen de Golden Globe won voor 'Best Television Series "“ Musical or Comedy'.

Eerste teaser voor seizoen 3
Het tweede seizoen van Atlanta stamt alweer uit 2018. Pas vier jaar later debuteert het derde seizoen, en wel op 24 maart 2022. Uiteraard op de zender FX.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans kwaad om verwijderde scène 'The Witcher'
Series / Video/clip/featurette

Fans kwaad om verwijderde scène 'The Witcher'

Een opgedoken verwijderde scène met Geralt en Triss valt niet goed.

Ondertussen staat het tweede seizoen van The Witcher een week op Netflix. Dit keer was de ontvangst onder de critici best goed te noemen, maar nu bleken juist de fans niet helemaal blij met het verloop. Een opgedoken verwijderde scène leidt ook tot kritiek.

Het eerste seizoen staat op 68 procent op de Tomatometer en het tweede op 94 procent. Bij de Audience Score is het omgedraaid, namelijk 91 procent voor seizoen één en slechts 63 procent voor seizoen twee. Opvallend.

Verwijderde scène met Geralt en Triss
Netflix verspreidde de onderstaande verwijderde scène en nu is er online kritiek te horen op de beslissing van showrunner Lauren Hissrich en haar team. De reden: de fans hadden de scène gaat in de serie gezien.

In de scène zien we een kort gesprek tussen Triss Merigold (Anna Shaffer) en Geralt van Rivia (Henry Cavill) over Ciri van actrice Freya Allan. De grote vraag is op de ontvangst beter was geweest met deze paar extra seconden.

Check de beelden hieronder en bekijk de complete serie The Witcher uiteraard gewoon op Netflix, met nu in totaal 16 afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lot Marvel-megaschurk in verwijderde post-credits scène 'Hawkeye'
Series / Nieuws

Lot Marvel-megaschurk in verwijderde post-credits scène 'Hawkeye'

Er was eigenlijk een grote post-credits scène gepland, maar die werd verwijderd.

Afgelopen woensdag verscheen de laatste aflevering van Hawkeye op Disney+. Ook nu was er weer een grote onthulling en die was gelijk in de eerste seconden van de aflevering te zien. Het was de terugkeer van een bekende schurk uit de Marvel-wereld. Let op: SPOILERS!

In de aflevering was er dan toch de komst van Wilson Fisk alias Kingpin, gespeeld door Daredevil-acteur Vincent D'Onofrio. Zijn personage bestaat dus gewoon in het Marvel Cinematic Universe zal we dat al jaren kennen.

Verwijderde post-credits scène
Nu komt er via The Cosmic Circus het gerucht dat er een post-credits scène is opgenomen die duidelijk maakt dat Kingpin de aanslag overleeft. In de laatste deel van de slotepisode wordt hij namelijk buiten beeld neergeschoten door Maya Lopez' (Alaqua Cox).

Dit gebeurt ook in de comics. Ook op papier wordt hij neergeschoten door Echo. Hij overleeft de aanslag, maar is wel tijdelijk blind. Daarna keert hij terug om zijn misdaadorganisatie weer op te bouwen.

Overigens had de serie geen echt nafilmpje, los van een uitgebreide blik op de musical Rogers. Seizoen 1 staat nu in zijn geheel op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Outer Banks' seizoen 3 al snel van start
Series / Nieuws

Opnames 'Outer Banks' seizoen 3 al snel van start

Aan het begin van het nieuwe jaar komen cast en crew terug samen voor de opnames van het derde seizoen...

Eerder werd tot grote vreugde van de fans reeds bekend gemaakt dat er een derde seizoen zal verschijnen van Outer Banks. De opnames van dat derde seizoen worden reeds zeer binnenkort aangevat.

De serie Outer Banks kan rekenen op een enorme populariteit. De eerste twee seizoenen zijn er dan ook in geslaagd om zowel vriend als vijand te verbazen. De aankondiging van een derde seizoen werd dan ook zeer warm ontvangen.

Terugkerende cast
Veel details over het derde seizoen van de reeks zijn momenteel nog niet bekend. Wat we wel al weten is dat alle leden van de cast van de voorgaande seizoenen terug present hebben getekend. Bovendien werd eerder ook reeds aangegeven dat Carlacia Grant een prominente rol zal krijgen in het derde seizoen.

De eerste dag van de opnames staat gepland voor 16 februari 2022. De opnames zullen volgens het huidige opnameschema duren tot 19 augustus 2022. Dit betekent uiteraard dat het wel nog even wachten is tot het nieuwe seizoen zal verschijnen.

Op basis van het opnameschema en rekening houdende met de releases in het verleden is de kans groot dat we van het derde seizoen van Outer Banks zullen kunnen genieten tegen het einde van 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend geheim 'Star Wars'-project per ongeluk gelekt?
Series / Nieuws

Opvallend geheim 'Star Wars'-project per ongeluk gelekt?

Star Wars zou een Tales of the Jedi-serie in de maak hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een kerstcadeau dat medewerkers van Lucasfilm kregen dit jaar, hint op een groot toekomstig Star Wars-project.

Beelden van het cadeau verschenen op Imgur. Het gaat om een draagbare platenspeler met het Lucasfilm-logo erop. Maar belangrijk is wat er in de doos zit. Het gaat om logo's voor projecten waar de studio aan werkt. Daaronder bevinden zich The Book of Boba Fett, Andor, Obi-Wan Kenobi[/i] en opvallend genoeg ook Tales of the Jedi.

Geheim Star Wars-project?
Tales of the Jedi is een comicserie die in de jaren negentig werd uitgegeven door Dark Horse. Hij maakt nu onderdeel uit van de Legends-projecten en dus geen canon meer.

De boel bestond uit hoofdstukken als Knights of the Old Republic en Dark Lords of the Sith. Allemaal verhalen die zich duizenden jaren voor de oorspronkelijke trilogie afspelen.

De comics verkenden de Hyperspace War, de Sith War en introduceerden personages als Ulic Qel-Droma, Nomi Sunrider, Odan-Urr, Freedon Nadd, Exar Kun en Naga Sadow.

Dit hielp allemaal de immens populaire game Knights of the Old Republic op te zetten. Zou er dan nu gewerkt worden aan een serie in die reeks?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze series nieuw toe afgelopen week
Series / Featured

Prime Video voegde deze series nieuw toe afgelopen week

Check hier het complete lijstje met de nieuwe series op Prime Video.

Elke week zetten we op zondag op een rij wat zoal nieuw is toegevoegd aan het aanbod van Prime Video. Deze week zetten we weer de series met nieuwe afleveringen eerst op een rij, gevolgd door de series met complete nieuwe seizoenen.

The Wheel of Time (S01E08): Seizoensfinale. Al twintig jaar droomt Moiraine over dit moment en heeft ze daar naartoe gewerkt. Maar ze kan de Herrezen Draak er niet van weerhouden om het aantrekkelijke van het Duister te zien.

The Expanse (S06E03): Avasarala, met de gecombineerde vloot van Aarde en Mars, brengt de oorlog naar Marco. De relatie van Filip en Marco wordt op de proef gesteld. De oorlog wordt steeds gevaarlijker en bovendien persoonlijk voor Holden en Naomi als de Rocinante plots gedwongen wordt tot een gevecht.

Vita da Carlo (seizoen 1): Voor het eerst speelt Carlo Verdone zichzelf in een serie over zijn privéleven en complexe relatie met een liefhebbende, jaloerse en onderdrukkende moeder: Rome.

Everybody Loves Natti (Seizoen 1): Voor het eerst in haar carrière deelt de Dominicaanse reggaeton-superster Natti Natasha de intieme details van haar privéleven, inclusief haar relatie met haar manager, Raphy Pina. Samen loodsen ze ons door haar nieuwe album, het leven in Miami met hun samengestelde gezin, haar dromen van wereldwijde erkenning en als grote verrassing een baby op komst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende nieuwe nummer 1 op Netflix deze week
Series / Featured

Verrassende nieuwe nummer 1 op Netflix deze week

The Witcher is nu al van de troon gestoten op Netflix; dat ging wel erg snel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week was The Witcher nog de nummer één op Netflix. Maar krap een week na de release van het tweede seizoen is de immens populaire serie al van de troon gestoten door een nieuwe serie op de streamingdienst.

Dat is opvallend, want The Witcher was twee jaar geleden de grootste serie ooit op Netflix. Inmiddels is de tweede reeks te zien en die doet het dus wat minder goed. De tweede stek is nu dus gereserveerd voor de show. Emily in Paris nam met zijn tweede seizoen de plek op de troon in. Hekkensluiter is wederom Undercover seizoen 3.

De top drie
Dit is de top drie van deze week:

1. Emily in Paris (seizoen 2): De avonturen van Emily in Parijs gaan weer door. Ze settelt langzaamaan in de Franse hoofdstad. En wederom is de serie heerlijk humoristisch en stiekem best vilein.

2. The Witcher (seizoen 2): Een lineair verhaal en meer focus op Ciri en haar bizar grote krachten. The Witcher bouwt meer op van de wereld en zet het derde seizoen heel duidelijk op.

3. Undercover (seizoen 3): De show rond Ferry Boumans staat sinds deze weer begonnen is elke week op de derde stek. Zo blijft het voorlopig ook nog wel lijkt het.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste Netflix-serie ooit komt snel terug
Series / Nieuws

De grootste Netflix-serie ooit komt snel terug

Bridgerton komt in maart dan eindelijk met z'n tweede seizoen, eindelijk!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix vierde gisteren de eerste verjaardag van de hitserie Bridgerton. Dat deed men met een video waarin de cast samenkomt en een cadeau krijgt van Lady Whistledown. Met een mooie verrassing voor ons fans!

In de video kondigde Netflix aan dat het tweede seizoen van Bridgerton - verfilming van de gelijknamige boeken van Julia Quinn - op 25 maart 2022 te zien is op Netflix. Een mooi kerstcadeau voor iedereen die gespannen heeft zitten wachten op het volgende hoofdstuk in de Bridgerton-saga.

Bridgerton seizoen 2
Bridgerton voegde vier nieuwe castleden toe aan de cast tussen het eerste en tweede seizoen en kondigde aan dat hoofdrolspeler Regé-Jean Page niet terugkeert voor een nieuw seizoen.

De serie Bridgerton focust zich in de toekomst op andere personages en andere relaties. Voor fans en voor uitvoerend producent Shonda Rhimes was dat een grote verrassing.

Bridgerton is een verfilming van de boekenreeks van Julia Quinn, die draait om een reeks aan elkaar verbonden personages. Zij leven in een fictieve versie van de Engelse high society tijdens de Regency-era. Elk boek focust zich op een andere relatie.

Het tweede seizoen van Bridgerton draait om Anthony Bridgerton, gespeeld door Jonathan Bailey.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' wordt veel grootser in tweede seizoen
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' wordt veel grootser in tweede seizoen

The Wheel of Time gaat er nog een schepje bovenop doen straks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het succes van het eerste seizoen van The Wheel of Time maakt dat het tweede seizoen (dat al besteld en opgenomen is) groter kan zijn dan de eerste reeks afleveringen.

Amazon Studio's Head of Global TV Vernon Sanders verwacht dat het succes van het eerste seizoen van The Wheel of Time betekent dat de boel nog grootser en ambitieuzer is in de toekomst.

Groter en met meer ambitie
Tijdens een interview met TVLine was Sanders erg positief over de toekomst van de epische fantasyserie. Hem werd gevraagd of Rafe Judkins, showrunner, ook toestemming kreeg om The Wheel of Time groter te maken.

"Ja, Rafe was een geweldige leider. Hij denkt goed na, is echt toegewijd en probeert alles op de juiste manier te maken. Dat geldt ook voor Rosamund [Pike]."

Hij ging verder: "Dus we gingen seizoen 2 in, met de vraag wat we beter kunnen doen nu we deze gigantische wereld ontwikkeld hebben en de personages opgebouwd hebben. Ik kan voorspellen dat seizoen 2 groter en gedurfder en grootster wordt."

The Wheel of Time zie je op streamingdienst Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oproep tot boycot van 'The Witcher' van Netflix
Series / Nieuws

Oproep tot boycot van 'The Witcher' van Netflix

The Witcher gebruikte levende dieren en dat had niet overal gemogen wat PETA betreft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
PETA is helemaal niet blij met de productie van The Witcher seizoen 2. Dat koos ervoor levende dieren te gebruiken in plaats van hen via CGI te maken.

Dat vindt de organisatie PETA maar niets. In een statement schrijft men dat "The Witcher een monsterprobleem" heeft. "De producenten kozen namelijk voor het gebruik van een levende lemur en aapjes, maar ook andere dieren in plaats van het gebruik van moderne en menselijke door de computer gegenereerde beelden."

The Witcher seizoen 2
PETA schrijft in het statement dat de filmindustrie er al te vaak voor kiest om dieren "te scheiden van hun moeders" en hun "instinct om te verkennen, geliefden te kiezen en jongen op te voeden" daardoor onderdrukt.

Daarom roept PETA op de serie te boycotten.

"Dieren zijn er niet om te gebruiken voor ons entertainment, of om op welke manier dan ook te misbruiken".

Eerder had PETA ook forse kritiek op Clifford the Red Dog, dat ervoor koos dieren te gebruiken op de filmset. "Het publiek moet producties als deze vermijden", lezen we.

The Witcher zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-hit kan toch terugkeren voor een derde seizoen
Series / Nieuws

Deze Netflix-hit kan toch terugkeren voor een derde seizoen

Jonathan Groff gelooft wel dat er meer Mindhunter gemaakt kan worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jonathan Groff speelt de hoofdrol in Netflix-serie Mindhunter. Hij is er zeker van dat zijn mede-castleden allemaal terug zullen keren voor het derde seizoen als dat mogelijk gemaakt kan worden.

Groff was te zien als FBI Special Agent Holden Ford in de Netflix-serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek uit 1995. Daarin volgen we de protagonisten die de Behavioral Science Unit van de FBI Academy in Quantico, Virginia, op helpen zetten. Ze doen onderzoek naar seriemoordenaars en willen hun psychologie begrijpen.

Mindhunter seizoen 3?
De serie Mindhunter is gemaakt door Joe Pernhall en geproduceerd door David Fincher. De serie werd behoorlijk geprezen, maar trok niet genoeg kijkers op Netflix om een derde seizoen te rechtvaardigen. De kosten waren daar te hoog voor.

Jonathan Groff sprak in het kader van The Matrix Resurrections met de site The Hollywood Reporter. Hem werd gevraagd naar de toekomst van Mindhunter, waarna hij aangaf "meteen terug te keren" als Fincher nog een seizoen wil maken.

"Het moment dat hij zegt dat hij er nog een wil maken, dan doe ik het echt meteen. Er is zo'n verering voor Fincher. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand in de cast dat niet direct zou doen."

Mindhunter seizoen 1 en 2 zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom dit controversiële 'The Expanse'-moment zo gek nog niet was
Series / Featured

Waarom dit controversiële 'The Expanse'-moment zo gek nog niet was

James Holden was weer even behoorlijk principieel in The Expanse.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
James Holden maakt een controversieel besluit in aflevering 3 van seizoen 6 van The Expanse, Force Projection. De raket die Bobbie lanceert op het oorlogsschip van Marco Inaros, de Pella, wordt onschadelijk gemaakt.

Marco is op de vlucht nadat hij zijn troepen het bevel geeft Ceres Station te verlaten. De Roccinante komt hem tegen en krijgt een kans hem te doden. Holden geeft hem eerst de kans zich over te geven, wat Marco weigert. Daarop vuurt Bobbie de raket af, en zien we op de achtergrond de zoon van Naomi en Marco: Filip.

The Expanse-besluit
Dat James Holden hiervoor koos, is het juiste besluit. Holden is inherent niet gewelddadig, dus dat past sowieso goed bij zijn manier van leven.

Holden spaarde eerder Adolphus Murty op Illus en neemt hem gevangen. Ook twijfelt hij behoorlijk voordat hij schiet op de Belter-schepen die de Roci aan dreigen te vallen.

Bovendien komt Holden zo op voor zijn geliefde Naomi. De twee houden constant, in elke mogelijke situatie, rekening met elkaar. Hij kon zichzelf dus niet zover krijgen om het leven van haar zoon te beëindigen. Ook wist Holden dat, als hij dit zou doen, hij ervoor zou zorgen dat de extremist Marco zou verworden tot een martelaar/

De oorlog tegen de Free Navy moet op een andere manier eindigen dan dit. Hoe dat gaat zie je de komende drie weken op Prime Video, waar je The Expanse kunt streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' kwam met erg verrassend verleden
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' kwam met erg verrassend verleden

Showrunner Rafe Judkins legt uit wat we te zien kregen en waarom 't er zo uit zag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Wheel of Time is klaar met z'n eerste seizoen en bleek een groot succes te zijn. Prime Video bestelde al ver voordat het eerste seizoen in première ging een tweede reeks afleveringen en met reden.

Immers bleek The Wheel of Time een van de grootste successen van de streamingdienst tot nu toe te zijn. De komende tijd is het wachten op nieuws over het tweede seizoen. Maar het feit dat we het eerste seizoen nu af hebben kunnen zien, betekent dat we het ook kunnen hebben over een van de meest opvallende momenten van het eerste seizoen.

Age of Legends
The Wheel of Time begint zijn seizoensfinale met een moment in de Age of Legends, jaren in het verleden waarin we zien hoe het ging onder de eerste Dragon, die zich toen voorbereidde op het gevecht met de Dark One.

Opvallend genoeg werd gekozen voor een futuristisch design. Rafe Judkins: "We wilden dat het tijdloos zou voelen, iets dat zowel oeroud als modern zou zijn."

"Dus veel van de kostuums en het production design maakten gebruik van Griekse zinnen en kleding en voor het set design, omdat ze iets ouds wilden overdragen, dat tegelijk heel modern voelde. En dus was dat ons leidend licht voor hoe de Age of Legends eruit zou moeten zien."

Kortom: "Als je uit het raam kijkt, zie je wat er buiten bestaat. Een grote stad die heel futuristisch is." Dat hoort ook bij de geschiedenis van The Wheel of Time, dat te maken kreeg met het 'Breaking of the World' en de val van een erg technologisch geavanceerde maatschappij.

The Wheel of Time seizoen 1 zie je in z'n geheel op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.