'The Witcher'-ster over grote controverse in seizoen 2

'The Witcher'-ster over grote controverse

Seizoen 2 van The Witcher doet het niet helemaal handig volgens fans.

Jim Pedd, 3 januari 2022 09:58

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Hoewel critici helemaal blij zijn met de terugkeer van Henry Cavill's Geralt of Rivia, en de kijkcijfers bijzonder goed zijn van de nieuwe afleveringen van de serie The Witcher van Netflix, zijn fans van het bronmateriaal niet blij met elk mogelijk aspect.
De serie heeft een score van 94% op Rotten Tomatoes bij de critici. Bij gebruikers is 't echter een stuk slechter: daar krijgt de serie slechts een score van 62%. Een van de redenen achter die teleurstelling ligt vermoedelijk in de grote veranderingen die zijn gemaakt ten aanzien van het bronmateriaal.

The Witcher-veranderingen
Een van de belangrijkste veranderingen heeft te maken met het personage Eksel.

Hij is een van de meest populaire personages uit de boeken en wordt in de serie gedood door een Leshen. Co-ster Paul Bullion vertelde daarover in een interview met The Direct:

"Ik wist echt honderd procent zeker dat fans daar niet blij van zouden worden. Hij is een fanfavoriet. Je kan het zien in de fanart en de fanfictie rond Witchers: Eskel, Lambert en Coen. Ik denk dat als je een van die Witchers weg zou nemen - los van Geralt - er een grote schok door de fans zou gaan. Het is goed om het publiek te laten gissen. Zelfs als je expert van het bronmateriaal bent."

Volgens hem wist hij ook meteen dat het moeilijk zou vallen. "Maar is het niet geweldig om iets te kijken en te denken: 'Dat zag ik niet aankomen'?"

The Witcher zie je nu op Netflix.
Bron: The Direct

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Paul Bullion

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws