search
'Game of Thrones'-ster over zijn bizar populaire personage
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster over zijn bizar populaire personage

Syrio Forel was zo populair dat fans jaren hoopten dat hij terug zou keren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Miltos Yerolemou was te zien als Syrio Forel in de serie Game of Thrones. De Brit was gedurende één seizoen te zien als het First Sword of Braavos, die ingehuurd werd door Ned Stark om zijn dochter Arya te leren de Braavosi-zwaardtechniek 'water dancing' te leren.

Cersei lannister stuurt, na de arrestatie van Ned, haar bewapende wachters op Arya af, maar zij kan ontkomen omdat Syrio verdedigt haar met een houten zwaard - tot een van de ridders van de Kingsguard, Meryn Trant, het zwaard doormidden klieft en hem ogenschijnlijk doodt.

Immens populair
Syrio bleek immens populair. Zo erg zelfs dat, ondanks dat je niet te zien kreeg dat hij dood ging en het er wel heel erg op leek, fans hoopten dat hij alsnog terug kon keren in een van de nieuwe seizoenen.

Acteur Yerolemou vond dat prachtig:

"Het is behoorlijk opvallend. Ik heb een paar erg krachtige ervaringen gehad. Ik voelde mij nederig en heel trots dat ik een personage heb kunnen spelen waar mensen zo erg van hielden. Ik heb dat nooit als iets vanzelfsprekends gezien. Vooral als ik mensen ontmoet die vertellen dat ze het moeilijk hebben in hun leven, mensen die zelf tegenover de dood staan, die vertellen wel eens dat ze heel veel comfort halen uit die regels tekst. Het is soms echt overweldigend. Ik voel me er altijd heel nederig door. Ik krijg veel verzoeken van fans die 'Not Today' op hun lichaam schrijven. En zij maken er dan een tattoo van. Ik denk dat daarin het vreemdste zit dat ze van mij vragen."

"Vaak heb je met een paar miljoen mensen hier en een paar miljoen mensen daar te maken. Maar hier heb je het over miljarden mensen die in de serie geïnvesteerd hebben. Dus de serie werd een groot succes en we konden het verhaal vertellen zoals we dat hoopten, recht doend aan het bronmateriaal. Dat is alles wat we altijd wilden doen, iets onvergetelijks maken. Maar we hadden ons nooit gerealiseerd dat we iets zoals dit konden maken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen