Mensen zijn de echte vijand in 'Alien'-serie en dus niet de Xenomorph

Mensen zijn de echte vijand in 'Alien'-serie

Xenomorph zijn eigenlijk een stuk liever dan mensen als je erover nadenkt.

Jim Pedd, 8 januari 2022 09:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Als je aan de Alien-franchise denkt, dan denk je aan de angstaanjagende Xenomorph die natuurlijk voor heel wat intergalactische terreur zorgt. Maar er zijn ook andere concepten die centraal komen te staan in de aankomende Alien-serie.
Dat vertelt maker Noah Hawley over zijn aankomende serie. We wisten al dat die duikt in de situatie op de Aarde tijdens het verhaal. We gaan dus geen crew van een ruimteschip zien die opgejaagd wordt door een alien, maar zien mogelijk heel andere 'monsters'.

De mens als schurk?
Het lijkt er namelijk op dat de FX-serie (die hier in Nederland vermoedelijk op Disney+ te zien zal zijn, via het STAR-menu) vooral kijkt naar de mensheid als slechteriken.

"Zoals Sigourney Weaver in de tweede film zegt: 'ik weet niet welke soort erger is. Zij fucken elkaar tenminste niet over een percentage'. Zelfs als de serie 60 procent van de beste horror-actie is, dan is er nog altijd de 40 procent waarbij we ons moeten afvragen: 'waar hebben we het over? Wat ligt eronder?' Thematisch moet het interessant zijn. Het is heel mooi om met deze wereld te mogen spelen."

De worsteling van de franchise was tot nu toe opmerkelijk genoeg wel de vraag hoe omgegaan moet worden met de thema's. Prometheus leunde in thema's van hebzucht en kunstmatige intelligentie en minder in het idee van een gevecht tussen de mensen en xenomorph.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Xenomorph, FX, Alien, Noah Hawley

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws