Grote problemen achter de schermen rond een van de meest populaire series van dit moment: 'Yellowstone'

Problemen achter de schermen rond 'Yellowstone'

Yellowstone is de populairste serie op lineaire televisie, maar de streamingrechten dan!?

Jim Pedd, 11 januari 2022 11:02

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er is iets vervelends aan de hand voor Paramount. De meest populaire serie in de Verenigde Staten is zonder meer Yellowstone op dit moment, met 9,3 miljoen kijkers op lineaire televisie. Dat is bijna 81% meer dan naar seizoen 3 keken. Maar achter de schermen gaat het niet zo lekker.
De serie Yellowstone is namelijk niet van Paramount. Ja, hij is te zien op Paramount Network, maar nee: niet op Paramount+. De streamingrechten zijn van Peacock, dat gerund wordt door NCBUniversal en eigendom is van Comcast.

Yellowstone streamen
Nu Yellowstone steeds populairder wordt, willen meer mensen 'm streamen, waardoor ViacomCBS geld verliest. Comcast's Peacock biedt de drie seizoenen wel aan op zijn streamingdienst.

Nieuwe afleveringen kunnen dus enkel bekeken worden op Paramount Network, of op Peacock. En anders kan je ze kopen op Amazon. Maar alles staat los van Paramount+, waar Yellowstone in z'n geheel niet beschikbaar is. Voor fans die het nieuwe seizoen willen streamen, moeten ze 90 (!) dagen nadat de finale op lineaire televisie te zien was wachten om 'm te zien.

Het probleem begon eigenlijk al bij de ontwikkeling van de serie. Yellowstone werd van HBO gekocht door The Weinstein Company, maar was te duur om op televisie uit te zenden. En dus kwam 'ie terecht bij Viacom dat iets zocht voor Paramount Network.

Nadat Harvey Weinstein in 2017 door meerdere vrouwen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ging de serie helemaal over naar Paramount Network. En toen de show in 2018 te zien was, had men geen streamingdienst. En dus besloot Paramount Network om de streamingrechten te verkopen aan Peacock voor 1,5 miljoen dollar per aflevering.

ViacomCBS heeft wel geprobeerd de rechten te kopen, maar Peacock verdient te veel aan Yellowstone om z'n streamingrechten af te willen staan.
Bron: CBR

Lees meer over: Yellowstone, Kevin Costner, Paramount Plus, Peacock

Populair nieuws