Megasucces 'Yellowstone' verandert alles voor Paramount

Succes Yellowstone verandert alles voor Paramount

Yellowstone is als serie zo erg succesvol dat Paramount zijn plannen heeft gewijzigd. En flink.

Jim Pedd, 26 januari 2022 09:10

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het grote kijkcijfersucces van Yellowstone maakt dat Paramount Network voorlopig niet het Paramount Movie Network gaat heten. Dat was eigenaar ViacomCBS wel van plan.
Yellowstone is mede bedacht door Taylor Sheridan en John Linson en een neo-western dat draait om de familie Dutton. Zij zijn de eigenaars van de grootste ranch in Montana. Yellowstone verkent het drama binnen de familie en hun conflicten met het aangrenzende Broken Rock Indian Reservation, nationale park en landontwikkelaars.

Yellowstone-hit
De serie Yellowstone blijkt een behoorlijk grote hit te zijn. Vandaag meldt Deadline dat het plan van ViacomCBS daardoor veranderd is.

Eigenlijk wilde men het kabelnetwerk 52 originele films per jaar laten uitzenden en hooguit 1 miniserie of scripted series per kwartaal. De western en het succes van Yellowstone maakt dat die plannen helemaal van de baan zijn.

In eerste instantie leidde het besluit om Paramount te veranderen al tot grote vragen bij de fans. Yellowstone seizoen 4 brak namelijk heel wat records sinds de serie van start ging in november, en werd door meer dan 8 miljoen Amerikanen bekeken.

Er wordt gewerkt aan meerdere spin-offs van Yellowstone.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Yellowstone, paramount, succes

Populair nieuws