Nieuwe Netflix-serie blijkt een gigantische hit te zijn

Nieuwe Netflix-serie blijkt een gigantische hit

Archive 81 worstelde in eerste instantie met het aantrekken van veel kijkers, maar heeft nu alle momentum.

Jim Pedd, 26 januari 2022 11:13

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix heeft zijn wekelijkse overzicht met kijkcijfers onthuld, wat laat zien dat een van de nieuwste televisieseries van de streamingdienst, Archive 81, enorm scoort.
De serie Archive 81 is gebaseerd op de gelijknamige podcast. Hij debuteerde op 14 januari op de streamingdienst en kwam al snel hoog in de dagelijkse top tien te staan. Volgens de eigen metingen was Archive 81 echter slechts de zevende serie in zijn eerste week, met 22,22 miljoen uur aan streams. Dat is nu verdrievoudigd!

Archive 81-kijkcijfers
Archive 81 blijkt nu 70,98 miljoen uur gestreamd te zijn. Daarmee is het aantal kijkers enorm gestegen. Maar vermoedelijk komt dat ook doordat de serie in de eerste week slechts drie weken in het aanbod stond.

De serie Archive 81 kon daarna veel extra kijkers trekken en ziet dus zijn kijkcijfers enorm groeien. Echt de norm is dat trouwens niet, want zo leverde Cobra Kai seizoen 4 elf procent kijkers in en zag The Witcher seizoen 2 slechts 16 procent meer kijkers.

Kortom: de serie Archive 81 doet het erg goed! De belangrijkste test komt natuurlijk nog, in week drie.

Archive 81 volgt Dan Turner die het werk aanneemt om een verzameling beschadigde videotapes uit 1994 te restaureren. Het is het werk van een documentairemaker genaamd Melody Pendras. Zij blijkt onderzoek gedaan te hebben naar een gevaarlijke cultus bij het Visser-gebouw.

Archive 81 zie je nu op Netflix.
Bron: Comic Book

Lees meer over: Archive 81, Netflix, Rebecca Sonnenshine, Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Evan Jonigkeit

Populair nieuws