search
'Halo'-serie wordt enorm duister en vertelt een nieuw verhaal
Series / Nieuws

'Halo'-serie wordt enorm duister en vertelt een nieuw verhaal

Halo van Showtime met Pablo Schreiber in de hoofdrol wordt nog behoorlijk duister.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans kijken natuurlijk enorm uit naar de lancering van Halo, een televisieserie gebaseerd op de games. Vooral nu blijkt dat de serie het canon van de games niet volgt.

De franchise bestaat sinds 2001 en de games blijven populair met een reden: er is prima actie, een solide verhaallijn en die laatste is alleen maar uitgebreid naarmate de nieuwe games kwamen. Er zijn uiteindelijk zestien games gemaakt in het Halo-universum. Om ruimte te houden, is besloten de serie rond Halo in een los universum te situeren.

Halo-serie
Franchise Creative Creative Director Frank O'Connor vertelt dat het besluit genomen werd om "de integriteit, eenvoud en toekomst van het kerncanon te beschermen, maar ook ervoor te zorgen dat we er niet door beperkt zouden worden".

Met de "realiteiten van een nieuw medium en het proces van productie" in het achterhoofd, vertelde O'Connor dat het team besloten heeft "de Halo-televisieserie in een authentieke en onafhankelijke tijdlijn te situeren."

Tegelijk wil men met Halo niet alleen het oorsprongsverhaal van Master Chief vertellen, maar ook duiken in het verhaal van de Spartan "door de ogen van de kinderen die het ervaren hebben." De serie speelt zich verder in een "behoorlijk duistere periode van het Halo-universum" af.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen