Eindelijk weten we wie die schurk is aan het einde van 'The Wheel of Time'

The Wheel of Time-schurk eindelijk onthuld

The Wheel of Time eindigt z'n eerste seizoen met een opwindend gevecht, maar tegen wie?

Jim Pedd, 1 februari 2022 07:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Prime Video is nu een paar weken klaar met uitzenden van het eerste seizoen van The Wheel of Time. Opmerkelijk genoeg zijn lang niet alle details bevestigd, maar gelukkig is er mede-auteur Brandon Sanderson die hier en daar wat onthullingen doet. Zo ook vandaag.
Sanderson onthulde de identiteit van de grote antagonist die te zien was in de laatste aflevering van het eerste seizoen. Daarmee bevestigde hij ook meteen dat de serie trouw is aan een belangrijk plotpunt.

De schurk in The Wheel of Time
Aan het einde komen Rhand en Moiraine tegenover een slechterik, gespeeld door Fares Fares te staan. We leren nu dat hij Ishamael is.

Ishamael was een belangrijke Forsaken, een van de grootste bondgenoten van de Dark One. Die kan de echte wereld niet beheersen, en gebruikt daarom de Forsaken om dingen voor hem te regelen.

The Wheel of Time noemt hem nooit bij naam en in het script staat alleen dat hij 'The Man' is. Het laat de mogelijkheid open om de Forsaken anders vorm te geven in de televisieserie, maar vandaag is duidelijk dat het om Ishamael gaat.

Hij zal een grote vijand zijn voor Rhand, die als Dragon Reborn de reïncarnatie van Lews Therin Telamon is. Die stond drieduizend jaar voor het begin van de serie nog tegenover Ishamael, zijn vroegere vriend en latere verrader.

The Wheel of Time zie je nu op Prime Video.
Bron: CBR

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon, Robert Jordan, Brandon Sanderson

Populair nieuws