Dit zou de 'The Wheel of Time'-schrijver veranderen aan de serie van Prime Video

The Wheel of Time van Prime Video verandert het nodige aan de boeken van Robert Jordan (en Brandon Sanderson).

Jim Pedd, 31 januari 2022 13:55

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Wheel of Time is geen gemakkelijke om te maken. Het is een verfilming van een veertiendelige boekenreeks, die vele duizenden personages telt, heel wat verhaallijnen en momenten die afleiden van het 'hoofdverhaal'.
Daarom was het ook best knap van showrunner Rafe Judkins dat hij erin slaagde een prima eerste seizoen te maken. De serie The Wheel of Time weet dan ook prima te bevallen bij de fans, met name ook door het tempo dat het boek heeft. Schrijver Brandon Sanderson, die de laatste drie boeken schreef na het overlijden van bedenker en schrijver Robert Jordan, onthulde tijdens een interview dat hij toch enige zaken zou veranderen.

The Wheel of Time-veranderingen
Sanderson vertelde dat hij hier en daar wat zaken anders zou hebben gemaakt.

"Ik zou Perrin ervoor laten kiezen de Way of the Leaf te volgen. Door de Tinkers te ontmoeten, zodat zij ook een punt hebben in het narratief. Hij pikt die draad op, probeert het niet en vecht terug en komt tot de conclusie dat het niets voor hem is. Dan heb je ten minste een verhaallijn," zei Sanderson.

"Je zou het zelfs zo kunnen doen, dat hij ervoor kiest de Way of the Leaf te volgen, maar gemarteld wordt door Valda. Dan is er een moment waarop hij breekt en zegt: 'Nee, de Way of the Leaf is het niet voor mij'. Die scène met Valda, die begreep ik echt niet."

The Wheel of Time zie je nu op Prime Video. De opnames van seizoen 2 zijn al rond.
Bron: YouTube

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon, Brandon Sanderson

Populair nieuws