search

Ons nieuws van dinsdag 1 februari 2022

Netflix kondigt nieuwe horrorserie 'The Fall of the House of Usher' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe horrorserie 'The Fall of the House of Usher' aan

De opnames van de gloednieuwe miniserie zouden bovendien al zijn begonnen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een gloednieuwe horrorserie aangekondigd genaamd The Fall of the House of Usher. De opnames van de reeks zouden bovendien ondertussen reeds in volle gang zijn.

Enige tijd geleden werd door Netflix bekend gemaakt dat de maker van The Haunting of Hill House, namelijk Mike Flanagan bezig was met een gloednieuw project. Deze keer luistert het project naar de naam The Fall of the House of Usher. Het betreft hier een gloednieuwe horror miniserie die zal bestaan uit acht afleveringen. Inmiddels werd ook de cast van de reeks bekend gemaakt.

Voor The Fall of the House of Usher geldt dat het een miniserie wordt gebaseerd op het gelijknamige werk van Edgar Allan Poe. Het verhaal laat ons kennismaken met Roderick Usher. Hij klaagt over een bepaalde ziekte en vraagt de hulp van een naamloze verteller. Wanneer de verteller bij hem arriveert blijkt dat ook de zus van Roderick, namelijk Madeline ziek is en in trance is geraakt. Broer en zus zijn de enige resterende overlevenden van de Usher-familie.

Mark Hamill
Ondertussen weten we dat de opnames van de miniserie in volle gang zijn en werd ook de volledige cast bekend gemaakt. De cast bestaat naast Mark Hamill uit namen als Zach Gilford, Frank Langella en Kate Siegel.

Het is voorlopig nog niet bekend wanneer The Fall of the House of Usher te zien zal zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' moet nog veel meer klassieke personages terugbrengen naast Picard
Series / Nieuws

'Star Trek' moet nog veel meer klassieke personages terugbrengen naast Picard

Akiva Goldsman heeft een tof plan voor veel meer Star Trek in de toekomst.

Star Trek: Picard-bedenker en showrunner Akiva Goldsman vertelt dat hij een nieuwe Star Trek-anthologie serie wil maken. Die moet dan klassieke personages uit de geschiedenis van de franchise verkennen.

De Star Trek-franchise bestaat sinds 1966, nog voor de eerste maanlanding, en is sindsdien een vaste aanwezigheid in televisieland. In totaal verschenen er 13 films, waarvan er zes over de personages uit de eerste serie gingen, vier over de personages uit The Next Generation en drie films dienen als reboot. En dan zijn er nog vier series die op dit moment gaande zijn, en nog vele die eraan zitten te komen.

Uitgebreide toekomst
De toekomst is dus groot en uitgebreid en tijdens een interview met SFX Magazine vertelde Goldsman over een nieuw idee dat hij heeft.

Zo zou hij Tales of the Federation willen maken, een serie die bekende gezichten volgt en hun levens verkent nadat hun series geëindigd zijn.

"Ik noem het Tales of the Federation, waarbij je eenmalige afleveringen zou kunnen maken. Je zou George Takei voor een uur terug kunnen halen, waarin je Sulu volgt als oudere man, of een serie met Jonathan Archer die nu gepensioneerd is van de Enterprise en op Aarde leeft. Dat soort interessante eenmalige afleveringen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Red Notice'-regisseur ingehuurd voor 'Dungeons and Dragons'-serie
Series / Nieuws

'Red Notice'-regisseur ingehuurd voor 'Dungeons and Dragons'-serie

Ondertussen is er ook al een nieuwe film gemaakt gebaseerd op het beroemde role playing-spel.

Naast een nieuwe Dungeons and Dragons-film, wordt er momenteel ook gewerkt aan een tv-serie die gebaseerd is op de populaire fantasy role-playing game. Deadline heeft nu laten weten dat eOne een deal heeft gesloten met Red Notice-regisseur Rawson Marshall Thurber om het project op creatief vlak in goede banen te leiden.

Naast een rol als de voornaamste producent van de serie, zal Thurber ook het script schrijven én de pilot regisseren. Een hoop partijen, waaronder Netflix, heeft al interesse getoond in het opkopen van de serie.

Kerkers en draken
Gezien de bestaande relatie tussen Thurber en Netflix, zou het ons niet verbazen als Netflix ook écht de thuishaven wordt voor de Dungeons and Dragons-serie.

Michael Lombardo, baas van de tv-divisie bij eOne, liet Deadline afgelopen jaar nog weten dat ze grote plannen hebben voor de franchise:

"We willen niet dat het bij één serie blijft, dus we hebben nu al plannen liggen voor meerdere series in verschillende vormen. Deze zullen we begin 2022 aan de studio's en streamers voorleggen."

Het is nog onduidelijk wanneer we de Dungeons and Dragons-serie kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Soort van lichaamsruil in Netflix-serie 'Back to 15'
Series / Trailer

Soort van lichaamsruil in Netflix-serie 'Back to 15'

De serie Back to 15 doet wat we vaker hebben gezien: twee personen ruilen van lichaam.

Hoe vaak hebben we het al niet gezien in films en in mindere mate: twee personages die van lichaam ruilen, vaak met een bepaald leeftijdsverschil. De nieuwe Netflix-serie Back to 15 gaat dit ook doen, zij het met een eigen twist: nu is het maar een persoon. Check hieronder de eerste beelden.

De originele titel is De Volta Aos 15 en wordt omschreven als een grappige en spannende Braziliaanse serie.

In de komedie volgen we Anita's zelfontdekking en volwassenheidsreis. Op 15-jarige leeftijd, gespeeld door Maisa Silva, had ze een grote verwachting van het volwassen leven: de kleine geboorteplaats verlaten, naar veel plaatsen reizen en veel mensen leren kennen. Maar op 30-jarige leeftijd, gespeeld door Camila Queiroz, is haar leven helemaal niet zo.

Trailer voor Back to 15
Anita ontdekt echter een manier om terug te gaan naar de tijd dat ze 15 jaar oud is. Het geeft haar de kans om te ontdekken of ze haar leven nog een draai kan geven.

De Braziliaanse serie Back To 15 staat vanaf 25 februari op Netflix. Check hieronder de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer verschijnt 'Gangs of London' seizoen 2 eigenlijk?
Series / Nieuws

Wanneer verschijnt 'Gangs of London' seizoen 2 eigenlijk?

Het wachten op de misdaadserie duurt nu wel erg lang voor de fans.

In april 2020 verscheen op de zender Sky Atlantic de stevige misdaadserie Gangs of London van bedenker en regisseur Gareth Evans, bekend van vooral zijn The Raid-films. Het wachten is nog altijd op seizoen twee.

Het goede nieuws is dat het tweede seizoen is opgenomen. Helaas kunnen we nog niet melden wanneer het seizoen, nu ook gemaakt door het Amerikaanse AMC, gaat starten. Wel zal dat in 2022 zijn.

In het eerste seizoen ging het verhaal vooral over Joe Cole als gangster Sean Wallace en Sope Dirisu als agent Elliot Finch. Alles draaide om de twee families Wallace en Dumani en hun macht over de straten in Londen.

Eerdere teaser voor seizoen 2
Hieronder zie je een teaser voor het tweede seizoen, die in december online verscheen via Sky TV. Helaas was in die teaser de boodschap: "returning in 2022".

"Neem een kijkje achter de schermen van serie twee van het grootste Sky Original-drama van de afgelopen tijd nu de productie ten einde loopt. De serie speelt een jaar later af en wordt de ziel van Londen opnieuw uitgetekend," is de beschrijving bij de beelden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de beste BBC-series aller tijden
Series / Nieuws

Dit zijn de beste BBC-series aller tijden

De BBC vraagt aan zijn publiek wat de beste serie is die de BBC heeft gemaakt.

Tegenwoordig wordt er door de liefhebbers van series veelal uitgekeken naar nieuwe series en seizoenen van zenders als Netflix, HBO en Disney+. Een zender die wat betreft kwaliteit niet onderschat mag worden is BBC.

De Britse publieke omroep maakt namelijk al jaren prachtige series in uiteenlopende genres. BBC One's The One Show plaatste een poll en voor de deelnemers was er de opdracht hun favoriete BBC-serie aan te stippen. De poll bestond uit 50 series die de afgelopen decenia verschenen.

Top 20 beste BBC-series
Hieronder zie je de top twintig en daarin staat de komedieserie Only Fools and Horses die verscheen tussen 1981 en 1991 bovenaan. Daarna volgt een serie die nog altijd te zien is: Doctor Who.

Ook alle andere series zijn wereldwijd bekende producties, met bijvoorbeeld Call The Midwife, Killing Eve en Sherlock als moderne titels. Hieronder de complete lijst.

1. Only Fools and Horses
2. Doctor Who
3. Strictly Come Dancing
4. Line of Duty
5. Call The Midwife
6. Gavin and Stacey
7. Fawlty Towers
8. Blackadder
9. Morecambe and Wise Show
10. The Vicar of Dibley
11. Dad's Army
12. Planet Earth I and II
13. Killing Eve
14. Dinnerladies
15. Yes Minister / Yes Prime Minister
16. Sherlock
17. The Good Life
18. Top of the Pops
19. The Royle Family
20. Blue Peter

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt grootse miniserie 'Anatomy of a Scandal' aan
Series / Foto's

Netflix kondigt grootse miniserie 'Anatomy of a Scandal' aan

Met Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend en Naomi Scott moet dit een nieuwe hit worden.

Netflix heeft de releasedatum aangekondigd voor de nieuwe psychologische thriller Anatomy of a Scandal. De serie speelt zich af in Londen en is de langverwachte verfilming van de gelijknamige internationale bestseller van Sarah Vaughan.

De zesdelige miniserie verschijnt volgens een persbericht op 15 april 2022 op de streamingdienst en alle afleveringen zijn geregisseerd door regisseur en uitvoerend producent S.J. Clarkson (Jessica Jones, The Defenders).

In de hoofdrollen zie je Sienna Miller (American Sniper, The Loudest Voice) als Sophie, Michelle Dockery (The Gentleman, Downton Abbey) als Kate, Rupert Friend (Homeland, Death of Stalin) als James en Naomi Scott (Aladdin, Charlie's Angels) als Olivia. Hieronder drie foto's uit de tv-thriller.







Anatomy of a Scandal
In het aangrijpende rechtszaaldrama legt de persoonlijke en politieke schandalen van de Britse elite bloot, waarbij al snel duidelijk wordt dat gerechtigheid en privilege dicht bij elkaar liggen. James en Sophie Whitehouse hebben een gelukzalig en bevoorrecht leven.

Als minister in het parlement met een liefhebbende familie thuis lijkt alles James voor de wind te gaan, maar dan komt er plotseling een groot schandaal aan het licht. Advocaat Kate Woodcroft heeft ondertussen haar eigen zorgen, zeker wanneer haar vervolging zowel Westminster, het huwelijk van de Whitehouses en haar eigen imago dreigt te schaden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende 'The Return of The Mandalorian'-aflevering van 'Boba Fett' krijgt mooie posters
Series / Posters

Verrassende 'The Return of The Mandalorian'-aflevering van 'Boba Fett' krijgt mooie posters

De vijfde aflevering had een aantal mooie verrassingen voor de Star Wars-fans.

Morgen is het alweer tijd voor de een-na-laatste aflevering van de Star Wars-serie The Book of Boba Fett van Disney+. We kijken hieronder nog een keer terug op die fantastische vijfde aflevering.

En dat terugkijken doen we aan de hand van drie nieuwe posters. Op die affiches zien we een aantal "nieuwe" gezichten in de aflevering The Return of The Mandalorian.

Personageposters Boba Fett Ep. 5
Op de drie affiches zien we The Mandalorian / Din Djarin (Pedro Pascal), The Armorer (Emily Swallow) en Peli Motto (Amy Sedaris).

De aflevering van Bryce Dallas Howard was zeker niet onomstreden, aangezien fans zich afvragen waarom de serie werd onderbroken door een aflevering die zich in zijn geheel richt op Mando. Waarschijnlijk zien we morgen meer op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow'-ster Stephen Amell begint met 'Heels' seizoen 2
Series / Foto's

'Arrow'-ster Stephen Amell begint met 'Heels' seizoen 2

Heels is een behoorlijk toffe worstel-serie, waar nu het tweede seizoen van gemaakt wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heels-ster Stephen Amell kondigde aan dat hij begonnen is met trainen voor het tweede seizoen van de Starz-serie. Hij liet ook weten dat de opnames van het nieuwe seizoen in maart van start gaan.

Amell ken je misschien nog het best om zijn hoofdrol in The CW-serie Arrow, waarin hij de hoofdrol speelde. Daarna tekende hij voor de hoofdrol in Heels van Starz. Amell is een groot worstelfan en maakte zijn professionele debuut op WWE Raw in 2015.

Heels seizoen 2
Het eerste seizoen van Heels volgt twee broers (gespeeld door Amell en Alexander Ludwig). De eerste is een 'heel', de schurk in de ring, die het publiek moet haten en de tweede (Ludwig) een 'face', ofwel de held van de wedstrijd.

De twee vechten uitgeschreven wedstrijden uit terwijl ze achter de schermen echt worstelen om het nalatenschap van hun vader. Heels wist heel wat echte worstelaars aan te trekken voor cameo's.

Op Instagram laat Amell weten dat hij officieel begonnen is met trainen voor Heels seizoen 2. Hij onthulde dat de opnames op 8 maart beginnen. Hij moet tot die tijd hard trainen.

Hieronder zie je hoe Heels begonnen is:

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans zijn echt niet blij met de eerste 'Halo'-beelden
Series / Nieuws

Fans zijn echt niet blij met de eerste 'Halo'-beelden

Halo kreeg deze week eindelijk een trailer, maar die beviel duidelijk niet.

Na een decennium en heel wat veranderingen tijdens de ontwikkelhel waarin de serie verbleef, maakt Halo eindelijk de transitie naar live-action. Vanaf 24 maart is dan eindelijk de televisieserie te zien.

In het kader van die naderende release, gaf Paramount+ eindelijk de eerste officiële trailer vrij. Die trailer laat zien dat het creatieve team behoorlijk is afgeweken van het bronmateriaal. En bepaald niet iedereen is daar enthousiast van geworden.

Kritische fans
Zoals altijd bij dit soort verfilmingen, zijn er nu ook weer heel wat kritische fans te vinden die hun ongenoegen uiten. In het geval van Halo lezen we bijvoorbeeld dat mensen geen fan zijn van de stem van Pablo Schreiber's Master Chief.

Ook is er kritiek op het uiterlijk van Cortana, die er in dit geval inderdaad redelijk game-achtig en weinig 'echt' uitziet. Hieronder doen we een greep uit de vele reacties:



Halo is eind maart op Paramount+ te zien. De streamingdienst komt naar het schijnt dit jaar ook naar Nederland, al weten we nog niet wanneer.

Halo volgt een conflict in de 26ste eeuw tussen de mensheid en en buitenaardse bedreiging, de Covenant. Het gevecht dreigt verloren te worden, en dus maakt de mensheid de Spartans.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We weten wanneer HBO Max naar Nederland komt
Series / Nieuws

We weten wanneer HBO Max naar Nederland komt

Eindelijk is bekend wanneer HBO Max hier gelanceerd zal worden, maar de prijs kennen we nog niet.

Eindelijk is bekend wanneer HBO Max hier in Nederland gelanceerd wordt. Gelukkig hoeven we niet eens zo heel lang te wachten op de lancering van de streamingdienst, die onder meer Friends tot zijn aanbod zal rekenen.

Vanaf 8 maart is HBO Max namelijk beschikbaar in Nederland. Dan kan je dus alweer series als Friends, The Sopranos, Succession en Game of Thrones bingen. En natuurlijk genieten van nieuwe series die tot dusverre in Nederland niet te zien waren.

Heel veel series
HBO Max probeert een geduchte concurrent te worden van Netflix, Prime Video en Disney+ en zet daarom net als de concurrentie in op de productie van veel eigen materiaal. Denk daarbij aan de komende serie House of the Dragon, maar ook het grote succes dat Peacemaker van James Gunn momenteel is.

Bovendien zendt HBO Max op dit moment de serie The Gilded Age uit - dat als Amerikaanse tegenhanger van Downton Abbey dient, gemaakt door Julian Fellowes. Verder zie je er ook films als Dune, Godzilla vs. Kong en The Suicide Squad.

Eind februari vindt een speciaal lanceerevenement plaats van HBO Max. Dan horen we ook wat de prijs van een abonnement wordt. In Denemarken betalen mensen 9,30 euro per maand.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Godzilla'-serie krijgt toffe details!
Series / Nieuws

'Godzilla'-serie krijgt toffe details!

We kijken steeds meer uit naar de Godzilla-serie die Apple TV+ in de maak heeft.

Er is een gloednieuwe Godzilla-serie in de maak. De plotsynopsis wijst al op wat we qua setting mogen verwachten van de serie, die zich in het MonsterVerse uit de films afspeelt.

Legendary's deal met Toho zou eigenlijk eindigen met de vierde film in het MonsterVerse, Godzilla vs. Kong. Gezien het grote succes van de film is het niet gek dat ervoor gekozen is om door te gaan met de franchise en deze incarnatie van de welbekende grote hagedis nog meer materiaal te geven.

Godzilla-serie
Wat iedereen verbaasde, was dat er een Godzilla-serie aangekondigd werd voor op Apple TV+.

Vandaag horen we nieuwe details over de serie. Apple TV+ deelde een synopsis en laat zien dat de Godzilla-serie niet draait om de monsters, maar juist om de mensen die ook deel zijn van het grotere geheel in de franchise.

Na de gewelddadige slag tussen Godzilla en de Titans die San Francisco met de grond gelijk maakte, en de schokkende realiteit dat monsters echt zijn doordringt tot de mensheid, verkent de serie het verhaal van een familie dat geheimen en een nalatenschap dat hen linkt aan de geheime organisatie Monarch verbindt.

Daarmee is duidelijk dat de Godzilla-serie duikt in het verhaal van Monarch, dat tot nu toe nauwelijks verkend was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Halo' onthult dan eindelijk de alien Covenant en Cortana
Series / Foto's

'Halo' onthult dan eindelijk de alien Covenant en Cortana

Halo van Showtime met acteur Pablo Schreiber belooft behoorlijk episch te worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste volledige trailer voor de aankomende Halo-serie van Paramount+ is vrijgegeven. En die liet een goede blik op een aantal van de personages in de serie zien.

De serie onthulde niet alleen de eerste blik op Cortana, ook zien we voor het eerst live-action (nou ja, live-action) beelden van de Covenant, de grote vijanden waar de mensheid mee strijdt in de Halo-franchise.

Halo-beelden
Onderaan dit bericht zie je vier foto's uit de Halo-trailer. Je ziet voornamelijk Cortana, de kunstmatige intelligentie die in de Halo-franchise samenwerkt met protagonist Master Chief.

Cortana heeft ook hier weer een blauwe verschijning, net als in de videogames. Tegelijk heeft het er alle schijn van dat de serie Halo voor een andere outfit gekozen heeft. Halo kiest er verder wel voor om Cortana ongeveer net zo als in de games te laten zien.

In Halo spreekt Jen Taylor de stem in, net zoals ze dat in de games doet. In eerste instantie was het de bedoeling dat Cortana's stem ingesproken zou worden door Natascha McElhone, die Cortana's schepper Dr. Catherine Halsey speelt.



De Halo-serie is vanaf 24 maart te zien op Paramount+; wanneer de serie in Nederland te zien is, weten we nog niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws als je uitkijkt naar 'Clarkson's Farm' seizoen 2
Series / Nieuws

Slecht nieuws als je uitkijkt naar 'Clarkson's Farm' seizoen 2

Het tweede seizoen van de serie Clarkson's Farm laat nog wel even op zich wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gerucht ging enige tijd dat het tweede seizoen van de serie Clarkson's Farm wellicht deze zomer al te zien zou kunnen zijn. Maar daar lijkt het niet op.

Een fan zag op IMDb dat de serie misschien al in juni 2022 weer te zien zou kunnen zijn. Maar we komen er nu achter dat dit niet klopt. De Oxford Mail sprak met het team van Jeremy Clarkson en meldt dat het niet klopt.

Nog even wachten
Clarkson's Farm draait in het eerste en nu ook in het tweede seizoen om een volledig boerenseizoen. Dat betekent dat de opnames een compleet jaar in beslag nemen.

Een woordvoerder vertelde: "Ze moeten een compleet boerenjaar opnames maken en dat betekent dus dat de boel pas in de zomer eindigt. Daarna gaan ze aan de slag met het editen. Het duurt dus nog wel even voordat we weten wanneer Clarkson's Farm verder gaat."

Een tijdje dachten fans dat de serie Clarkson's Farm geen tweede seizoen zou krijgen en dus begonnen ze met een petitie. Clarkson deelde niet lang daarna dat ze zich vergisten en dat er een nieuw seizoen besteld was. "Het duurt wel een jaar om op te nemen. Zo werkt het boerenleven."

Clarkson's Farm zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we wie die schurk is aan het einde van 'The Wheel of Time'
Series / Nieuws

Eindelijk weten we wie die schurk is aan het einde van 'The Wheel of Time'

The Wheel of Time eindigt z'n eerste seizoen met een opwindend gevecht, maar tegen wie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Prime Video is nu een paar weken klaar met uitzenden van het eerste seizoen van The Wheel of Time. Opmerkelijk genoeg zijn lang niet alle details bevestigd, maar gelukkig is er mede-auteur Brandon Sanderson die hier en daar wat onthullingen doet. Zo ook vandaag.

Sanderson onthulde de identiteit van de grote antagonist die te zien was in de laatste aflevering van het eerste seizoen. Daarmee bevestigde hij ook meteen dat de serie trouw is aan een belangrijk plotpunt.

De schurk in The Wheel of Time
Aan het einde komen Rhand en Moiraine tegenover een slechterik, gespeeld door Fares Fares te staan. We leren nu dat hij Ishamael is.

Ishamael was een belangrijke Forsaken, een van de grootste bondgenoten van de Dark One. Die kan de echte wereld niet beheersen, en gebruikt daarom de Forsaken om dingen voor hem te regelen.

The Wheel of Time noemt hem nooit bij naam en in het script staat alleen dat hij 'The Man' is. Het laat de mogelijkheid open om de Forsaken anders vorm te geven in de televisieserie, maar vandaag is duidelijk dat het om Ishamael gaat.

Hij zal een grote vijand zijn voor Rhand, die als Dragon Reborn de reïncarnatie van Lews Therin Telamon is. Die stond drieduizend jaar voor het begin van de serie nog tegenover Ishamael, zijn vroegere vriend en latere verrader.

The Wheel of Time zie je nu op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft er weer een topserie bij
Series / Nieuws

Netflix heeft er weer een topserie bij

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window blijkt enorm te scoren.

Hier in Nederland is 'ie niet doorgedrongen tot de top drie, maar in de Verenigde Staten doet de serie The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window op Netflix het echt fantastisch. De satirische nieuwe serie staat er op de eerste plek.

In de Verenigde Staten is de top tien heel anders dan hier. Hier in Nederland scoort de miniserie The Sinner enorm goed, maar daar is het Ozark dat wekenlang dominant was. En waar ook The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window helemaal bovenaan staat.

Bovenaan de lijst
De serie The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window staat namelijk helemaal bovenaan de top tien deze week.

Vier van de tien titels in de Verenigde Staten zijn afgelopen week pas gelanceerd op Netflix. Zo doet het Zuid-Koreaanse drama All of Us Are Dead, dat bomvol tienerzombies zit, het ook erg goed, gevolgd door de thrillerserie From the Cold.

Maar bovenaan staat dus The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window, van actrice Kristen Bell.

The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window draait om Anna, een vrouw die enorm geobsedeerd is met haar hunk-achtige buurman van de overkant. Ze denkt een moord gezien te hebben. Maar is dat wel zo?



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Grand Tour'-makers kwamen bijna om het leven in Vietnam
Series / Nieuws

'The Grand Tour'-makers kwamen bijna om het leven in Vietnam

De opnames van The Grand Tour in Vietnam waren bepaald niet zonder gevaren.

We kunnen altijd erg lachen om The Grand Tour. Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond maken de meest bijzondere zaken mee tijdens hun reizen. Maar in Vietnam maakten ze een dodelijke moesson mee.

The Grand Tour nam een deel van de serie op in Vietnam. Daar werden Clarkson en zijn collega's geraakt door een moesson-regen, terwijl ze roeiden over een van de meest verraderlijke zeeën van de wereld; vier andere mensen waren daar door diezelfde moesson verdronken.

The Grand Tour-opnames
De opnames waren zo gevaarlijk, dat James May uit z'n boot gehaald moest worden toen deze dreigde te zinken. "We hoorden dat er vier mensen om het leven waren gekomen in de buurt van ons. Dat is de enige keer dat health and safety het juiste besluit genomen had," aldus Clarkson.

"Het ging goed met mij, maar May moest zijn schip verlaten en crewboten raakten ook vol met water."

"Het was een ongelofelijk dramatisch einde, en compleet per ongeluk. Het einde dat we gepland hadden, waar we honderdduizenden ponden aan besteed hadden en maanden onderzoek voor gedaan hadden, kwam er niet."

De opnames kwamen tot een einde, "omdat de omstandigheden een fantastisch einde boden. Een buitengewoon einde."

The Grand Tour zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher'-fans maken extreem gedetailleerde kaart van het Continent
Series / Nieuws

'The Witcher'-fans maken extreem gedetailleerde kaart van het Continent

De The Witcher-franchise is groots en heeft een enorme wereld.

Leerlingen van de Warsaw University hebben de wereld van Andrzej Sapkowski's The Witcher tot leven gebracht door een kaart te maken van het Continent, die enorm gedetailleerd is.

De kaart werd vervolgens gedeeld op het officiële Twitter-account van de The Witcher-game. We zien verschillende landen en steden, maar ook de precieze schaal, het aantal inwoners per land en stad en aspecten zoals het aantal meren en rivieren en moerassen.

The Witcher-wereld
Volgens het bericht op de sociale media rond The Witcher, kunnen fans nu ontdekken "hoe ver het van Beauclair naar Novigrad" is en waar Vengerberg precies ligt.

Sapkowski publiceerde in 1986 het eerste The Witcher-korte verhaal en schreef vervolgens nog eens 14 korte verhalen en zes boeken. De franchise is in 37 talen te lezen en in meerdere media verfilmd, waaronder films, series, videogames en graphic novels.

In december kwam Netflix met een serie rond The Witcher, die in december 2019 debuteerde. Het tweede seizoen was in december 2021 te zien en trok maar liefst 2,2 miljard minuten aan streams in de eerste week, waarmee het een van de meest bekeken series in de geschiedenis van de streamingdienst is.



The Witcher zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.