search
'The Last of Us'-foto onthult groot verschil tussen serie en games
Series / Nieuws

'The Last of Us'-foto onthult groot verschil tussen serie en games

De langverwachte verfilming van de populaire gamereeks wordt later dit jaar verwacht.

Op een recente foto die via het Twitter-account van Naughty Dog werd verspreid, wordt een groot verschil tussen de serie en de games blootgelegd.

De langverwachte serie ie gebaseerd op de enorm populaire PlayStation-game uit 2013. In de serie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Pedro Pascal (als Joel), Bella Ramsey (als Ellie), Gabriel Luna (als Tommy) en Storm Reid (als Riley). Neil Druckmann, regisseur van de games, is uitvoerend producent van de serie. Dat geldt ook voor Craig Mazin, de bedenker van HBO-serie Chernobyl.

The Last of Us speelt zich af in 2033 en volgt Joel, een geharde kerel die zijn dochter is verloren aan het begin van een post-apocalyptische pandemie. Joel ontfermt zich erna over Ellie, een tienermeisje die immuun is voor het virus. Samen reizen ze door het land om een potentieel geneesmiddel te vinden.

Tijdens hun reis moeten ze het opnemen tegen de gemuteerde Cordyceps, een bijproduct van de pandemie.

Fictie vs. realiteit
Omdat het een verfilming betreft, kun je erop rekenen dat er ook hier en daar dingen worden veranderd. Zo blijkt dus dat de uitbraak van het virus in kwestie niet plaatsvindt in 2023 zoals in de game, maar in 2003. De tweet hieronder geeft een cryptische hint over waarom deze verandering is gemaakt.

Gezien het feit dat de huidige wereld momenteel gebukt gaat onder een echte pandemie door COVID-19, lijkt het jaartal 2023 niet erg verstandig om te gebruiken. De makers lijken zo een duidelijke scheiding tussen fictie en realiteit te willen maken.

The Last of Us moet ergens in 2022 verschijnen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen