search

Ons nieuws van vrijdag 4 februari 2022

Netflix voegde 11 series nieuw toe deze week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde 11 series nieuw toe deze week

Check hier het hele lijstje met alle nieuwe series die Netflix heeft toegevoegd.

Elke vrijdag zetten we de nieuwe series die je kunt streamen op Netflix op een rij. Ook deze week was het weer heerlijk druk!

Snowpiercer (S03E02): Snowpiercer onthaalt een nieuwe overlevende. Layton probeert zijn visioenen te begrijpen. In Big Alice plannen Ruth en het Verzet een sabotageactie tijdens een ceremonie.

Our Beloved Summer (12 afleveringen): Het nieuwe begin voor Ung en Yeon-su is net zo schattig als dat het knullig is. NJ loopt Ji-ung tegen het lijf en nodigt hem uit voor een drankje.

Gabby's Poppenhuis (4 seizoenen): Schattige katjes, grappig geknutsel en kleurrijke magie. Beleef geanimeerde avonturen samen met kattenliefhebster Gabby en haar maatje Pandy Poek.

MeatEater (4 seizoenen): Jager, auteur, kok en natuurbeschermer Steven Rinella reist naar de meest afgelegen, mooiste gebieden ter wereld en zet wild uit de natuur op tafel.

Oscuro Deseo (2 seizoenen): Een noodlottig weekendje weg leidt voor de getrouwde Alma tot hartstocht, eindigt in tragedie en brengt haar ertoe de waarheid over haar naasten in twijfel te trekken.

Kid Cosmic (3 seizoenen): Als een jongen vijf krachtige kosmische stenen vindt, komen zijn superheldendromen uit. De boel redden is echter moeilijker dan hij dacht "“ en hij kan het niet alleen.

Raising Dion (seizoen 2): Een weduwe probeert het mysterie rondom de opkomende superkrachten van haar jonge zoon op te lossen en zijn bijzondere gaven geheim te houden.

Dark Desire (seizoen 2): Een noodlottig weekendje weg leidt voor de getrouwde Alma tot hartstocht, eindigt in tragedie en brengt haar ertoe de waarheid over haar naasten in twijfel te trekken.

Murderville: In deze geïmproviseerde misdaadcomedy onderzoekt de excentrieke detective Terry Seattle een reeks moorden met beroemde gasten die niet vooraf op de hoogte zijn gebracht.

Finding Ola: Ola gaat na een ingrijpende gebeurtenis op zelfontdekkingsreis terwijl ze twee kinderen moet opvoeden en de eindjes aan elkaar moet zien te knopen.

Sweet Magnolias (seizoen 2): Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrières in het zuidelijke stadje Serenity.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor een van de grootste series van dit moment 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor een van de grootste series van dit moment 'Yellowstone'

Er komt meer Yellowstone aan en dat is goed nieuws voor de liefhebbers.

The Paramount Network komt met het nieuws dat het zijn door Kevin Costner geleide moderne western-dramaserie Yellowstone heeft verlengd met een vijfde seizoen. En dat is uiteraard goed nieuws voor de fans.

De saga rond de familie Dutton gaat dus proberen om nog meer records te breken als het gaan om de kijkcijfers op kabeltelevisie. Er stemden namelijk in totaal meer dan 10,3 miljoen kijkers af op recente finale van het vierde seizoen.

De productie van het vijfde seizoen gaat in mei van start. De tot op heden gaststerren Jen Landon en Kathryn Kelly worden nu gerekend tot vaste kern van de serie. In de serie zijn er ook rollen voor Wes Bentley, Kelly Reilly, Luke Grimes, Cole Hauser en Gil Birmingham.

Veel Yellowstone komende jaren
Het aanhoudende succes van de serie leidde er al toe dat Paramount een prequelserie 1883 ontwikkelde die eveneens een groot succes is geworden op de Amerikaanse streamingdienst Paramount+.

Helaas is de serie nog niet in Nederland te kijken. De enige optie die nu wordt geboden is het meer creatieve kanaal.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Clarkson's Farm' zijn boos op de BBC
Series / Nieuws

Fans van 'Clarkson's Farm' zijn boos op de BBC

De BBC komt met een eigen boerenserie zoals Clarkson's Farm en dat vinden deze fans maar niets.

Jeremy Clarkson kwam vorig jaar met een boerenserie: Clarkson's Farm. Hij maakte die voor Prime Video en laat zien hoe hij probeert een eigen boerderij op te starten en wat er allemaal gebeurt in die tijd. Fans waren meteen blij met Jeremy en z'n team met hun bijzondere humor.

De BBC heeft nu besloten een soortgelijke serie te maken, nadat de zender eerder het idee van Clarkson afwees. Nu krijgen we op de BBC een boerenserie met Kelvin Fletcher aan het roer:



Toentertijd zei Clarkson: "Ik pitchte het idee bij de BBC toen ik de boerderij in 2008 kocht en het enige waar zij het over hadden, was waar hij gemaakt moest worden." De BBC wilde het niet buiten Londen maken, "en dus wilden ze het net. Amazon beet zo'n beetje mijn hand af toen ik het bij hen voorstelde."

En dus kwam die serie er. Hieronder zie je een van de geinige berichten van een boze fan, die een hilarische reactie van Clarkson zelf kreeg:



Andere mensen zijn het er duidelijk mee eens:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
En weer heeft Netflix een grote hit in handen
Series / Nieuws

En weer heeft Netflix een grote hit in handen

Raising Dion stijgt in de statistieken van de meest bekeken series op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Raising Dion, de superheldenserie van uitvoerend producent Michael B. Jordan op Netflix, had een groot gat tussen zijn eerste twee seizoenen. Door COVID-19 moesten de opnames meermaals uitgesteld worden en moesten fans het twee en een half jaar zonder nieuwe afleveringen doen.

Gelukkig kwam de droogte tot een einde deze week, want op 1 februari werd het tweede seizoen toegevoegd. En het is veilig om te zeggen dat fans hun interesse niet verloren zijn in Raising Dion in de tijd dat de serie afwezig was.

Raising Dion voorop?
De nieuwe top tien best bekeken series van Netflix in de Verenigde Staten is vrijgegeven en daarin staat Raising Dion op de derde plek.

De top tien wordt nog gedomineerd door originele series als The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window en de Koreaanse zombiethriller All of Us Are Dead. Ook goed scoorde lange tijd het eerste deel van het laatste seizoen van Ozark.

Maar Raising Dion had slechts 1 dag nodig om die serie van de derde stek te duwen. Netflix heeft er namelijk een nieuwe nummer drie bij in de vorm van Raising Dion!

Raising Dion draait om een moeder die net weduwe is geworden. Haar jonge zoon krijgt superkrachten en aan haar de taak om uit te zoeken waar die vandaan komen, en tegelijk de nieuwe krachten geheim te houden.

Raising Dion zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-foto onthult groot verschil tussen serie en games
Series / Nieuws

'The Last of Us'-foto onthult groot verschil tussen serie en games

De langverwachte verfilming van de populaire gamereeks wordt later dit jaar verwacht.

Op een recente foto die via het Twitter-account van Naughty Dog werd verspreid, wordt een groot verschil tussen de serie en de games blootgelegd.

De langverwachte serie ie gebaseerd op de enorm populaire PlayStation-game uit 2013. In de serie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Pedro Pascal (als Joel), Bella Ramsey (als Ellie), Gabriel Luna (als Tommy) en Storm Reid (als Riley). Neil Druckmann, regisseur van de games, is uitvoerend producent van de serie. Dat geldt ook voor Craig Mazin, de bedenker van HBO-serie Chernobyl.

The Last of Us speelt zich af in 2033 en volgt Joel, een geharde kerel die zijn dochter is verloren aan het begin van een post-apocalyptische pandemie. Joel ontfermt zich erna over Ellie, een tienermeisje die immuun is voor het virus. Samen reizen ze door het land om een potentieel geneesmiddel te vinden.

Tijdens hun reis moeten ze het opnemen tegen de gemuteerde Cordyceps, een bijproduct van de pandemie.

Fictie vs. realiteit
Omdat het een verfilming betreft, kun je erop rekenen dat er ook hier en daar dingen worden veranderd. Zo blijkt dus dat de uitbraak van het virus in kwestie niet plaatsvindt in 2023 zoals in de game, maar in 2003. De tweet hieronder geeft een cryptische hint over waarom deze verandering is gemaakt.

Gezien het feit dat de huidige wereld momenteel gebukt gaat onder een echte pandemie door COVID-19, lijkt het jaartal 2023 niet erg verstandig om te gebruiken. De makers lijken zo een duidelijke scheiding tussen fictie en realiteit te willen maken.

The Last of Us moet ergens in 2022 verschijnen op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' krijgt 15(!) mysterieuze posters
Series / Posters

Epische 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' krijgt 15(!) mysterieuze posters

Is dit een teken dat er snel een trailer gaat verschijnen voor de grootschalige Amazon Prime Video-serie?

Amazon Studios heeft vandaag een hele reeks personageposters vrijgegeven voor de epische serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, gebaseerd op de prehistorie van J.R.R. Tolkiens beroemde The Lord of the Rings-boeken.

De serie brengt kijkers naar de zogenaamde Second Age, toen het eiland Númenor nog boven de waterspiegel lag. De specifieke plot wordt nog steeds geheimgehouden.

Mysterieuze cast
Op de posters zien we geen gezichten van de personages in kwestie, waardoor we ook niet weten welke acteur bij welk personage hoort.

En dat terwijl we wel weten welke acteurs er meespelen in de serie. Het gaat om namen als Nazanin Boniadi (How I Met Your Mother), Cynthia Addai-Robinson (Arrow), Lenny Henry (Broadchurch), Geoff Morrell (The Underground Railroad), Augustus Prew (Kick-Ass 2) en Benjamin Walker (Jessica Jones

De enige acteurs van wie we weten wie ze spelen zijn Morfydd Clark (als een jongere versie van Galadriel) en Simon Merrells (als een nieuw personage genaamd Trevyn).

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 22 september te streamen via Amazon Prime Video.

































Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-fans moeten opnieuw kijken naar het einde
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans moeten opnieuw kijken naar het einde

Volgens deze acteur kon Game of Thrones het bij niemand goed doen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones is een van de grootste popcultuur-events van het afgelopen decennium. Iedereen die betrokken is geweest bij de serie van HBO, zal het er ook nog lang over blijven hebben. Waaronder John Bradley, die acht seizoenen lang te zien was als Samwell Tarley.

Er zijn maar drie jaar verstreken sinds het achtste en laatste seizoen van de serie Game of Thrones te zien was. Maar het houdt de gemoederen nog altijd bezig, ook omdat mensen erg nieuwsgierig zijn naar de komende spin-off House of the Dragon.

Game of Thrones-einde
John Bradley denkt niet dat Game of Thrones mensen echt tevreden had kunnen stellen.

"Het was enorm onwaarschijnlijk dat we iedereen zouden pleasen," deelde Bradley met de Just for Variety podcast. "De kans was aanwezig dat we wel wat mensen tevreden zouden maken. We konden tegelijk bijna niet winnen."

"Het zou teveel betekend hebben voor iedereen om echt tevreden te zijn. Maar wie weet, als de wonden geheeld zijn over een paar jaar, kunnen mensen opnieuw kijken en het zien als een geheel."

De serie Game of Thrones duurde acht seizoenen en was gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How I Met Your Mother'-acteur vindt Barney tegenwoordig not done
Series / Nieuws

'How I Met Your Mother'-acteur vindt Barney tegenwoordig not done

Acteur Neil Patrick Harris denkt niet dat Barney had gekund in een hedendaagse How I Met Your Mother.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heel wat fans willen dolgraag dat How I Met Your Mother-personage Barney Stinson te zien is in How I Met Your Father in een kleine cameo. Maar Neil Patrick Harris denkt niet dat zijn stereotype personage past binnen de serie.

De How I Met Your Mother spin-off van Hulu is nu in volle gang en speelt zich af in hetzelfde universum. We volgen nu een vrouw, gespeeld door Hilary Duff, die probeert een echtgenoot te vinden. En weer, net als zijn voorganger, wordt het verhaal verteld door een oudere en volwassen versie van het hoofdpersonage.

How I Met Your Mother-serie
Na vier afleveringen zijn al heel wat mooie links gelegd tussen How I Met Your Mother en How I Met Your Father. Zo wonen Jesse en Sid in het appartement dat ooit van Lily en Marshall was. Maar een cameo zagen we nog niet.

Eentje waar fans op hopen, is een cameo van Neil Patrick Harris, Maar tijdens een dubbelinterview met Hilary Duff vertelde Harris dat het stereotype gedrag van Barney wat hem betreft niet meer zou passen tegenwoordig.

"Wat in jullie serie te zien zijn betreft (plaats hier een grapje), maak ik mij een beetje zorgen. De manier van doen van Barney, zijn overdreven grandeur, zou waarschijnlijk maken dat iedereen flink in de problemen komt. Ik denk dat hij tenzij hij zijn manieren zou veranderen (maak hier een grapje), niet echt meer past."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' komt met een klassieke locatie in seizoen 2
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' komt met een klassieke locatie in seizoen 2

In het tweede seizoen van The Wheel of Time van Prime Video bezoeken we naar verluidt Caemlyn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uit de site Silverscreen Tours lijkt nu te blijken dat de serie The Wheel of Time van Prime Video in zijn aankomende tweede seizoen reist naar de stad Caemlyn.

Het bedrijf Silverscreen Tours specialiseert zich in rondleidingen voor toeristen langs belangrijke filmlocaties voor films en series. Dat belooft dus wat in The Wheel of Time!

The Wheel of Time seizoen 2
Het eerste seizoen van de live-action verfilming van The Wheel of Time van Prime Video veranderde heel wat aan het boek. Een van de zaken was het ontbreken van Caemlyn, de hoofdstad van Andor dat de protagonisten in de tweede akte van het boek gebruiken als veilige plek tegen de Shadowspawn-achtervolgers.

Het lijkt er nu op dat de productie de fictieve stad nu wel bezoekt. Het is een van de grotere stedelijke gebieden in de fictieve wereld van schrijver Robert Jordan en volgens Silverscreen Tours doet het Ploskovice kasteel in Praag dienst als het koninklijke paleis van Caemlyn.

Het nieuws volgt nadat we eerder te horen kregen dat actrice Ceara Coveney gecast was als Elayne, de erfgename van Andor.

The Wheel of Time seizoen 1 zie je nu op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-hoofdrolspeler vindt nu al een nieuwe serie
Series / Nieuws

'Lucifer'-hoofdrolspeler vindt nu al een nieuwe serie

Tom Ellis gaat een van de hoofdrollen spelen in de serie Washington Black.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen herfst kwam Netflix-serie Lucifer na zes succesvolle seizoenen tot een einde. Tom Ellis, hoofdrolspeler in de serie, werd dankzij de show een van de meest populaire gezichten op televisie. Gelukkig is de Brit niet heel lang weg.

Vandaag meldt Deadline namelijk dat de acteur gecast is in de dramaserie Washington Black, en speelt tegenover Sterling K. Brown.

Washington Black-serie
Washington Black is een verfilming van het gelijknamige boek van Esi Edugyan en wordt gemaakt door Hulu. Showrunner van Washington Black is Selwyn Seyfu Hinds en Brown is de producent.

In de serie Washington Black volgen we het verhaal van "de buitengewone negentiende eeuwse avonturen van George Washington 'Wash' Black, een elfjarig jongetje op een suikerplantage in Barbados die op de vlucht moet slaan als een schokkend sterfgeval zijn leven op z'n kop dreigt te zetten."

De titelrol is voor acteur Ernest Kingsley Jr.; naast hem zie je Brown als de grote Medwin Harris die na een traumatische jeugd over de wereld reisde en als zwarte vluchteling eindigt in Nova Scotia, waar hij Wash besluit te helpen.

Ellis zie je verder als Christopher 'Titch' Wilde, een excentrieke, gepassioneerde steampunk-uitvinder met een "jeugdig enthousiasme" en een "innerlijke kwetsbaarheid".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Walking Dead'-serie vindt indrukwekkende castleden
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Walking Dead'-serie vindt indrukwekkende castleden

Tales of the Walking Dead blijkt een grote nieuwe cast gevonden te hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Tales of the Walking Dead heeft een boel nieuwe castleden gevonden. AMC heeft aangekondigd wie er allemaal een rol krijgen in de nieuwe serie, die als anthologie dient in de franchise en elke aflevering weer een nieuw verhaal vertelt.

Terry Crews, Parker Posey en Anthony Edwards zijn, samen met een aantal anderen, toegevoegd aan de cast van de serie Tales of the Walking Dead. En er zullen binnenkort vermoedelijk nog meer mensen aangekondigd worden.

Tales of the Walking Dead-castleden
Naast The Walking Dead zijn er al twee spin-off series in de franchise: Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond. Komende zomer maakt een nieuwe 'speler' zijn debuut: Tales of the Walking Dead.

Welke personages we allemaal gaan zien in Tales of the Walking Dead is niet bekend. Wel weten we een aantal van de castleden.

Naast Crews, Posey en Edwards zijn volgens The Hollywood Reporter ook Jillian Bell en Poppy Liu gecast in Tales of the Walking Dead. Welke rollen ze krijgen is niet bekend.

Wel belooft producent Scott Gimple "meer aankondigingen en binnenkort meer mooie mensen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Game of Thrones'-acteur noemt 'House of the Dragon' bitterzoet
Series / Nieuws

Deze 'Game of Thrones'-acteur noemt 'House of the Dragon' bitterzoet

Het kijken van House of the Dragon zal voor niet iedereen even gemakkelijk zijn.

Er zijn bijna drie jaar verstreken sinds Game of Thrones tot zijn recordbrekende, breed gehate conclusie kwam. HBO's powerhouse serie had geen nette landing, maar de franchise gaat door met nieuwe verhalen.

De eerste serie in de franchise die als spin-off gelanceerd wordt, is House of the Dragon. Zelfs een aantal van de acteurs van de originele serie zijn benieuwd naar wat de nieuwe serie gaat brengen, al noemt een van hen het wel een bitterzoet idee.

Game of Thrones spin-off
John Bradley, die te zien was als Samwell Tarly in Game of Thrones, vertelde tijdens een interview met Variety dat hij het een bitterzoet idee vindt.

"Er zit zeker een bitterzoet element aan," aldus Bradley. "Ik denk dat het een beetje voelt als wanneer je verhuist, en je naar je oude huis terugkeert en andere mensen daar wonen en ze het anders ingericht hebben, ze dingen veranderd hebben en het hun eigen huis hebben gemaakt en jij echt het gevoel hebt dat je niet meer betrokken bent. Het is alsof je ziet dat iemand anders in jouw huis leeft."

Bradley ging ook in op het controversiële laatste seizoen van Game of Thrones. Hij stelde dat er nooit een einde had kunnen komen dat iedereen gelukkig had kunnen maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klassieke Batman-schurk blijkt in het Arrowverse te bestaan
Series / Nieuws

Klassieke Batman-schurk blijkt in het Arrowverse te bestaan

Harley Quinn maakt ook onderdeel uit van het Arrowverse is bekend gemaakt via Batwoman.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het Arrowverse van televisiezender The CW bestaat nu bijna een decennium. De verschillende spin-offs die gemaakt zijn in de franchise, hebben het universum enorm uitgebreid en opgebouwd. Maar er blijven nieuwe dingen geïntroduceerd worden.

Batwoman introduceert nu de versie van Harley Quinn van de franchise, nadat actrice Cassidy Alexa korte tijd te zien was als de Queenpin of Crime in het tweede seizoen van Arrow. Het werd nooit bevestigd dat zij in het 'canon' de versie van Harley Quinn was maar in de nieuwe aflevering van Batwoman is welzeker Harley Quinn geïntroduceerd.

Batwoman-aflevering
Deel van de nieuwe aflevering draaide om de introductie van Kiki Roulette (Judy Reyes), die eerder gadgets maakte voor The joker. Alice en Mary Hamilton weten haar op te sporen in de hoop dat zij de joy buzzer van de Joker kan repareren en zodat zij hem kunnen gebruiken op Marquis Jet.

Nadat Alice en Mary opmerken dat de situatie echt bizar is, zegt Kiki dat ze wel gewend is aan rare dingen, omdat haar "therapeut Harleen Quinzel" was.

Daarmee hebben we voor het eerst in het Arrowverse-canon een referentie naar Harley Quinn gekregen. We weten niet of we het personage te zien gaan krijgen, maar het is iets!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.