Seks en geweld in 'Lord of the Rings'? Dat en meer onthullingen!

Seks en geweld in 'Lord of the Rings'?

Lord of the Rings: The Rings of Power komt heel binnenkort met z'n trailer!

Jim Pedd, 11 februari 2022 06:41

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Zondag verwachten we de eerste trailer voor Lord of the Rings: The Rings of Power tijdens de Super Bowl. En voor die tijd horen we eindelijk wat details over de serie! In dit artikel zetten we de belangrijkste onthullingen op een rij.

We zetten de feiten van Vanity Fair op 'n rij.

Enorm budget: voor het eerste seizoen reserveerde Prime Video maar liefst 462 miljoen dollar. De serie krijgt minstens vijf seizoenen, want dat want dat was de afspraak met de Tolkien-familie.

Veel verhaallijnen: we volgen 22 hoofdpersonen, met elk een eigen verhaal. En die zijn heel divers, komen uit de grotten van Khazad-dûm en elfenhoofdstad Lindon. Maar ook van meer plekken.

Het smeden van de ringen: de titel Lord of the Rings: The Rings of Power laat natuurlijk al zien dat het smeden van de toverringen centraal komt te staan in de serie. Dat is dan ook het overkoepelende verhaal en de impact ervan op elk van de koninkrijken speelt een grote rol.

Veel personages: personages die we volgen zijn onder meer Galadriel (die als elf vecht voor de noordelijke legers); Halbrand (een menselijke vluchteling); Celebrimbor (die als elf de ringen hielp smeden samen met Sauron); Isildur (die je kent van het afhakken van de vinger van Sauron).

Geen expliciete seks en geen gruwelijk geweld: de serie bevat geen gruwelijk geweld zoals je dat van Game of Thrones kent en ook geen expliciete seks. Dat werd wel even gedacht, maar om trouw te blijven aan het materiaal van Tolkien, koos men daar niet voor.

Een soort Hobbits: Hobbits doen pas iets in de Derde Era dat de moeite van het noemen waard was volgens Tolkien. Maar hun voorouders, de harfoots, zien we wel.

De eerste aflevering: heeft als titel Shadows of the Past.

Samengevoegde verhalen: tot slot een onthulling die vast controversieel gaat zijn bij Tolkien-liefhebbers. Het verhaal van enkele duizenden jaren wordt samengevoegd tot een kortere tijdspanne.

Lord of the Rings: The Rings of Power zie je vanaf 2 september op Prime Video.
Lees meer over: Lord of the Rings The Rings of Power, Lord of the Rings, Amazon, Prime Video, JRR Tolkien

Populair nieuws