'Stranger Things' 4 laat niet lang op zich wachten en de serie komt tot een einde

Stranger Things seizoen 5 is het laatste van de serie die Netflix ons brengt.

Jim Pedd, 17 februari 2022 17:18

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Stranger Things krijgt nog maar 1 aanvullend seizoen. En dat niet alleen, Netflix blijkt het aankomende vierde seizoen ook in twee delen online te zetten. Vandaag is bekend gemaakt wanneer Stranger Things 4 te zien zal zijn.
Seizoen 4 van Stranger Things wordt gelanceerd op 27 mei. Althans: de eerste helft; de tweede helft van het vierde seizoen is op 1 juli te zien. Dat kondigden Matt en Ross Duffer, showrunners van de serie, aan in een brief aan de fans. Ze laten ook weten dat de serie nog 1 aanvullend seizoen krijgt en dat het verhaal daarna af is.

Stranger Things seizoen 4
"Zeven jaar geleden planden we het complete verhaal voor Stranger Things. Toen voorspelden we dat we vier tot vijf seizoenen nodig zouden hebben. Het bleek te groot om in vier seizoenen te vertellen, maar je zal zien dat we nu richting de finale stormen. Seizoen 4 wordt het op een na laatste seizoen; seizoen 5 het laatste."

"Er zijn nog altijd veel opwindende verhalen om binnen de wereld van Stranger Things te vertellen. Nieuwe mysterieus, nieuwe avonturen, nieuwe onverwachte helden", schrijven de broers verder, waarmee ze hinten naar spin-offs.

"Maar eerst hopen we dat je bij ons blijft terwijl we dit verhaal van een krachtig meisje genaamd Eleven en haar dappere vrienden, van een blutte politiechef en een harde moeder, van een klein stadje genaamd Hawkins en van een alternatieve dimensie die alleen bekend staat als het Upside Down vertellen. Zoals altijd zijn we dankbaar voor je geduld en steun. Over en uit, Matt en Ross."

Netflix omschrijft Stranger Things 4 als volgt:

Er zijn zes maanden verstreken sinds de Battle of Starcourt, die terreur en vernietiging naar Hawkins gebracht heeft. Worstelend met de nasleep, is onze groep vrienden voor het eerst verdeeld. Dat maakt het leven van een scholier er niet gemakkelijker op. Dit is hun meest kwetsbare tijd, waarbij een nieuwe en gruwelijke bovennatuurlijke bedreiging opkomt, inclusief een gruwelijk mysterie dat, indien opgelost, eindelijk een einde aan de gruwelen van het Upside Down zou kunnen maken.

Stranger Things seizoen 1 tot en met 3 zie je nu op Netflix.
Lees meer over: Stranger Things, Matt Duffer, Ross Duffer, Netflix

Populair nieuws