Deze 'The Walking Dead'-series worden de komende jaren gelanceerd

Deze The Walking Dead-series komen er

De franchise rond The Walking Dead wordt alleen maar groter bij AMC.

Jim Pedd, 9 maart 2022 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Walking Dead komt dit najaar na elf seizoenen tot een einde. Daarna is het echter niet gedaan met de franchise. Integendeel: de boel breidt alleen maar uit.
We kunnen ons voorstellen dat je bijna de bomen door het bos niet meer ziet met de recente aankondigingen. In dit artikel zetten we alle nieuwe toevoegingen aan de The Walking Dead-franchise voor je op een rij, maar kijken we ook even wat loopt en wat we konden zien.

THE WALKING DEAD: De serie komt na 11 seizoenen tot een einde. Waar we ooit begonnen met Rick Grimes die wakker wordt in een post-apocalyptische wereld, is het inmiddels een worsteling tussen verschillende gemeenschappen.

FEAR THE WALKING DEAD: Ooit begon de show in Los Angeles, en stond een disfunctionele familie centraal, die tijdens de begindagen van de apocalypse moest zien te overleven. Nu speelt de show zich af in een wereld waar net kernbommen zijn afgegaan en zombies nog gevaarlijker zijn dan eerst.

THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND: Na twee seizoenen werd de serie tot een einde gebracht, want hij was al aan het begin aangekondigd als een miniserie. We volgden een stel tieners die op zoek gaan naar hun vader, en daarbij te maken krijgen met de Civic Republic Military.

TALES OF THE WALKING DEAD: Deze nieuwe serie zit eraan te komen en is een anthologie-serie die elke aflevering weer een nieuw verhaal zal vertellen. Nieuwe en reeds bekende personages staan centraal en we krijgen straks hun verhalen te zien. Dit jaar nog moet de serie te zien zijn, met een zes afleveringen tellend eerste seizoen.

DARYL & CAROL: Deze vierde spin-off bedacht door Angela Kang en Scott Gimple heeft hoofdrollen voor Norman Reedus en Melissa McBride. De show werd in september 2020 aangekondigd en is in 2023 te zien als spin-off van de hoofdserie.

ISLE OF THE DEAD: In maart 2022 heeft AMC groen licht gegeven voor deze serie. Hierin zijn Jeffrey Dean Morgan en Lauren Cohan te zien als Negan en Maggie. De zes afleveringen tellende serie is volgend jaar te zien en wordt gemaakt door Eli Jorné.

RICK GRIMES FILMS: Toen Rick Grimes in seizoen 9 verdween uit de The Walking Dead-serie, werd al beloofd dat er drie films zouden komen over het personage. De eerste daarvan moet nog opgenomen worden.
Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Fear the Walking Dead, The Walking Dead World Beyond, Tales of the Walking Dead, Daryl and Carol, Isle of the Dead

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws