George R.R. Martin over het nieuwe 'Game of Thrones'-boek

George RR Martin over nieuwe Game of Thrones-boek

Game of Thrones-fans wachten al meer dan tien jaar op het boek The Winds of Winter.

Jim Pedd, 11 maart 2022 09:55

Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin werkt al meer dan een decennium aan het op een na laatste boek in zijn fantasyreeks A Song of Ice and Fire. Het volgende deel heet The Winds of Winter en was oorspronkelijk gepland als het afrondende boek. Inmiddels is het gepland als het op een na laatste deel.
Maar lezers raken steeds gefrustreerder, want Martin heeft wel erg lang nodig voor het project. In 2011 kwam nog het boek A Dance with Dragons uit en sindsdien wordt de release van het zesde boek alsmaar uitgesteld.

Game of Thrones-update
Martin zorgde met name voor frustratie omdat hij aan heel wat andere projecten werkte de afgelopen tijd, waaronder televisieseries en het boek Fire & Blood, dat als eerste volume bedoeld is in een geschiedenis van House Targaryen.

De vertraging had gevolgen voor Game of Thrones, de serie van HBO, want de makers hadden gedacht dat Martin het boek uit zou brengen voordat zij het bronmateriaal zouden inhalen. Zo liep het echter niet.

"Na, natuurlijk werk ik nog altijd aan The Winds of Winter. Dat heb ik wel honderd keer op honderd plekken gezegd, en dat ik het eindeloos moet herhalen is vermoeiend. Ik heb een boel vooruitgang geboekt aan Winds in 2020 en minder in 2021. Maar 'minder' is niet hetzelfde als 'geen'."

"De wereld van Westeros, van A Song of Ice and Fire, blijft mijn voornaamste prioriteit hebben en zal dat blijven hebben tot het verhaal verteld is. Maar Westeros is groter geworden dan The Winds of Winter en zelfs A Song of Ice and Fire."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, George RR martin, The Winds of Winter

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws