search

Ons nieuws van vrijdag 11 maart 2022

Nederlandse Netflix-original 'Dirty Lines' krijgt trailer en releasedatum
Series / Nieuws

Nederlandse Netflix-original 'Dirty Lines' krijgt trailer en releasedatum

De gloednieuwe Nederlandse Netflix-original zal wellicht sneller verschijnen dan dat velen hadden gedacht...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor wie zat te wachten op meer nieuws over de aankomende Nederlandse Netflix-original Dirty Lines. Netflix heeft namelijk niet alleen een trailer de wereld ingestuurd, daarnaast werd ook de releasedatum bekend gemaakt.

In Dirty Lines maken we kennis met Marly Salomon. Zij studeert psychologie, maar kiest er op een zeker ogenblik voor om een bijbaantje te nemen bij een gloednieuw bedrijf genaamd Teledutch. Het bedrijf is opgericht door twee broers, namelijk Frank en Ramon Stigter. Het is echter niet zomaar een bedrijf.

Teledutch profileert zich als Europa's eerste onderneming in sekstelefoonlijnen. In geen tijd stromen de inkomsten binnen en wordt ook Marly meegezogen in de enorme groei die het bedrijf meemaakt.

8 april
De cast van Dirty Lines bestaat uit namen zoals bijvoorbeeld Joy Delima, Minne Koole, Charlie Chan Dagelet evenals Abbey Hoes en Benja Bruijning. Ook andere namen als Julia Akkermans evenals Yari van der Linden en Joes Brauers maken deel uit van de cast.

Het is toch altijd een beetje uitkijken wanneer er een nieuwe Nederlandse Netflix-original wordt gelanceerd en dat is voor deze serie uiteraard niet anders. Dirty Lines zal bestaan uit in totaal zes afleveringen en is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 8 april van dit jaar.

Wie alvast een voorsmaakje wil krijgen van de reeks kan daarvoor de hieronder terug te vinden teaser alvast even bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender' onthult gave nieuwe details over zijn wereld
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender' onthult gave nieuwe details over zijn wereld

Avatar: The Last Airbender heeft nu de hoofdsteden van de Four Nations onthuld!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Avatar: The Last Airbender wordt door velen gezien als een van de beste animatieseries van de afgelopen jaren. De serie lanceerde in 2005, maar houdt de gemoederen nog altijd bezig.

Toen de Avatar: The Last Airbender-serie van start ging op Nickelodeon, introduceerden makers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino hun wereld van vier naties: de Vuurnatie, het Aarde Koninkrijk, de Water Stam en de Luchtstuurders. Die laatste waren uitgeroeid, maar de andere werelden bestonden nog.

De wereld van Avatar: The Last Airbender
De wereld van Avatar: The Last Airbender is een mooie en grote. Het RPG Avatar Legends bouwt de wereld verder uit.

Het bordspel onthulde al heel wat nieuwe details (zo bleken er ook kwaadaardige luchtstuurders te zijn) en liet nu ook weten hoe de hoofdsteden van de verschillende naties heten:

Hoofdstad van de Noordelijke Waterstam: Anga Qel'A
Hoofdstad van de Vuurnatie: Hari Bulkan
Hoofdstad van de Zuidelijke Waterstam: Wolf Cove

Momenteel werken de bedenkers ook aan nieuwe projecten in de franchise, waaronder nieuwe films en series, allemaal animatiemateriaal. Netflix werkt intussen ook aan een live-action serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnieuw komt een streamingdienst naar Nederland
Series / Nieuws

Opnieuw komt een streamingdienst naar Nederland

Eerder deze maand werd ook de streamingdienst HBO Max in ons land gelanceerd...

Geoffrey Ketels
Het landschap met streamingdiensten breidt stelselmatig uit. Nederland vormt daar geen uitzondering op. We kregen nog maar net HBO Max voor de kiezen, maar nu duikt het nieuws op dat er nog een nieuwe streamingdienst naar ons land onderweg is.

Deze keer gaat het om de streamingdienst SkyShowtime. Door de komst van deze nieuwe streamingdienst kan er worden gerekend op zomaar even meer dan 10.000 uur aan nieuwe content.

De nieuwe streamingdienst is zeker niet van de minste. Niet alleen bevat de bibliotheek van deze service een groot aantal films van Paramount en Universal, daarnaast heeft ze net als HBO Max ook een overeenkomst met de studio Warner Bros.

Fans van series worden eveneens verwend. Zij kunnen namelijk rekenen op series afkomstig van Showtime, Paramount+, Sky Studios en Peacock.

2022
Veel details over de lancering van de nieuwe streamingdienst in Nederland zijn er momenteel nog niet. Zo is het bijvoorbeeld nog niet bekend wanneer we ze ongeveer mogen verwachten. Dat wordt dus wel sowieso ergens in de loop van dit jaar.

Hoeveel een abonnement op SkyShowtime in Nederland gaat kosten werd tot dusver ook nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Max Verstappen haalt opnieuw uit naar 'Formula 1: Drive to Survive'
Series / Nieuws

Max Verstappen haalt opnieuw uit naar 'Formula 1: Drive to Survive'

Vanaf vandaag is het vierde seizoen van de reeks te streamen op streamingdienst Netflix...

Geoffrey Ketels
Vanaf vandaag is op streamingdienst Netflix het nieuwe seizoen te zien van Formula 1: Drive to Survive.Goed nieuws zou je denken, maar daar is niet iedereen het mee eens. Max Verstappen heeft bijvoorbeeld wederom geweigerd om zijn medewerking te verlenen aan het vierde seizoen.

In een recent interview heeft Verstappen zich opnieuw uitgelaten over de Netflix-serie. Dat hij opnieuw weigerde om zijn medewerking te verlenen is enigszins opvallend te noemen. In het nieuwe seizoen staat immers de strijd centraal tussen Verstappen en Lewis Hamilton.

Voor de Red Bull-coureur geldt dat hij heeft aangegeven de reeks wel te kijken. Dat vertelde hij tijdens de testdagen in Bahrein. Echter gaf hij daarbij weinig subtiel aan; "Ik kijk de serie om te zien hoe over de top het is".

Verpest na eerste seizoen
Vanaf vandaag is op Netflix dus het vierde seizoen van de reeks te bekijken. Als het aan Verstappen had gelegen dan had de reeks echter nooit zover gekomen. Tijdens de testdagen in Bahrein liet hij zich dan ook het volgende ontglippen:

"Ik denk in alle eerlijkheid dat het al verpest was na het eerste seizoen. Ik ben een vrij nuchtere kerel en ik hou ervan wanneer er gewoon feiten worden verteld. Ik vind het niet fijn wanneer er hype wordt gecreëerd.

Verstappen is niet de enige coureur die er inmiddels voor heeft gekozen om zijn samenwerking met de reeks stop te zetten. Ondanks het feit dat verschillende coureurs het duidelijk niet eens zijn met de manier waarop de reeks bepaalde zaken belicht is en blijft het toch een stevige hit voor Netflix.

Ben jij wel fan van Formula 1: Drive to Survive? Dan kan je het nieuwe seizoen dus vanaf vandaag streamen op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Butcher met superkrachten op 'The Boys'-poster
Series / Posters

Butcher met superkrachten op 'The Boys'-poster

The Boys blijft ons verrassen, vandaag met deze opvallende nieuwe poster.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Karl Urban's Billy Butcher ziet er meer uit als zijn aartsvijand Homelander op een nieuwe poster voor The Boys seizoen 3. Daarop krijgt de grofgebekte antiheld heat vision.

Prime Video bereidt zich voor op de terugkeer van zijn grootste Original serie. Die keert in de zomer weer terug op de streamingdienst. Met zijn tweede seizoen brak The Boys door tot grote hoogtes en nu wachten we af tot we het derde seizoen dan eindelijk kunnen zien. Ook wachten we nog altijd op een trailer voor de show.

The Boys-poster
De serie The Boys gaat in juni weer van start op Prime Video. De helden zijn nu allemaal van elkaar gescheiden.

Hughie werkt nu voor congreslid Victoria Neuman en realiseert zich niet dat zij de mysterieuze Supe is die de hoofden van mensen heeft zitten opblazen. Intussen rouwt Butcher om de dood van zijn geliefde Becca en heeft Homelander, de sadistische leider van de Seven, te maken met de vrouwen om hem heen die zijn gezag en macht significant ondermijnen.

Daarmee is alles in stelling gebracht voor wat een explosief derde seizoen belooft te worden. En de poster laat zien dat Butcher misschien wel iets krijgt dat doet denken aan de superkrachten die Homelander ook heeft:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Vikings: Valhalla'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Vikings: Valhalla'

Imposante sets, kostuums, wapens en schepen, maar Ragnar Lothbrok en zijn strijdmakkers worden node gemist.

Regie: Steve Saint Leger, Jeb Stuart | Cast: Sam Corlett (Leif Eriksson), Frida Gustavsson (Freydis Eriksdotter), Leo Suter (Harald Sigurdsson), Laura Berlin (Emma of Normandy), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Olaf Haraldsson), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 44-59 minuten | Jaar: 2022

Even wennen is het wel, zo'n nieuw clubje Vikingen. In de eerste aflevering van Vikings: Valhalla varen ze de haven binnen van het fictieve stadje Kattegat, de uitvalsbasis van de Noormannen en -vrouwen. De imposante sets, kostuums, wapens en schepen ogen nog steeds hetzelfde, maar Ragnar Lothbrok en zijn strijdmakkers worden node gemist.

Er is een eeuw verstreken, dus vanzelfsprekend zijn de sterfelijke helden en heldinnen uit de populaire serie Vikings inmiddels niet meer in leven. Wel heeft Ragnar in de loop der jaren een mythische status verworven onder zijn nazaten. Voorafgaand aan de strijd brullen de bruuske baardmannen af en toe zijn naam, bij wijze van inspiratie en ophitsing.

Vikings: Valhalla is in vergelijking met de hoofdserie opvallend rechtlijnig van aard. Meervoudige wraakmissies vormen het uitgangspunt in deze spin-off-serie. Zo trommelt koning Knoet de Grote een enorm leger op, om alle Vikingbroeders te wreken die op Sint Brixius-dag werden afgeslacht. Daarnaast komen Leif Eriksson en Freydis Eriksdotter (respectievelijk de zoon en dochter van de legendarische Erik de Rode) helemaal vanuit Groenland naar Noorwegen gevaren om wraak te nemen op een christelijke smeerlap. En dan zet ook een godsdienstwaanzinnige nog alles op alles om te achterhalen wie zijn handlangers heeft vermoord. Reken vooral niet op genade.

Onderling rammelen de verhoudingen ook stevig. De ingescheepte Vikingen die naar Engeland vertrekken vallen uiteen in twee moeilijk te verenigen kampen: christenen en heidenen. Jammer genoeg blijft de theologische strijd tussen beide groepen beperkt tot wat platte verwijtjes hier en daar. Er lijkt nauwelijks nog interesse voor de invulling die de ander aan zijn of haar geloof geeft, en dat was nou juist een van de zaken die de vorige serie zo boeiend maakte.

Misschien valt dat gebrek toe te schrijven aan het feit dat Michael Hirst zich als scenarist wat meer heeft teruggetrokken. Voor de oorspronkelijke serie schreef hij maar liefst alle negenentachtig afleveringen, maar nu staat hij slechts tweemaal als scenarist op de aftiteling vermeld. Bovendien is het Vikings-universum dit keer niet primair toegespitst op de kijkers van History Channel maar op die van Netflix. Wellicht heeft de algehele toonverandering dus ook daarmee te maken.

Het is even zoeken, maar na een paar afleveringen weet Vikings: Valhalla gelukkig voldoende eigenheid aan de dag te leggen om zijn bestaansrecht te rechtvaardigen. De verhaallijnen van Leif Eriksson (die naar verluidt eerder dan Columbus voet op Amerikaanse bodem zette) en Freydis Eriksdotter (voor wie mogelijk een profetische toekomst is weggelegd) maken nieuwsgierig naar meer. Ook Knoet ontpopt zich gaandeweg tot een zeer charismatische figuur, die op hilarische wijze de spot drijft met de snotneuskoning van Engeland.

De serie is bovendien opgehangen aan twee epische veldslagen: een in aflevering vier en een in aflevering acht. Vooral de sequentie waarin twee legers lijnrecht tegenover elkaar komen te staan op een brug is spectaculair en getuigt van een gehaaid militair inzicht. Vanaf dat moment komt er tevens wat meer versnelling in de verhaallijnen, wat de kijkervaring alleen maar ten goede komt.

Dat scenarist-regisseur Jeb Stuart daarbij soms een loopje met de geschiedenis neemt, is hem wel vergeven. Het najagen van een hoge entertainmentfactor is immers ook wat waard. Maar je kan natuurlijk te ver gaan met het projecteren van je fantasieën: een zwarte Afrikaanse vrouw op een Vikingtroon plaatsen en verwachten dat de kijker daar klakkeloos in meegaat, is behoorlijk naïef.

Zo'n keuze riekt naar een geforceerde poging om representanten van een ondervertegenwoordigde groep dan ook maar een podium te geven. Normaliter is daar niets mis mee, maar de zwarte Estrid Haakon is losjes gebaseerd op een witte Vikingleider en zo'n vorm van 'blackwashing' stuit hier wel enigszins tegen de borst. Dan kun je als seriemaker nog zo hard roepen dat de Vikingcultuur in die betreffende tijd een enorme verscheidenheid aan rassen kende – van een zwarte 'Jarl' is voor zover bekend nooit melding gemaakt. Geloofwaardigheid wordt zodoende geofferd op het woke-altaar.

Is dat reden genoeg om Vikings: Valhalla dan maar in zijn geheel te skippen? Zeker niet. De serie verdient op zijn minst de kans om zijn nieuwe helden en heldinnen voor het oog van de kijker te laten ontkiemen tot legendes. Of iemand ooit in de buurt van de heroïsche Ragnar Lothbrok zal komen, valt te bezien, maar de eerste zaadjes zijn in elk geval geplant.

★★★☆☆

Vikings: Valhalla is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire 'Star Wars'-serie is fors uitgesteld
Series / Nieuws

Populaire 'Star Wars'-serie is fors uitgesteld

Star Wars: The Bad Batch komt toch niet uit in 2022 en is daarmee fors uitgesteld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney heeft besloten het tweede seizoen van Star Wars: The Bad Batch te schrappen uit zijn Star Wars-plannen voor 2022. Daarmee moeten we langer op het nieuwe seizoen van de animatieserie wachten dan verwacht werd.

Star Wars: The Bad Batch zette het verhaal van The Clone Wars voort. De klonen van Clone Force 99 en hun nieuwste kompaan Omega (een vrouwelijke kloon gemaakt met puur dna van Jango Fett) proberen te overleven in het bizarre sterrenstelsel dat ontstaan is na Order 66 en de opkomst van het Keizerrijk.

Star Wars: The Bad Batch
Seizoen 1 van Star Wars: The Bad Batch begon op 4 mei 2021 met uitzenden. De verwachting was dan ook dat de serie dit jaar weer te zien zou zijn. Maar dat gebeurt dus niet.

Tijdens de The Walt Disney Company's 2022 Annual Meeting of Shareholders webcast vertelde CEO bob Iger over nieuwe projecten die we dit jaar in de Star Wars-franchise kunnen verwachten.

Hij noemde er maar twee: Star Wars: Andor en Obi-Wan Kenobi. Daarmee is het de vraag of Star Wars: The Bad Batch nog wel te zien is dit jaar.

Tegelijk is het ook zo dat The Mandalorian seizoen 3 niet benoemd werd, terwijl velen ervan uit gaan dat die serie rond de feestdagen weer van start gaat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin over het nieuwe 'Game of Thrones'-boek
Series / Nieuws

George R.R. Martin over het nieuwe 'Game of Thrones'-boek

Game of Thrones-fans wachten al meer dan tien jaar op het boek The Winds of Winter.

Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin werkt al meer dan een decennium aan het op een na laatste boek in zijn fantasyreeks A Song of Ice and Fire. Het volgende deel heet The Winds of Winter en was oorspronkelijk gepland als het afrondende boek. Inmiddels is het gepland als het op een na laatste deel.

Maar lezers raken steeds gefrustreerder, want Martin heeft wel erg lang nodig voor het project. In 2011 kwam nog het boek A Dance with Dragons uit en sindsdien wordt de release van het zesde boek alsmaar uitgesteld.

Game of Thrones-update
Martin zorgde met name voor frustratie omdat hij aan heel wat andere projecten werkte de afgelopen tijd, waaronder televisieseries en het boek Fire & Blood, dat als eerste volume bedoeld is in een geschiedenis van House Targaryen.

De vertraging had gevolgen voor Game of Thrones, de serie van HBO, want de makers hadden gedacht dat Martin het boek uit zou brengen voordat zij het bronmateriaal zouden inhalen. Zo liep het echter niet.

"Na, natuurlijk werk ik nog altijd aan The Winds of Winter. Dat heb ik wel honderd keer op honderd plekken gezegd, en dat ik het eindeloos moet herhalen is vermoeiend. Ik heb een boel vooruitgang geboekt aan Winds in 2020 en minder in 2021. Maar 'minder' is niet hetzelfde als 'geen'."

"De wereld van Westeros, van A Song of Ice and Fire, blijft mijn voornaamste prioriteit hebben en zal dat blijven hebben tot het verhaal verteld is. Maar Westeros is groter geworden dan The Winds of Winter en zelfs A Song of Ice and Fire."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf! Dit is de status van álle 'Game of Thrones'-series
Series / Nieuws

Gaaf! Dit is de status van álle 'Game of Thrones'-series

George R.R. Martin zet op een rij wat er allemaal aankomt in de franchise en hoe het ermee staat.

George R. R. Martin onthulde op zijn website details over de vele Game of Thrones spin-offs die op dit moment in ontwikkeling zijn.

Ondanks het tegenvallende einde van het achtste seizoen van Game of Thrones, werkt HBO aan een hele reeks spin-offs. Er zijn rond de zes series in de maak, waarbij de meest significante vorderingen geboekt zijn bij House of the Dragon, dat in 2022 te zien moet zijn.

Game of Thrones-update
Martin kwam met een zeer uitgebreide update over alle nieuwe projecten die eraan zitten te komen. "Ik hoop dat een aantal van deze series te zien mogen zijn. Het zal niet bij alle series lukken, maar wel bij meer dan één. Dat hoop ik tenminste."

Vervolgens kwam hij met de volgende updates: "Bruno Heller schrijft de pilot voor zijn serie over Corlys Velaryon. Die begon als Nine Voyages, maar heet nu The Sea Snake, aangezien we wilden vermijden dat we twee series zouden maken met nummers in de titel."

"De andere is Ten Thousand Ships en draait om Nymeria. Amanda Segel, onze showrunner, heeft meerdere versies daarvan opgeleverd en we gaan er rustig mee door. De derde van de live-action series is Dunk & egg van Steve Conrad en daar hebben mijn team en ik geweldige sessies mee gehad."

Die serie krijgt volgens hem een andere titel dan Dunk & Egg en zal eerst het boek The Hedge Knight verfilmen. De kans is groot dat de show A Knight of the Seven Kingdoms heet, alhoewel "The Hedge Knight ook zijn aanhangers heeft."

Wat de animatieseries betreft, vertelde hij vrijwel niets, al "lekte enkele maanden het verhaal dat een van die series zich af zou spelen in Yi Ti. Dat klopt. Onze werktitel is The Golden Empire en we hebben een jonge schrijver die daarbij betrokken is."

Game of Thrones zie je op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het was gigantisch druk op Netflix met 16 (!) nieuwe series
Series / Featured

Het was gigantisch druk op Netflix met 16 (!) nieuwe series

Netflix maakt er een heerlijke week van met behoorlijk veel nieuwe series

Elke week zetten we de nieuwe series die toegevoegd zijn aan het aanbod van Netflix voor je op een rij. En ook deze week was het weer een drukte van jewelste!

Snowpiercer (S03E07): Layton wordt ziek en droomt over een alternatieve fantasiewereld. Wilfords plotselinge herinnering leidt tot een wilde theorie.

Chip en Pieper (3 seizoenen): Het lieve mopshondje Chip gaat naar de kleuterschool, maakt nieuwe vriendjes en probeert nieuwe dingen, met een beetje hulp van Pieper, haar geheime muizenvriendinnetje.

Kotaro Lives Alone (1 seizoen): Een eenzaam jongetje gaat helemaal alleen in een vervallen flatgebouw wonen en raakt bevriend met een mangakunstenaar die naast hem woont en niets te makken heeft.

Karma's Wereld (2 seizoenen): De talentvolle zangeres en scholiere Karma goochelt met rapdromen en rijmschema's en gebruikt haar talent, ambitie en grote hart om allerlei problemen op te lossen.

Last One Standing: Ze zijn comedians en spelen in een spannend drama, maar als hun grappen niet werken in de scènes zonder script, liggen ze eruit. Laat de chaos maar losbarsten!

An Astrological Guide for Broken Hearts (seizoen 2): Alice is diepbedroefd en hopeloos vrijgezel. Maar als ze bevriend raakt met een charismatische astrologiegoeroe, probeert ze haar perfecte match via de sterren te vinden.

The Last Kingdom (seizoen 5): Alfred de Grote verdedigt zijn koninkrijk tegen Noormannen. Uhtred, een geboren Saks die is opgevoed door Vikingen, tracht zijn voorouderlijk geboorterecht op te eisen.

The Andy Warhol Diaries (miniserie): In 1968 wordt Andy Warhol neergeschoten. Hij besluit daarna zijn leven en gevoelens vast te leggen. Die dagboeken en deze serie onthullen de geheimen achter zijn imago.

Queen of the South (seizoen 5): Teresa wordt gedwongen te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Met haar levenservaring, een maatje en een mysterieus notitieblok moet ze overleven.

Queer Eye Germany: De Fab Five, vijf experts op het gebied van lifestyle, mode, beauty, gezondheid en design, doen een heel land versteld staan en veranderen levens in deze make-overserie.

Love, Life & Everything in Between: Deze pan-Arabische anthologieserie vol zwarte humor gaat over liefde in het algemeen "“ en over relaties in het bijzonder.

Life After Death with Tyler Henry (seizoen 1): In deze realityserie biedt medium Tyler Henry mensen de nodige afsluiting dankzij zijn contact met gene zijde. Intussen onderzoekt hij zijn eigen familiegeschiedenis.

Formula 1: Drive to Survive (seizoen 4): Coureurs, managers en teameigenaars leven in een snelle wereld "“ zowel op als buiten de racebaan "“ tijdens elk moordend seizoen vol Formule 1-races.

Once Upon a Time... Happily Never After: Een op tragische wijze van elkaar gescheiden stel moet elkaar in een ander leven vinden om de betovering van hun stad te verbreken. Maar twee toeristen vormen een gevaar.

The Flash (seizoen 8, wekelijks een nieuwe aflevering): In deze superheldenserie ontwaakt een forensisch expert uit een coma en blijkt verbazingwekkende nieuwe krachten te hebben die hij inzet om de stad te beschermen.

The Blacklist (seizoen 8): Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' laat weer wat van seizoen 3 zien
Series / Nieuws

'The Boys' laat weer wat van seizoen 3 zien

Maak je maar klaar voor de eerste trailer van The Boys die eraan komt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nieuwe beelden van het officiële Twitter-account van The Boys laten zien dat de teaser trailer van het derde seizoen eraan zitten te komen. Deze zomer debuteert het nieuwe seizoen van de serie op Prime Video.

The Boys zond bijna achttien maanden geleden zijn tweede seizoen uit. Showrunner Eric Kripke beloofde vorige maand nog dat de trailer voor het derde seizoen "binnen een paar weken" te zien zou zijn. En nu lijkt dat moment er snel aan te komen.

The Boys-trailer
Prime Video zette al de opvallende serie The Boys Presents: Diabolical online als geanimeerde spin-off die de wereld van Vought flink uit breidde. En nu is het wachten op juni, als het derde seizoen van The Boys eindelijk van start gaat.

Wat ook wel tijd werd, gezien de vele teases die we deze maanden kregen. Zo vertelde Kripke meermaals dat de serie alle grenzen verlegt met de aflevering die draait om het Herogasm, een gigantische orgie onder de superhelden. En we krijgen Soldier Boy als opvallende nieuwe Supe te zien.

The Boys laat op Twitter zien dat de trailer eraan zit te komen en plaatste in het kader daarvan foto's van castleden Laz Alonzo (Mother's Milk), Erin Moriarty (Annie January/Starlight), Karen Fukuhara (Kimiko/The Female) en Jack Quaid (Hughie).

Hieronder het beeld; The Boys zie je op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Batman'-serie wordt nu ook echt gemaakt!
Series / Nieuws

'The Batman'-serie wordt nu ook echt gemaakt!

De Penguin-serie van HBO Max gaat er nu ook echt komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De The Batman spin-off serie The Penguin heeft nu officieel groen licht gekregen van HBO Max. De streamingdienst heeft een compleet eerste seizoen besteld.

Dat belooft wat te worden, want de Penguin was in de film The Batman nog een secundair personage. De rol werd gespeeld door Colin Farrell, die het werk als Oswald Cobblepot, a.k.a. Penguin, mooi vorm gaf. Diens verhaal in de film diende vooral ook als opzet voor meer.

The Penguin-serie
HBO Max maakt het straks dus mogelijk om dieper in de wereld van The Batman te duiken. De serie The Penguin wordt namelijk een van de spin-offs die officieel in de maak zijn.

The Penguin verkeerde lange tijd in ontwikkelstadium, maar heeft nu formeel groen licht. Lauren LeFranc is inderdaad, zoals we recent al meldden, de showrunner en schrijver van de serie. Verder is regisseur Matt Reeves aan het project verbonden als uitvoerend producent, wat hij samen met Colin Farrell, Dylan Clark, Daniel Pipski en Adam Kassan doet.

Reeves kijkt er enorm naar uit: "Colin explodeerde op het scherm als Penguin en om nu de kans te krijgen zijn innerlijke wereld te verkennen op HBO Max, is enorm opwindend. Dylan en ik kijken ernaar uit om samen met Lauren te werken en zijn verhaal terwijl hij gewelddadig de macht in Gotham over probeert te nemen te bekijken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' is bizar goed volgens George R.R. Martin
Series / Nieuws

'House of the Dragon' is bizar goed volgens George R.R. Martin

George R.R. Martin weet zeker dat fans van Game of Thrones hiervan gaan houden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
George R. R. Martin bedacht de fictieve wereld Westeros. Daarin speelde Game of Thrones zich af en straks krijgen we ook een spin-off, House of the Dragon.

De serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van Martin en duikt in de burgeroorlog die woedde binnen de familie Targaryen. Dit jaar nog debuteert het eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max en krijgen we tien afleveringen te zien.

House of the Dragon is goed
House of the Dragon moet vooral het langzame verval en de daarna behoorlijk bloederige val van de familie Targaryen in kaart brengen. Hoewel HBO nog niet heeft laten weten wanneer de serie precies te zien is, weten we wel dat deze dit jaar nog uitgezonden wordt.

Op zijn officiële website schrijft Martin nu in een bericht dat de opnames van House of the Dragon voorbij zijn. Dat niet alleen: de postproductie is in volle gang. Hij heeft nog niet alles gezien van het komende eerste seizoen, maar houdt wel van wat hij al zag en kijkt uit naar de rest.

"Tot nu toe ben ik enorm opgewonden. House of the Dragon is klaar met de opnames en verkeert in postproductie. Wat ik gezien heb, was geweldig. Ik hoop snel meer te zien."

House of the Dragon is dit jaar dus op HBO Max te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
En weer heeft Netflix een nieuwe nummer 1
Series / Nieuws

En weer heeft Netflix een nieuwe nummer 1

Vikings: Valhalla wint weer op Netflix deze week en is weer de koning.

Netflix heeft weer een nieuwe leider in zijn wekelijkse televisiestatistieken. Elke week deelt de streamingdienst informatie over de meest bekeken films en series die het in zijn aanbod heeft.

De nieuwste toplijst werd afgelopen woensdag vrijgegeven en laat zien dat Vikings: Valhalla de meest populaire serie is op de streamingdienst. Wereldwijd werden maar liefst 113 miljoen uur van Vikings: Valhalla bekeken. De tweede serie, Inventing Anna, trok 77,5 miljoen uur aan streams.

Vikings: Valhalla
De serie Vikings: Valhalla wordt goed genoeg bekeken voor Netflix om nog eens twee nieuwe seizoenen te maken. Die werden lange tijd geleden al besteld, maar Netflix bevestigde deze week officieel het nieuws dat er meer aan zit te komen.

Vikings: Valhalla speelt zich duizend jaar geleden af in de elfde eeuw.

We volgen in Vikings: Valhalla de avonturen van enkele van de meest beroemde vikingen die geleefd hebben: de legendarische verkenner Leif Eriksson, zijn gevaarlijke en koppige zus Freydis Eriksdotter en de ambitieuze Noorse prins Harald Sigurdsson.

De spanningen tussen vikingen en de Engelsen bereiken in Vikings: Valhalla een kookpunt, waarna de strijd losbarst. Vikings: Valhalla zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen