search
Geliefde Netflix-serie scoort ongelofelijk goed

Geliefde Netflix-serie scoort ongelofelijk goed

The Last Kingdom is nu voorbij, maar scoorde bijzonder goed in zijn laatste seizoen.

Jim Pedd
Vorige week kwam het fanfavoriete historische drama The Last Kingdom tot een einde op Netflix. De streamingdienst bracht daarmee het verhaal van Uthred tot een einde.

De goed ontvangen serie mag dan wel voorbij zijn: hij eindigt met een hoogtepunt, want de kijkcijfers blijken enorm te zijn. Zoals we wel verwacht hadden, was The Last Kingdom de meest bekeken Netflix-serie van vorige week.

The Last Kingdom-kijkcijfers
Netflix kwam deze week met zijn wekelijkse top tienbericht. Daarin lezen we dat het laatste seizoen van The Last Kingdom meer dan 63,5 miljoen uur gestreamd is in de eerste vijf dagen na de release. Dat is veel, en genoeg om The Last Kingdom tot de top van de lijst door te laten dringen.

The Last Kingdom is een historische dramaserie die gebaseerd is op Bernard Cornwells The Saxon Stories-boeken en volgt het verhaal van Uthred of Bebbangburg. Ooit was het een BBC-serie, maar op Netflix werd de serie pas echt een succes, waarna de streamingdienst de rechten van Netflix overkocht.

The Last Kingdom seizoen 5 is gebaseerd op het negende en tiende boek van Cornwells boekenreeks, The Warriors of Storm en The Flame Bearer. Er zijn dertien boeken.

The Last Kingdom zie je nu op Netflix.Aanbevolen artikelen