search
Schokkende einde 'The Last Kingdom' uitgelegd

Schokkende einde 'The Last Kingdom' uitgelegd

De hoofdrolspeler van The Last Kingdom vertelt over het einde van de serie.

Jim Pedd
Het vijfde en laatste seizoen van de historische dramaserie The Last Kingdom van Netflix is te zien. Hoewel we al weten dat er een feature film aan zit te komen, moesten fans toch afscheid nemen van verschillende personages.

Voor acteur Alexander Dreymon, de hoofdrolspeler, was de ervaring van het maken van het finale seizoen een prachtige ervaring. Hij speelde gedurende alle vijf de seizoenen de angstlozen protagonist Uhtred.

The Last Kingdom-einde
"Het is zo moeilijk het goed te krijgen, het einde," begon Dreymon. "De scène was het idee van Jon East, de regisseur van de laatste twee afleveringen."

"Hij heeft meerdere keren met ons gewerkt en is een erg, erg goede vriend van mij. Hij had het idee om aan het einde een soort 'best of' video te zetten. Maar om de toon juist te krijgen, de emoties goed te weten raken, moesten we het in één keer doen vond ik." Dat is behoorlijk goed gelukt, want het einde kan op positieve kritieken rekenen.

Overigens is The Last Kingdom niet helemaal voorbij als franchise.

De opnames van vervolgfilm Seven Kings Must Die zijn namelijk in volle gang. Of er castleden in terugkeren is niet bekend gemaakt.

The Last Kingdom zie je nu op Netflix.Aanbevolen artikelen