'Ghostbusters' en 'Indiana Jones' hadden grote invloed op 'Moon Knight'

De scenarist van de nieuwste Marvel-serie doet een boekje open over de films die zijn serie inspireerden.

Zilko Tarici, 23 maart 2022 13:13

Moon Knight is het eerstvolgende project van Marvel Studios dat verschijnt, en alles lijkt erop te wijzen dat het wel eens het meest unieke project kan worden. Scenarist Jeremy Slater heeft nu een boekje opengedaan over de inspiratiebronnen voor de serie.
Een andere richting
Tijdens de galapremiere voor de serie van gisteravond gaf Slater aan dat Marvel het personage eerst wilde benaderen als een Batman-achtig type. In plaats daarvan kozen de makers voor een andere richting:

"Toen ik aan boord kwam wilde ik iets in de trant van Raiders of the Lost Ark zien. Ik wilde iets maken in de trant van Ghostbusters. Ik wilde horror en enge monsters naar het MCU brengen en zien hoe ver we konden gaan. Kevin Feige en Marvel steunden dat idee uiteindelijk."

Hij voegde eraan toe:

"Feige wilde dat we het best mogelijke verhaal zouden vertellen en benadrukte dat we niet terughoudend hoefden te zijn. De serie is nog steeds geschikt voor de meeste leeftijden; dat was ook belangrijk voor ons. Maar we wilden het wel zo '12 jaar en ouder' mogelijk maken als we konden!"

Moon Knight is vanaf 30 maart a.s. te streamen via Disney+.
Bron: Com

Lees meer over: Ghostbusters, Moon Knight, MCU, Marvel Studios, Indiana Jones, Oscar Isaac, Ethan Hawke

Populair nieuws