'Moon Knight' wordt keihard aangepakt door kijkers

'Moon Knight' wordt keihard aangepakt door kijkers

Moon Knight wordt gereviewbombed door ontevreden kijkers over bepaalde standpunten.

Jim Pedd, 3 april 2022 08:39

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Marvel-serie Moon Knight heeft last van review-bombing op IMDb. Dat komt door een heel specifiek moment in de eerste aflevering van de serie.
Gewoonlijk gebeurt zoiets omdat fans het bijvoorbeeld oneens zijn met de manier waarop een project omgaat met het canon. Maar in dit geval komt het doordat een personage de Armeense genocide erkent. Een pijnlijke reactie van sommige fans.

Moon Knight-kritiek
Moon Knight volgt de titelheld die het opneemt tegen cultleider Arthur Harrow. Die associeert zich met de Egyptische godin Ammit. In de eerste aflevering benoemd Harrow een aantal gruwelijke gebeurtenissen die voorkomen hadden kunnen worden door Ammit.

Een daarvan is de Armeense genocide. Die vond plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen het Ottomaanse Rijk besloot meer dan 1 miljoen Armenen de Syrische woestijn in te laten marcheren. Het is een gebeurtenis die door de Turkse overheid gezien wordt als een legitieme handeling, maar 31 landen (waaronder de Verenigde Staten) zien dat anders en hebben het officieel als een genocide erkend.

Moon Knight krijgt doordat er besloten is de gruwelijke gebeurtenis te benoemen, ook heel wat reacties op IMDb. Turkse burgers die de genocide niet erkennen bombarderen de website met ontkenningen van de gruwelen.

Oscar Isaac heeft ook gereageerd en roept fans op positieve reacties te plaatsen om zo de negatieven te bevechten.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Moon Knight, MCU, oscar isaac, reviewbom

Populair nieuws