search

Ons nieuws van maandag 4 april 2022

'House of the Dragon'-acteur geïnspireerd door zijn moeder tijdens filmen
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-acteur geïnspireerd door zijn moeder tijdens filmen

Om koning Viserys Targaryen te spelen in 'House of the Dragon' dacht acteur Paddy Considine niet aan een normale koning, maar aan zijn moeder.

House of the Dragon-acteur Paddy Considine werd tijdens het acteren als de koning Viserys Targaryen niet geïnspireerd door een machtige koning uit het verleden, of een ander personage met veel macht. Nee, hij werd geïnspireerd door zijn eigen moeder.

Het is bijna drie jaar geleden sinds de laatste aflevering van Game of Thrones op televisie te zien was. Later dit jaar krijgen we eindelijk weer nieuwe content voorgeschoteld in Westeros, wanneer House of the Dragon uitkomt. Paddy Considine, die koning Viserys Targaryen speelt in de serie, heeft in een recent interview onthuld aan wie hij dacht toen hij het personage speelde. Het antwoord zal sommigen verrassen.

Paddy Considine als koning Viserys
De acteur geeft namelijk aan geen machtige koning na te spelen. Nee, hij dacht tijdens het filmen aan zijn moeder. "Toen ik Viserys Targaryen speelde, speelde ik gewoon mijn moeder. Dat is wat ik speelde, mijn moeder."

Dit verklaart hij door de ziekte te benoemen waar zijn moeder last van had. Koning Viserys lijdt ook aan een ziekte, die hij net als Considine's moeder geheim probeert te houden.

Je ziet de overeenkomsten. Veel is er nog steeds niet bekend over House of the Dragon, behalve wat we in de eerste trailer en enkele afbeeldingen hebben gezien. Fans van de boekenserie A Song of Ice and Fire weten de details van het verhaal echter wel al, mits ze het boek Fire and Blood hebben gelezen, een spin-off verhaal dat focust op de tijd waarin de Targaryens de macht hadden in Westeros. Op dit boek is de serie tevens gebaseerd.

House of the Dragon verschijnt zondag 21 augustus op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan we in 'Bridgerton' seizoen 3 meer van Anthony en Kate zien?
Series / Nieuws

Gaan we in 'Bridgerton' seizoen 3 meer van Anthony en Kate zien?

Bridgerton-ster Jonathan Bailey hoopt net als de fan van de serie dat we in de toekomst meer te zien krijgen van Anthony en Kate.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 van Bridgerton staat nog niet zo lang op Netflix, maar fans kijken nu al uit naar het volgende seizoen. Anthony-acteur Jonathan Bailey hoopt net als de fans dat we meer te zien krijgen van de relatie tussen Anthony en Kate.

Ieder seizoen van Bridgerton volgt een ander personage uit de Bridgerton-familie. Het eerste seizoen volgde de oudste dochter Daphne in haar zoektocht naar een echtgenoot. Het tweede seizoen ging over de oudste zoon, genaamd Anthony. Hij wordt verliefd op de zus van zijn verloofde, Kate Sharma.

Meer van Anthony en Kate?
Aan het einde van het tweede seizoen zagen we hoe Anthony en Kate hun hart besloten te volgen door samen te gaan trouwen. Het duurde even voordat beide personages dit punt hadden bereikt, waardoor er weinig tijd over was om het duo daadwerkelijk samen gelukkig te zien. Vandaar dat fans hopen in toekomstige seizoenen van de serie meer van de relatie tussen Anthony en Kate te zien, wat wellicht ook gaat gebeuren.

Jonathan Bailey is het in ieder geval eens met fans. In een interview vertelt hij het volgende over een mogelijk vervolg op de relatie tussen de twee personages:

"Ik ben het eens met de fans en vraag met hetzelfde af. Ik denk dat het misschien een knipoog is naar het feit dat we hun relatie misschien meer gaan verkennen, wat mooi zou zijn."

Beide acteurs zijn al bevestigd voor seizoen 3 van Bridgerton. Hoewel de focus niet op hen zal zijn, is de kans dus zeker aanwezig dat we meer van deze relatie gaan zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'His Dark Materials' neemt compleet andere wending in laatste seizoen
Series / Nieuws

'His Dark Materials' neemt compleet andere wending in laatste seizoen

De serie His Dark Materials wordt erg duister en verdrietig in het nieuwe seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met twee seizoenen onder de gordel en een derde (en laatste) seizoen aanstaand, is His Dark Materials een succes voor HBO en de BBC. Het is een verfilming van de trilogie van schrijver Philip Pullman.

His Dark Materials gaat binnenkort zijn derde seizoen in, gebaseerd op het boek The Amber Spyglass. We horen nu dat dit seizoen het grootste en duisterste tot nu toe zal worden, omdat dit het meest actierijke boek in de trilogie van Pullman is.

His Dark Materials seizoen 3
Amir Wilson, die de rol van Will Parry speelt, vertelt: "Ik denk dat het veel duisterder is, en echt veel verdrietiger. Het is zeker meer emotioneel. En was moeilijker om op te nemen. Er is veel gaande. Ik denk dat de introductie van een boel personages dat ook is, het is veel om naar uit te kijken."

Wilson werd ook gevraagd wat het derde seizoen kenmerkt in drie woorden. Daar had hij een vrij omineuze boodschap over: "liefde, verlies en dood."

Het tweede seizoen van His Dark Materials eindigde ermee dat de schurkachtige Mrs. Coulter haar dochter Lyre Belacqua ontvoerde. Dat terwijl haar vader, Lord Asriel, de hulp van verschillende rebellerende engelen inriep om God te verslaan.

"Het is groter," aldus uitvoerend producent Jane Tranter. "Het is absoluut groter, het is een beetje duister en romantischer."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt nieuwe 'Undercover'-serie!
Series / Nieuws

Netflix maakt nieuwe 'Undercover'-serie!

Het succesverhaal van Undercover blijft maar voortduren en leidt nu tot een eerste spin-off serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix is nog niet klaar met de hitserie Undercover. Er komt namelijk een nieuwe serie aan die als spin-off op het origineel dient: Ferry: De Serie. Dat heeft de streamingdienst, momenteel de grootste van de wereld, laten weten.

Het idee is om met Ferry: De Serie het verhaal te vertellen van hoe Ferry Bouman als beginnend xtc-producent uiteindelijk groot is geworden in de Brabantse onderwereld. Veel bekende personages uit de oorspronkelijke serie komen terug, waaronder Frank Lammers natuurlijk als Bouman. Verder speelt Elise Schaap wederom de rol van zijn grote liefde, Danielle.

Ferry: De Serie
Netflix boekt groot succes met de Nederlandse Original over Ferry Bouman. Eerder werd het personage gelanceerd met de serie Undercover, die draaide om - je raadt het al - een undercoveroperatie om Bouman op te pakken.

Inmiddels is de serie toe aan zijn derde seizoen en komt er mogelijk een vierde reeks. Ook maakte Netflix al een film, Ferry, die draait om de jonge jaren van Ferry Bouman.

De serie Ferry: De Serie speelt zich weer iets later af in het leven van Ferry en kijkt naar hem terwijl hij ook al Danielle en haar broer Lars heeft leren kennen.

Hoofdrolspeler Lammers laat weten erg benieuwd te zijn naar het verhaal van hoe Ferry uiteindelijk de Ferry is geworden die we kennen. Wanneer Ferry: De Serie te zien is op Netflix weten we nog niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lengte eerste seizoen 'Percy Jackson' onthuld
Series / Nieuws

Lengte eerste seizoen 'Percy Jackson' onthuld

Percy Jackson krijgt een serie van Disney+ die best een tijdje gaat duren!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de Percy Jackson and the Olympians-boekenreeks vragen al een tijdje om een serie of film gebaseerd op de boeken van Rick Riordan. Na twee mislukte films, maakt de franchise de overstap naar televisie; specifiek naar Disney+.

Schrijver Rick Riordan werkt in nauw verband samen met Disney+ om Percy Jackson and the Olympians te maken. Deze zomer gaan de opnames van de televisieserie van start en vandaag horen we weer een nieuw detail.

Percy Jackson and the Olympians-serie
Afgelopen weekend plaatste Riordan weer een nieuwe blog op zijn website. Daarin schrijft hij dat er druk gezocht wordt naar locaties en verschillende zaken nu ontworpen worden voor de serie.

De preproductie is dus in volle gang. Ook onthulde hij dat er acht afleveringen komen in het eerste seizoen.

"De scripts beginnen samen te komen en vorderen goed," schreef Riordan. "We hebben scenario's voor de eerste vier afleveringen liggen, die zijn nu praktisch klaar. En we werken druk aan de overgebleven vier afleveringen."

Percy Jackson and the Olympians is vermoedelijk volgend jaar op Disney+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkerende heldin op foto 'Fear The Walking Dead' seizoen 7
Series / Foto's

Terugkerende heldin op foto 'Fear The Walking Dead' seizoen 7

Kim Dickens keert dit seizoen terug als heldin Madison Clark.

Een gloednieuwe foto uit Fear the Walking Dead seizoen 7 toont de triomfantelijke terugkeer van Kim Dickens als Madison Clark, die vertrok in seizoen 4. Check de foto hieronder.

Via Entertainment Weekly is een gloednieuwe foto gedeeld uit Fear the Walking Dead seizoen 7. We zien Dickens haar langverwachte terugkeer maken. Ze draagt "‹"‹exact hetzelfde leren jack waarin ze voor het laatst te zien was.

We zien de heldin in een mysterieuze verhoorkamer. Hoewel de omstandigheden rond haar veronderstelde dood en uiteindelijke terugkeer nog moeten worden uitgelegd, houden ze waarschijnlijk verband met de recente terugkeer van andere veronderstelde dode personages.

Dit zijn Cole (Sebastian Sozzi), Douglas (Kenneth Wayne Bradley) en Vivian (Rhoda Griffis).

Eerste foto van Kim Dickens als Madison Clark
Dickens keert in het zevende seizoen terug en zal in seizoen acht weer een vast gezicht worden in Fear the Walking Dead. Op 17 april keert het huidige seizoen terug voor deel twee, met nog eens zeven afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor volgende Marvel-serie na 'Moon Knight'
Series / Trailer

Trailer voor volgende Marvel-serie na 'Moon Knight'

Ms. Marvel is na Moon Knight aan de beurt en haar debuutserie start in juni.

Marvel Studios heeft een trailer onthuld voor de tweede serie in het Marvel Cinematic Universe in 2022. De beelden verschijnen nu Moon Knight uitkijkt naar zijn tweede aflevering, aankomende woensdag. Check de beelden hieronder!

De hoofdrol is voor actrice Iman Vellani en e speelt Kamala Khan. Ze is dol op de Avengers en dan met name Captain Marvel van actrice Brie Larson die we uiteraard al zagen in het Marvel Cinematic Universe. Een cameo lijkt zeker.

In de volgende superheldenserie op Disney+ zien we een Amerikaanse tiener opgroeien in Jersey City. Kamala is een fervent gamer en een vraatzuchtige fanfictieschrijver, maar toch heeft ze het gevoel dat ze niet op school of in haar thuissituatie past... Dat is niet gek. Ze is namelijk een Inhuman. Althans, in de comics.

Nieuwe trailer Ms. Marvel
Vanaf 8 juni kijk je Ms. Marvel op Disney+. Ze keert begin 2023 terug in de film The Marvels die in de bioscopen moet gaan verschijnen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pakkende trailer 'SAS: Rogue Heroes' van 'Peaky Blinders'-bedenker
Series / Trailer

Pakkende trailer 'SAS: Rogue Heroes' van 'Peaky Blinders'-bedenker

Steven Knight komt met miniserie die zich in de oorlog afspeelt.

Terwijl de Peaky Blinders dit weekend voor de laatste keer te zien was op televisie, gunt de BBC ons een eerste glimp van de gloednieuwe serie van Steven Knight, de bedenker van Peaky Blinders.

De miniserie heet SAS: Rogue Heroes en is gefilmd op locatie in het VK en Marokko. Het betreft een gedramatiseerd verslag van hoe 's werelds grootste Special Forces-eenheid, de SAS, werd gevormd onder buitengewone omstandigheden in de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

"Het was een voorrecht om aan een project te werken dat het verhaal vertelt van een afvallige groep soldaten die net zoveel verstand en verbeeldingskracht als vuurkracht gebruikten om de mars van het fascisme te stoppen tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog," aldus Knight.

"Dit is een oorlogsverhaal als geen ander, verteld op een manier die zowel geïnspireerd is door de feiten als trouw aan de geest van deze legendarische brigade van buitenbeentjes en avonturiers," voegde hij toe.

Trailer voor SAS: Rogue Heroes
Tot de cast behoren Connor Swindells, Jack O'Connell, Alfie Allen, Sofia Boutella en Dominic West. De miniserie met zes afleveringen verschijnt later dit jaar.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige trailer voor 'Star Trek: Strange New Worlds'
Series / Nieuws

Volledige trailer voor 'Star Trek: Strange New Worlds'

Star Trek: Strange New Worlds start op 5 mei op de Amerikaanse dienst Paramount+.

De eerste volledige trailer en poster staan online voorafgaand aan de première van Star Trek: Strange New Worlds, op 5 mei via Paramount+.

Het verhaal dient als een prequel op de originele serie uit de jaren 60 en speelt zich af op de U.S.S. Enterprise, jaren voordat Captain Kirk het roer overnam. We zien hoe Captain Christopher Pike (Anson Mount) de bemanning leidt op haar missie om het onbekende te verkennen.

Bekende gezichten in Strange New Worlds
Mount, Rebecca Romijn en Ethan Peck speelden respectievelijk Pike, Number One en Spock in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery. Overigens hoef je die afleveringen niet gezien te hebben.

Ook aan boord zijn Jess Bush als verpleegster Christine Chapel, Christina Chong als La'an Noonien-Singh, Celia Rose Gooding als Cadet Nyota Uhura, Melissa Navia als Lt. Erica Ortegas, Babs Olusanmokun als Dr. M'Benga en Bruce Horak als Hemmer.

Star Trek: Strange New Worlds wordt exclusief gestreamd op Paramount+ in de VS, Latijns-Amerika, Australië en Scandinavië. Het wordt pas later bekend waar en wanneer je Strange New Worlds in Nederland kunt volgen.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 nieuwe series wil je deze week niet missen
Series / Featured

Deze 3 nieuwe series wil je deze week niet missen

Netflix, HBO Max, Disney+ en Prime Video maken er elke week weer een feest van.

Het is maandag en dus begint weer een nieuwe week. We blikken vandaag vooruit op drie toffe nieuwe televisieseries die je kan zien.

Om het allemaal wat in te kaderen, beperken we ons tot de grootste streamingdiensten van dit moment. We kijken dus naar nieuwe series die te zien zullen zijn op Netflix, Disney+, Prime Video en HBO Max. Zodoende zijn we deze week tot drie series gekomen van Netflix, Disney+ en HBO Max. We duiken erin!

Drie toffe tips
6 april op Disney+:
9-1-1: Lone Star (seizoen 3): Hit dramaserie 9-1-1: Lone Star, met in de hoofdrol Rob Lowe en Gina Torres, is terug met geheel nieuwe reddingen. In het derde seizoen, wordt de 126 stilgelegd en wordt de bemanning verspreid over de stad. Een enorm en onverwacht poolfront treft Austin met een ijsstorm, wat een gigantische chaos veroorzaakt. Kunnen Kapitein Owen Strand en Kapitein Tommy Vega niet alleen de stad redden, maar ook een manier vinden om de voormalige 126 weer tot leven te wekken en te herenigen?

8 april op HBO Max:
TOKYO VICE: Een Westerse journalist werkt voor een tijdschrift in Tokyo. Hij neemt het op tegen een van de meest machtige misdaadbazen van de stad.

8 april op Netflix:
Elite (seizoen 5): Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt weer toffe series toe deze week: dit zijn ze
Series / Featured

Netflix voegt weer toffe series toe deze week: dit zijn ze

Het wordt weer een mooie week voor abonnees op Netflix, vol nieuwe shows!

Elke maandag blikken we vooruit op de rest van de week als het aankomt op releases op Netflix. We hebben deze week alvast vijf titels voor je waarvan bekend is dat ze debuteren. De meest opvallende is vermoedelijk Elite seizoen 5, al lijkt Dirty Lines ook interessant.

VANAF 4 APRIL
Business Proposal: Ha-ri gaat vermomd als haar vriendin naar een blind date in de hoop hem af te schrikken. Haar plan loopt mis wanneer hij haar CEO blijkt te zijn en hij een aanzoek doet.

VANAF 6 APRIL
The Ultimatum: Marry or Move On (aflevering 1-8): In het huwelijksbootje stappen of ermee kappen? Koppels stellen hun liefde op de proef door met potentiële matches te gaan samenwonen in een provocerende realityserie.

VANAF 8 APRIL
Dirty Lines (seizoen 1): In het Amsterdam van de jaren 80 krijgt een ondernemende studente een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn die door twee totaal verschillende broers is opgezet.

Elite (seizoen 5): Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.

VANAF 9 APRIL
Tomorrow: Een jongeman, die per ongeluk half mens en half geest is geworden, gaat voor een gezelschap Magere Heinen uit de onderwereld werken om speciale opdrachten uit te voeren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-foto's stellen gerust over de serie
Series / Featured

'House of the Dragon'-foto's stellen gerust over de serie

HBO Max heeft er alles aan gedaan om House of the Dragon mooi te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon-foto's zouden zorgen van fans over de Game of Thrones spin-off moeten doen wegebben.

Game of Thrones is een van de meest controversiële series van de afgelopen jaren, en eentje met uiterst trouwe fans. Die waren niet heel blij met de finale van de serie. En dus moet House of the Dragon heel erg op zichzelf komen te staan en een frisse nieuwe identiteit opbouwen.

House of the Dragon
House of the Dragon zal vooral het einde van Game of Thrones en de reacties daarop moeten overwinnen. Zo kan de serie fans terugwinnen die teleurgesteld waren. Dat betekent ook dat House of the Dragon een eigen geheel moet worden, los van Game of Thrones. Gelukkig lijkt dat wel uit te komen.

Na een trailer in 2021, kwam HBO Max afgelopen maart eindelijk met foto's van House of the Dragon. Die focussen zich op de hoofdpersonen en lieten Paddy Considine als King Viserys Targaryen zien, acteur Matt Smith als Daemon en Emma "DArcy als Rhaenyra Targaryen.

Het ziet er goed uit, en geeft sterk het gevoel van een serie die echt op zichzelf staat. Eentje die tegelijk wel de esthetiek van de moederserie weet vast te houden en te omarmen.

House of the Dragon ziet er dus uit alsof er uiterst veel detail in zit, goed naar gekeken is en ruimte zit in het ontwikkelen van House Targaryen, vol speciale kleding en details die je in Game of Thrones ook al zag. Kortom: wat de looks betreft lijkt het helemaal goed te gaan komen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Sherlock' kan toch terugkeren!
Series / Nieuws

Hitserie 'Sherlock' kan toch terugkeren!

De makers van Sherlock willen wel, maar kan de cast het wel doen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sherlock-bedenkers Steven Moffat en Mark Gatiss hebben herhaaldelijk hun interesse geuit in het laten wederopstaan van de serie van de BBC, nadat het vierde seizoen een vrij definitieve conclusie bevatte voor de hoofdpersoon en zijn kompaan John Watson.

Tijdens het Radio Times Covers Party vertelde Moffat weer eens dat hij geen seconde zou twijfelen om Sherlock terug te brengen. Maar dan moeten Benedict Cumberbatch en Martin Freeman wel de tijd daarvoor hebben en laat dat nou net de reden zijn waarom men stopte.

Sherlock-revival
"Ik zou Sherlock morgen maken, waarom vraag je het mij? Mark zou het ook doen. Sue [Vertue, producent] ook. We zouden allemaal meteen tekenen," aldus Moffat.

"Het komt neer op Benedict en Martin. Zij waren lange tijd loyaal aan de serie, maar het was wel hun slechtst betalende werk. Ik denk ook niet dat dit is wat zij op dit moment willen doen en dat is niet helemaal onterecht. Als je denkt dat ik in de weg lig, dan zeg ik je vol vertrouwen dat ik morgen zou beginnen met schrijven van de serie, als iedereen er weer aan mee kan doen."

Voor Cumberbatch geldt dat hij druk is als Marvel-held Doctor Strange en in mei zijn nieuwste solofilm, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, uitbrengt. Freeman speelt de rol van Everett Ross in de film Black Panther: Wakanda Forever en serie Secret Invasion.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.