'Percy Jackson'-fans discrimineren nieuwe hoofdrolspeelster

Percy Jackson-fans discrimineren hoofdrolspeelster

De serie Percy Jackson and the Olympians blijkt te maken te hebben met vervelende fans.

Jim Pedd, 12 mei 2022 07:18

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Percy Jackson-actrice Alexandra Daddario voegt zich bij schrijver Rick Riordan. Ze steunt Leah Jeffries, de jonge actrice die net onthuld is als Annabeth Chase, in de Disney+-serie Percy Jackson and the Olympians.
Op 10 mei plaatste Riordan een blog waarin hij mensen veroordeelt "die een kind pesten", nadat bleek dat de 12-jarige actrice enorm gepest wordt. Jeffries heeft een donkere huid en speelt het personage dat als wit omschreven wordt ind e werken van Riordan.

Percy Jackson and the Olympians
Actrice Daddario speelde Annabeth in de twee films de rol van Annabeth. "Leah Jeffries wordt een geweldige Annabeth!" schrijft Daddario op haar Twitter-account in reactie op de online kritiek die geleverd wordt op de actrice.

Op Instagram Live meldde Jeffries dat de online ontvangst van haar casting als Annabeth geleid heeft tot een ban op TiKTok.

"Mijn TikTok is gebanned. Ik denk omdat al die mensen die mij niet willen zien als Annabeth of iets, letterlijk mijn account offline hebben gehaald. Nu heb ik geen TikTok-account meer. Maar dat gaat ons niet tegenhouden!"

Check hieronder het bericht op Twitter:


Lees meer over: Percy Jackson and the olympians, Percy Jackson, Disney Plus

Populair nieuws