'Star Wars'-serie 'The Acolyte' klinkt wel heel vet

'Star Wars'-serie The Acolyte klinkt wel heel vet

The Acolyte wordt pas in 2023 of 2024 verwacht, maar we kunnen nu al niet wachten.

Jim Pedd, 18 mei 2022 om 12:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De toekomst van de Star Wars-franchise is vooralsnog duidelijk gericht op streamingdienst Disney+, met live-action series en animatieprojecten. Een van de meest intrigerende projecten is zonder meer The Acolyte.
The Acolyte speelt zich af tijdens het einde van het High Republic-tijdperk. Dat wordt al verkend in boeken en in comics en straks dus ook in een live-action serie. Vanity Fair schrijft nu hoe het gaat met de serie.

The Acolyte
The Acolyte is bijna helemaal geschreven en momenteel wordt de cast gezocht. Actrice Amandla Stenberg schijnt in gesprek te zijn voor de hoofdrol.

De serie van showrunner Leslye Headland wordt omschreven als een "mystery thriller" die zich afspeelt in een welvarend en schijnbaar vredig tijdperk, zo'n honderd jaar voor de gebeurtenissen van The Phantom Menace.

"Een boel van deze personages zijn nog niet geboren," legde Headland uit. "We kijken naar de politieke, persoonlijke en spirituele dingen die opkwamen in een tijd waar we nog maar weinig over weten."

The Phantom Menace
"Toen ik The Phantom Menace keek, vroeg ik mij altijd af hoe het op dat punt gekomen was. Hoe kon een Sith Lord de Senaat infiltreren en geen Jedi dat merken? Waar ging het mis? Wat leidde tot dat punt?"

"We gebruiken termen als de Renaissance, of de Verlichting. De Jedi dragen gouden en witte uniformen, alsof ze nooit smerig worden. Ze trekken er nooit op uit, en kunnen die dragen omdat ze simpelweg nooit in gevecht raken."

Dat lijkt dus te gaan veranderen met The Acolyte.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Acolyte, Star Wars, Lucasfilm, Disney Plus

Populair nieuws