Waarschuwing voor kijkers 'Obi-Wan Kenobi'

Waarschuwing voor kijkers 'Obi-Wan Kenobi'

Obi-Wan Kenobi waarschuwt de kijker voor geweld met kinderen, net als Stranger Thnigs.

Jim Pedd, 29 mei 2022 11:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Disney+ heeft officieel een disclaimer toegevoegd aan de eerste aflevering van Obi-Wan Kenobi. Dat nadat er op de Robb Elementary School in Ulvade, Texas, een dodelijke schietpartij plaatsvond waarbij 19 kinderen en 2 docenten vermoord werden.
Helemaal aan het begin van de serie Obi-Wan Kenobi volgen we een groep jonge Jedi, die proberen te overleven tijdens de dodelijke uitvoer van Order 66. Dat is een gruwelijk moment, waarbij duizenden slachtoffers vallen, waaronder kleine kinderen.

Obi-Wan Kenobi-waarschuwing
De disclaimer is niet te zien voor de aflevering zelf, maar wel in de 'Details'-sectie van sommige Disney+-accounts.

"Hoewel deze fictieve serie een voortzetting is van het verhaal van Star Wars-films die vele jaren geleden opgenomen zijn, kunnen sommige scènes voor de kijker als verstorend ervaren worden, met name in het licht van recente tragische gebeurtenissen. Waarschuwing: bevat geweld waar kinderen bij betrokken zijn."

Obi-Wan Kenobi is de tweede televisieserie die zo'n disclaimer heeft toegevoegd, nadat Netflix dat eerst deed met de serie Stranger Things. Die begint met een gruwelijke slachtpartij waarbij meerdere kinderen om het leven komen.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Disney PLus, star wars

Populair nieuws