search
Racistische kijkers 'Obi-Wan Kenobi' hebben binnenkort nog meer om over te zeuren
Series / Nieuws

Racistische kijkers 'Obi-Wan Kenobi' hebben binnenkort nog meer om over te zeuren

De zoon van Ice Cube daagt binnenkort op in een van de drie resterende afleveringen

Lucasfilm stelde vorige week de eerste twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi beschikbaar op Disney+, en niet lang daarna brak de controverse alweer los. Moses Ingram, die de rol van Reva speelt, werd online aangevallen en kreeg zelfs doodsbedreigingen omdat ze als zwarte actrice een rol speelt in het Star Wars-universum.

Het officiële Star Wars-account verdedigde Ingram direct en gaf aan dat ze racisme nimmer zullen tolereren. Toch lijkt er meer van dit soort controverse op komst te zijn.

Ingram is namelijk niet de enige zwarte acteur in Obi-Wan Kenobi. Ook O'Shea Jackson, die we kennen als de zoon van Ice Cube en van rollen in Straight Outta Compton en Den of Thieves. zien we binnenkort ook terug in de serie.

In een tweet reageert Jackson over het gedoe rondom Ingram en geeft met een lach aan dat diezelfde 'fans' nog veel meer te zeuren gaan hebben over zijn personage. Hieronder de tweet:



Naast Ingram en Jackson zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Ewan McGregor, Hayden Christensen, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Sung Kang, Indira Varama, Rupert Friend, Simone Kessell and Benny Sadfie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen