search
Netflix-remake 'One Piece' mogelijk al verdoemd door dit grote probleem
Series / Nieuws

Netflix-remake 'One Piece' mogelijk al verdoemd door dit grote probleem

Dit grote probleem kan nu al de poging tot een succesvolle remake van de animeserie grondig verzieken.

One Piece is een wereldberoemde animeserie met een groot fandom, wat niet enkel komt door diens bizarre lengte van meer dan duizend afleveringen. De grote diversiteit aan personages en tekenstijlen door de serie heen is een groot pluspunt, maar juist het grootste obstakel voor de live action-remake van Netflix.

Netflix is de laatste jaren niet vies van remakes van populaire animeseries. Zo konden bijvoorbeeld Death Note en Bleach al rekenen op live-action filmadaptaties, en werd ook de populaire neo noir animeserie Cowboy Bebop omgetoverd tot een live-action variant.

Dit werd Netflix niet met dank afgenomen door veel fans, die voornamelijk kritiek bleken te hebben op de remakes. Een grote rol daarin speelde het authentiek kunnen overnemen van de kenmerkende animestijlen, die de series zo memorabel maakten.

Zal Netflix de stijl van One Piece wel kunnen overnemen?
De excentrieke stijl van de originele manga van Eiichiro Oda was juist wat veel fans aantrok aan One Piece. De animeserie wist deze stijl erg goed over te nemen en is zij de loyale horde aan fans nauw aan het hart gebleven over de jaren heen.

Hoewel de avontuurlijke stijl van de One Piece-wereld bijzonder goed past bij de overheersende thema's van ontdekking en verwondering, is deze wel lastig te reanimeren door Netflix met een live-action remake. De makkelijkste keuze voor de streamingdienst zou een meer realistische benadering zijn voor de serie, maar daarbij zouden hoogstwaarschijnlijk veel fans zich op hun teentjes getrapt voelen.

Netflix bevindt zich dus in een pijnlijk spagaat. In het ene scenario blijven ze de oude fans getrouw met een excentrieke en licht experimentele filmstijl, maar schrikken ze mogelijk nieuwe kijkers zonder voorkennis af. In het tweede scenario zullen de makers nieuwe kijkers bedienen met een toegankelijke serie, maar jagen ze mogelijk het globale fandom tegen zichzelf in het harnas.

De productie van het eerste seizoen zal in de zomer van 2022 af worden gerond in Zuid-Afrika met naar verluidt drie piratenschepen, maar het is nog onbekend wanneer we zullen zien of de serie eer aan zal kunnen doen aan de legendarische animeserie.

Benieuwd naar de originele One Piece-serie? Overweeg anders of de streamingdienst Crunchyroll wat voor jou is!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen