search

Ons nieuws van dinsdag 14 juni 2022

Recensie HBO Max-serie 'The Baby'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Baby'

Misschien niet de beste serie om te kijken als je in blijde verwachting bent, maar eigenlijk ook niet als je van echte spanning houdt.

Regie: Faraz Shariat, Stacey Gregg, Ella Jones, e.a. | Cast: Michelle de Swarte (Natasha), Amira Ghazella (Mrs. Eaves), Albie en Arthur Hills (de baby), Amber Grappy (Bobbi), Shovorne Marks (Mags), Isy Suttie (Rita), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 23-35 minuten | Jaar: 2022

Er is geen enkele manier waarop de late dertiger Natasha voor het moederschap te porren is. Niet alleen is de goedgebekte kokkin single, vrijwel al haar vriendinnen dwepen met de gedachte van een baby. Sommigen zijn zelfs al hard op weg om er een kind uit te poepen. Dit alles is aan Natasha duidelijk niet besteed en dat gevoel steekt ze niet bepaald onder stoelen of banken. De situatie verandert compleet als Natasha letterlijk een kind in haar armen geworpen krijgt.

Want in de proloog van deze achtdelige Britse serie zien we een wanhopige moeder met hetzelfde kind in haar handen, achternagezeten door de politie. Ze stort zich van een klif de dood tegemoet. Het kind kruipt naar de afgrond en tuimelt naar beneden, waar Natasha het opvangt. Net nu ze in een vakantiehuisje een adempauze aan het nemen was van al de gierende hormonen van haar vriendinnen.

Meestal zie je bij een dergelijk uitgangspunt dat een hoofdpersoon langzaam maar zeker went aan de nieuwe situatie en uiteindelijk het moederschap omarmt. Niets van dit alles in The Baby. Natasha blijft cynisch en het wordt er allemaal niet beter op als blijkt dat ze opgescheept zit met een ware killerbaby. Zelf is Natasha veilig, maar als een ander een moment alleen met de baby is, dan heeft dit fatale gevolgen. Maar hoe het nou allemaal precies zit, moeten we samen met haar ontdekken.

The Baby hangt namelijk aan elkaar van de goedkope suggesties. Als je een fan bent van gruwelijke horror, dan ben je hier niet aan het juiste adres. Maar zelfs de kracht van de menselijke fantasie komt hier niet tot zijn recht, want de makers nodigen nou niet bepaald uit om zelf het een en ander in te vullen.

Dat komt vooral door de rommelige aanpak. Natasha is vervreemd van haar moeder, die zich ophoudt in een zweverige sekte. Zus Bobbi legt het nu aan met een vrouw en wil niets liever dan een kind voor zichzelf, maar hoe moet ze de autoriteiten ervan overtuigen dat ze de perfecte adoptiemoeder is?

Al die familiebanden leiden alleen maar af van wat op zich best een aardig uitgangspunt is. De komst van een mysterieuze oudere vrouw die meer weet van de achtergrond van de naamloze baby zorgt gelukkig voor wat meer spanning, maar ook dit is een verhaallijn die niet consistent wordt aangehouden. De makers hadden meer aandacht voor alle positieve en negatieve aspecten van het moederschap.

Verreweg de beste aflevering van de acht gaat over de tragische geschiedenis van een 'vorige moeder' van het kind en haar pogingen om voor zichzelf een beter leven te krijgen. Dit deel is niet alleen het meest dramatisch, maar ook het meest gebalanceerd. Het is bijna jammer dat de afleveringen vaak nog geen halfuurtje lang zijn, want dit soort drama in de verhaallijn van Natasha en de haren had de betrokkenheid van de kijker vergroot en was een prima katalysator geweest voor het horrorkarakter van de serie.

De vele analogieën met het moederschap en de onzekerheden en kwellingen die hierbij komen kijken laten zich makkelijk raden. Zelfs al ligt het er niet duimendik bovenop, hebben de schrijvers wel voor de makkelijke weg gekozen. Nergens wordt The Baby echt dreigend of onheilspellend. Een gevoel van onverschilligheid maakt zich van je meester omdat de kracht van de suggestie hier ontbreekt. Misschien komt het wel doordat Natasha zich nooit echt een moeder voelt, waar Mia Farrow zich dat wel voelde in Rosemary's Baby.

★★☆☆☆

The Baby is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt Netflix vampierenserie 'First Kill' een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt Netflix vampierenserie 'First Kill' een tweede seizoen?

De schrijfster van de serie blijkt alvast te vinden te zijn voor een vervolg op de reeks...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de gloednieuwe vampierenserie First Kill werd vrij goed ontvangen. Heel wat fans stellen zich dan ook onderhand de vraag of er nog een tweede seizoen van de reeks zou kunnen verschijnen of niet.

De vraag van de fans heeft duidelijk haar weg gevonden naar de schrijfster en tevens ook de productieleider van First Kill. V. E. Schwab reageerde op de vraag door te stellen dat zij een vervolg wel ziet zitten. Alleen Netflix zou nog overtuigd moeten worden. Ze deelt meteen ook enkele tips om dit voor mekaar te krijgen.

De serie First Kill is gebaseerd op een kort verhaal dat Schwab in het verleden heeft geschreven voor het zogenaamde Vampires Don't Get Old: Tales With Fresh Bite. De meningen over de nieuwe Netflix-serie zijn best verdeeld, maar toch wordt ze volgens verwachting vrij goed bekeken. Velen hopen dan ook stellig dat er nog een vervolg zal verschijnen.

Berichten op Instagram
Dat heel wat mensen zitten te wachten op een vervolg blijkt volgens Schwab uit de vele berichten die ze ontving op Instagram. Daarop wist de schrijfster het volgende te antwoorden:

"Of er al dan niet een tweede seizoen zal komen hangt nagenoeg volledig af van de kijkcijfers van het eerste seizoen. In het bijzonder de eerste twee weken zijn van cruciaal belang."

Of er nu wel of geen vervolg zal verschijnen is tot dusver dus nog niet bekend. In ieder geval heeft Schwab wel aangegeven zowel de kijkers als Netflix dankbaar te zijn dat ze haar verhaal op deze manier heeft kunnen visualiseren. Wordt ongetwijfeld vervolgd... of niet?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum 'The Handmaid's Tale' seizoen 5 bekend
Series / Nieuws

Releasedatum 'The Handmaid's Tale' seizoen 5 bekend

Het vijfde seizoen van de populaire reeks zal in het najaar te zien zijn...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de serie The Handmaid's Tale opgelet! Hulu heeft namelijk bekend gemaakt wanneer het vijfde seizoen van de populaire serie te zien zal zijn.

In alweer het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale zal June geconfronteerd worden met de gevolgen van de moord op de echtgenoot van Serena, namelijk Fred Waterford. Bovendien zullen we als kijker ook te zien krijgen hoe Commandant Lawrence een samenwerking aan zal gaan met tante Lydia. Dit bovendien terwijl hij Gilead probeert te hervormen en de macht wil grijpen.

September
De cast van The Handmaid's Tale bestaat uiteraard uit enkele prima acteurs en actrices. Het gaat hierbij dan onder meer om Elisabeth Moss en Yvonne Strahovski. Andere namen die er deel van uitmaken zijn bijvoorbeeld Bradley Whitford, Max Minghella, O-T Fagbenle, Samira Wiley, Ann Dowd, Madeline Brewer, Sam Jaeger en Amanda Brugel.

Het vijfde seizoen brengt ook een nieuw castlid met zich mee, namelijk Christine Ko. Eerder werd helaas ook bekend gemaakt dat er al minstens één naam niet terug zal keren voor het vijfde seizoen. Het gaat hierbij om Alexis Bledel die in de reeks de rol van Emily voor haar rekening nam.

Het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale wordt uitgezonden door Hulu in de Verenigde Staten vanaf 14 september 2022. Traditioneel gezien zouden de afleveringen een week later ook in Nederland te bekijken moeten zijn bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Barbaren' verschijnt in het najaar
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Barbaren' verschijnt in het najaar

De slag om het Teutoburgerwoud was volgens Netflix nog maar het begin...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat er nog een tweede seizoen zou verschijnen van de serie Barbaren was al even bekend. Nu weten we echter ook wanneer we dat tweede seizoen ongeveer mogen verwachten.

Het tweede seizoen van Barbaren zal bestaan uit in totaal 6 afleveringen. Voor elke aflevering geldt dat ze ongeveer 45 minuten zal duren. De opnames voor het nieuwe seizoen vonden plaats in het Poolse Krakau.

Een officieel plot is voor het tweede seizoen van de reeks nog niet bekend gemaakt. Wel werd aangegeven dat de slag om het zogenaamde Teutoburgerwoud een aanzienlijke impact heeft gehad op de Romeinse verovering. Nu ze een nederlaag hebben geleden rest uiteraard de vraag hoe het nu verder moet met de barbaren.

Herfst
Er werd tot dusver nog niet concreet bekend gemaakt wanneer het vervolg op Netflix te zien zal zijn. Wel weten we dat, dat in de herfst van dit jaar zal zijn.

Heb je het eerste seizoen van deze populaire reeks nog niet gezien? Dan is het uiteraard nog altijd mogelijk om deze te bekijken op streamingdienst Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende Netflix misdaadserie 'Capitani' krijgt een vervolg
Series / Nieuws

Spannende Netflix misdaadserie 'Capitani' krijgt een vervolg

De serie is de enige productie van Netflix die afkomstig is uit Luxemburg...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ondanks gemengde reacties op het eerste seizoen van de misdaadserie Capitani heeft Netflix (rekening houdende met de wel prima kijkcijfers) toch besloten om de reeks een tweede seizoen te geven. Het project is tot op moment van schrijven de enige Netflix-productie die afkomstig is uit Luxemburg.

In de serie Capitani volgen we Luc Capitani. Hij wordt geconfronteerd met de moord op Jenny Engel, een meisje van 15 dat in de bossen wordt gevonden. Ook haar tweelingzus blijkt vermist te zijn. Luc trekt vervolgens samen met zijn collega bij de politie Elsa op onderzoek uit.

Drie jaar later
Voor het tweede seizoen van Capitani geldt dat ze zich drie jaar later afspeelt dan het eerste. Voor de afleveringen van het tweede seizoen geldt bovendien dat ze één uur zullen duren.

Eerder liet de maker van de reeks, namelijk Thierry Faber reeds optekenen dat het vervolg helemaal anders zal worden dan het eerste deel. In ieder geval zal ze nog meer duister zijn dan het eerste en zal ze zich meer in de stad gaan afspelen.

Het tweede seizoen van Capitani zal reeds vrij binnenkort te zien zijn op streamingdienst Netflix. Ze verschijnt dan ook reeds op 8 juli.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe serie 'The Brothers Sun' aan met Michelle Yeoh
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe serie 'The Brothers Sun' aan met Michelle Yeoh

De hoofdrollen in de nieuwe reeks worden gespeeld door Michelle Yeoh en Justin Chien...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een gloednieuwe serie aangekondigd genaamd The Brothers Sun. Meteen werden ook verschillende details over de reeks bekend gemaakt. Zo weten we onder meer welke twee namen de hoofdrollen zullen vertolken.

De hoofdrollen in de serie The Brothers Sun zijn weggelegd voor Michelle Yeoh en Justin Chien. De reeks zal zich afspelen in de wereld van de zogenaamde Taipei gangsters. Er is nog een extra reden om deze serie te bekijken. Ze is namelijk afkomstig van de hand van Byron Wu en Brad Falchuk, de co-creator van de serie American Horror Story.

Huurmoordenaar
Voor Charles Sun, een gangster uit Taipei, geldt dat hij door het leven gaat als een meedogenloze moordenaar. Wanneer hij het nieuws krijgt dat zijn vader wordt neergeschoten trekt hij echter richting het Amerikaanse Los Angeles waar hij niet alleen zijn moeder, maar ook zijn jongere broer moet gaan beschermen.

Er zijn sowieso heel wat ronkende namen betrokken bij de productie van deze nieuwe Netflix-serie. Ook met name Kevin Tancharoen, bekend van onder meer The Book of Boba Fett is bijvoorbeeld aan de reeks verbonden. Het eerste seizoen van de serie zal bestaan uit 8 afleveringen en speelt zich af in zowel Taiwan als Los Angeles.

Wanneer The Brothers Sun precies zal verschijnen is momenteel nog niet bekend. Wel weten we met zekerheid dat, dat in 2023 zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Schokkend nieuws in 'Love & Anarchy' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Schokkend nieuws in 'Love & Anarchy' seizoen 2

De fans kijken al enige tijd uit naar het vervolg van deze populaire, Scandinavische serie...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van de Scandinavische serie Love & Anarchy werd best goed onthaald. Voor de fans van de reeks is er nu goed nieuws. Zij kunnen namelijk zeer binnenkort aan de slag met het tweede seizoen.

In het tweede seizoen zullen we als kijker te zien krijgen hoe Sofie best schokkend nieuws te verduren krijgt. Niet alleen haar carrière, maar ook haar relatie en eigenlijk zowat haar volledige leven blijkt op instorten te staan. De vraag die zich stelt is dan ook simpel, kan Sofie zichzelf nog redden?

Quicksand
Reeds bij de aankondiging van Love & Anarchy kon er worden vastgesteld dat heel wat mensen veel vertrouwen hadden in het project en er sterk naar uitkeken. De reden hiervoor? Onder meer het feit dat de reeks afkomstig is van dezelfde makers als het Zweedse Quicksand.

Voor deze nieuwe serie sloegen de makers van Quicksand evenwel de handen in elkaar met Lisa Langseth. De kans is bestaande dat deze naam je niet meteen iets zegt, maar toch is ze een zeer gerenommeerde scriptschrijver en regisseur. Samen met Alex Haridi doet ze eveneens dienst als hoofdschrijver van de reeks.

Kan jij ook al niet meer wachten op het verschijnen van het tweede seizoen van Love & Anarchy? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Het vervolgseizoen is namelijk te bekijken op Netflix vanaf 16 juni 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Peaky Blinders' seizoen 6
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Peaky Blinders' seizoen 6

Een waardig afscheid van negen jaar gescheld, gebeuk, gesnuif en geschreeuw.

Regie: Anthony Byrne | Cast: Cillian Murphy (Thomas Shelby), Paul Anderson (Arthur Shelby), Finn Cole (Michael Gray), Natasha O'Keeffe (Lizzie Stark), Sophie Rundle (Ada Shelby), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 55-82 minuten | Jaar: 2022

"Nobody fucks with the Peaky fucking Blinders!"...toch? Aan het einde van het vorige seizoen van Peaky Blinders moest Thomas Shelby zijn meerdere erkennen in de fascist Mosley. Spoel vier jaar door en je komt aan bij het allerlaatste seizoen. Cillian Murphy keert terug als een duidelijk veranderde Shelby, maar nog wel met de bekende peuk in de bek en de borst naar voren. Of er nog steeds niet te fucken valt met de Peaky Blinders wordt in dit seizoen voor eens en altijd beantwoord.

Thomas is in vier jaar veranderd. Hij is rustiger geworden, wil het goede doen en, geloof het of niet, drinkt niet meer. Brengt dit eindelijk rust in het leven van Thomas? Alles behalve. Geesten uit het verleden krenken zijn ziel en dit laatste seizoen richt zich dan ook vooral op hoe Thomas hiermee omgaat. Om maar even een cliché van stal te halen: Cillian Murphy is geboren voor deze rol. Hij brengt nog steeds nuances aan die er eerder niet waren en laat een Thomas zien die menselijker is dan ooit tevoren.

Helaas laat dit weinig ruimte over voor de andere personages om in de schijnwerpers hun verdiende afscheid te nemen. Het tragische overlijden van Helen McCrory slaat een groot gat in dit seizoen. Peaky Blinders zonder Polly is gewoonweg niet hetzelfde. Er is een mooi eerbetoon te vinden in de eerste aflevering die de schrijvers ook slim hebben gebruikt om een conflict tussen Michael en Thomas op te zetten. Ook al krijgt dit conflict wel een conclusie, de opbouw lijkt vrijwel vergeten te worden.

Bij tijden lijkt het seizoen zelf ook een beetje zoekende naar het verhaal en de invulling. Wat niet helpt is de afwezigheid van een duidelijke grote tegenstander zoals in eerdere seizoenen, die de serie vaak enorm spannend maakten. Er worden ook personages geïntroduceerd die verder weinig om handen hebben. Het verhaal met Mosley is wat rommelig en komt niet echt bevredigend samen. Elementen die er helaas op wijzen dat de tijd van Peaky Blinders er toch echt op zit.

Dat betekent echter niet dat dat dit laatste seizoen niet weet te boeien. Integendeel. Het seizoen mist de nodige spanning, maar maakt dit goed door hoog in te zetten op de emotie. Een gedurfde zet bij het laatste seizoen van deze machoserie. Er komen veel bekende gezichten voorbij en alle kleine lijntjes die nog los hingen worden mooi samengebonden. Het blijft daarbij ook knap hoe je als kijker toch nog op het beste hoopt voor de Shelby-familie, ondanks hun gruweldaden.

En daar stopt de kwaliteit niet. Wederom is de muziek perfect verweven met de cinematografie. Daarnaast is alle lof voor Cillian Murphy verdiend, maar Paul Anderson doet als Arthur Shelby niet onder voor zijn kleine broertje. De gekrenkte ziel is bijna voelbaar en de tragiek van Arthur is er een die soms moeilijk te aanschouwen is, maar waar de ogen niet van af kunnen wijken.

Het is een experimenteel slotstuk van een reis die negen jaar geleden begon. Met de focus op emotie in plaats van grof geweld en spanning pakt dit seizoen anders uit dan verwacht. En eerlijk is eerlijk: meer spanning was zeker niet verkeerd geweest. Toch kan dit gezien worden als een waardig afscheid van Peaky Blinders. Tot de laatste minuut weet de serie nog te verrassen. Misschien tot ooit, waarschijnlijk tot nooit, maar één ding blijft duidelijk: Don't fuck with the Peaky fucking Blinders.

★★★★☆

Peaky Blinders is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hayden Christensen ziet na 'Obi-Wan Kenobi' een Darth Vader-serie wel zitten
Series / Nieuws

Hayden Christensen ziet na 'Obi-Wan Kenobi' een Darth Vader-serie wel zitten

Zal 's werelds beroemdste schurk eindelijk meer schermtijd gaan krijgen?

Na vele jaren te zijn verdwenen is Darth Vader weer teruggekeerd op beeld, en hoe! Hayden Christensen speelt de rol met verve, en laat weten dat hij het helemaal niet erg zou vinden om in een eigen serie het personage meer te mogen uitdiepen.

Vijftien jaar geleden was Christensen als eerst te zien als de iconische slechterik, maar hij lijkt weer helemaal te zijn opgeleefd na het lanceren van de Disney Plus-serie Obi-Wan Kenobi.

De eer zou eigenlijk niet geheel naar Christensen moeten gaan, aangezien het personage op een gekke wijze samenkomt. De 'man in het pak' is Christensen, die al eerder Anakin Skywalker heeft gespeeld in de prequels. De stem wordt echter ingesproken door James Earl Jones, die de stem heeft ingesproken van Darth Vader in de originals.

Een eigen serie
Christensen lijkt nog niet helemaal klaar te zijn met zijn eerdere rol als Anakin. In een interview met THR werd hem onder andere gevraagd of hij interesse zou hebben in een eigen serie.

Christensen antwoordde: "Absoluut. Om meer te mogen doen met het personage zou geweldig zijn… Vader doet zijn uiterste best om [Anakin's] kant van zichzelf te doden, maar er blijft altijd een klein deel van over. En dat moet zich presenteren, en daar ligt een deel van de lol voor het personage."

Er zijn geruchten dat Vader in meer aankomende series van het Star Wars-universum te zien zal zijn, maar of er ook een eigen serie bij zal zitten blijft voor nu nog een raadsel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Loki wordt opnieuw bijgestaan door dit personage in 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Loki wordt opnieuw bijgestaan door dit personage in 'Loki' seizoen 2

In de aanloop van het tweede seizoen worden steeds meer namen van castleden bekendgemaakt.

In een gesprek met Screenrant deelde acteur Eugene Cordero het heuglijke nieuws dat hij opnieuw te zien zijn zal in het nieuwe seizoen van Loki. Daarin speelt hij de receptionist Casey bij de beruchte Time Variance Authority.

Het eerste seizoen van de serie over de Noorse godheid Loki was geliefd bij een groot publiek en veel critici, wat ervoor zorgde dat het tweede seizoen al gauw groen licht kreeg. In de serie raakt Loki verstrikt als een van de eerste MCU-helden in de multiverse.

In seizoen 1 is Casey werkzaam bij de Time Variance Authority (TVA) als receptionist en geeft hij Loki een helpende hand met bruikbare informatie over de Infinity Stones.

Wat weten we al van seizoen 2?
Volgens geruchten keert een aanzienlijk deel van de cast uit seizoen 1 terug, maar daar is weinig over bekend. Gek genoeg weet Cordero zelf ook nog niet veel af van het tweede seizoen. Tijdens zijn gesprek met Screenrant vertelt hij grappend waarom.

Cordero: "Ik kan nog niet al te veel zeggen, want ik weet het zelf ook nog niet. Er zijn zoveel wachtwoorden en codes die ik moet invullen om zelf maar even te kunnen kijken op welke pagina's ik voorkomen, en de manier dat het werkt verandert ook constant."

Hij sluit af: "Maar, bereid jezelf voor, het wordt leuk, hoop ik? Nee, dat wordt het, het wordt geweldig."

Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-remake 'One Piece' mogelijk al verdoemd door dit grote probleem
Series / Nieuws

Netflix-remake 'One Piece' mogelijk al verdoemd door dit grote probleem

Dit grote probleem kan nu al de poging tot een succesvolle remake van de animeserie grondig verzieken.

One Piece is een wereldberoemde animeserie met een groot fandom, wat niet enkel komt door diens bizarre lengte van meer dan duizend afleveringen. De grote diversiteit aan personages en tekenstijlen door de serie heen is een groot pluspunt, maar juist het grootste obstakel voor de live action-remake van Netflix.

Netflix is de laatste jaren niet vies van remakes van populaire animeseries. Zo konden bijvoorbeeld Death Note en Bleach al rekenen op live-action filmadaptaties, en werd ook de populaire neo noir animeserie Cowboy Bebop omgetoverd tot een live-action variant.

Dit werd Netflix niet met dank afgenomen door veel fans, die voornamelijk kritiek bleken te hebben op de remakes. Een grote rol daarin speelde het authentiek kunnen overnemen van de kenmerkende animestijlen, die de series zo memorabel maakten.

Zal Netflix de stijl van One Piece wel kunnen overnemen?
De excentrieke stijl van de originele manga van Eiichiro Oda was juist wat veel fans aantrok aan One Piece. De animeserie wist deze stijl erg goed over te nemen en is zij de loyale horde aan fans nauw aan het hart gebleven over de jaren heen.

Hoewel de avontuurlijke stijl van de One Piece-wereld bijzonder goed past bij de overheersende thema's van ontdekking en verwondering, is deze wel lastig te reanimeren door Netflix met een live-action remake. De makkelijkste keuze voor de streamingdienst zou een meer realistische benadering zijn voor de serie, maar daarbij zouden hoogstwaarschijnlijk veel fans zich op hun teentjes getrapt voelen.

Netflix bevindt zich dus in een pijnlijk spagaat. In het ene scenario blijven ze de oude fans getrouw met een excentrieke en licht experimentele filmstijl, maar schrikken ze mogelijk nieuwe kijkers zonder voorkennis af. In het tweede scenario zullen de makers nieuwe kijkers bedienen met een toegankelijke serie, maar jagen ze mogelijk het globale fandom tegen zichzelf in het harnas.

De productie van het eerste seizoen zal in de zomer van 2022 af worden gerond in Zuid-Afrika met naar verluidt drie piratenschepen, maar het is nog onbekend wanneer we zullen zien of de serie eer aan zal kunnen doen aan de legendarische animeserie.

Benieuwd naar de originele One Piece-serie? Overweeg anders of de streamingdienst Crunchyroll wat voor jou is!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan zonder Mark Wahlberg de nieuwe serie van 'Ted' enkel mislukken?
Series / Nieuws

Kan zonder Mark Wahlberg de nieuwe serie van 'Ted' enkel mislukken?

Seth McFarlane weet niet of zonder sidekick Wahlberg de sadistische teddybeer het publiek wel zal overtuigen.

In een paneldiscussie laat regisseur en acteur Seth McFarlane nieuwe details los over de nieuwe komedieserie Ted van zijn hand. Bekend van twee eerdere films zal de teddybeer nu terugkeren naar het kleine scherm, maar ditmaal zonder Mark Wahlberg.

In 2012 kwam de eerste film van Ted uit, die een groot succes vormde met een opbrengst van 600 miljoen dollar. Dat is niet niks tegenover een opnamebudget van 65 miljoen dollar. Dit maakt de vervolgfilm Ted 2 in 2015 en de nieuwe Peacock-serie dan ook geen slecht idee volgens de makers.

Seth McFarlane weet namelijk van wanten met komedie, meer met series zelfs dan met films. Hij scoorde vooral met de bekende comedy shows Family Guy, American Dad en The Cleveland Show. Qua films was hij verder verantwoordelijk voor wederom een komedie, genaamd A Million Ways to Die in the West.

Nieuwe details over de serie
Tijdens een paneldiscussie bij Sunday's PGA Produced By wijdde McFarlane uit over onder andere de uitdaging van de filmen zonder Mark Wahlberg. De acteur uit de twee eerdere films keert namelijk niet terug in de serie.

McFarlane: "De film ['Ted'] was altijd al een feest van visuele effecten… Maar, als je naar het ruwe materiaal kijkt voordat de beer erin werd geplaatst, droeg Mark wel echt het verhaal."

Hopelijk zal de serie ook zonder Wahlberg kunnen slagen. De synopsis luidt als volgt: "Het is 1993, en de hoogtijdagen van Ted de Beer zijn vervlogen. Hij leeft nu in bij zijn zestienjarige vriend John Bennett in een arm huishouden met diens ouders en neef. Hoewel Ted misschien niet de beste invloed is op John, zet de beer wel alles op alles om zijn vriend en zijn familie te helpen."

In 2022 of begin 2023 zal de serie verschijnen op de Amerikaanse VOD-dienst Peacock.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederland krijgt er een streamingdienst bij: dit wordt 'm
Series / Streaming-diensten

Nederland krijgt er een streamingdienst bij: dit wordt 'm

SkyShowtime wordt de volgende concurrent in een toch al druk bezet landschap.

SkyShowtime is de volgende streamingdienst die lanceert in Nederland. Dit jaar kregen we al Viaplay en HBO Max voor de kiezen, maar nu is er nog een dienst aangekondigd die later dit jaar meedingt naar onze aandacht.

Wanneer SkyShowtime precies lanceert is nog niet onthuld, maar wel weten we nu dat SkyShowtime dit najaar lanceert, ergens in de herfst. Dat betekent ook dat we vermoedelijk eind deze zomer weten wanneer de streamingdienst er is en een goede indicatie voor het lanceeraanbod hebben.

Dit is SkyShowtime
SkyShowtime is een samensmelting van twee streamingdiensten. In de Verenigde Staten gaat het om Peacock, die eigendom is van Comcast, en Paramount+, dat eigendom is van ViacomCBS. Maar hier in Nederland, en in veel andere gebieden van Europa, lanceert men dus als SkyShowtime.

Je kan er vooral veel grote films, maar ook grote series op verwachten. SkyShowtime omvat straks aanbod als Indiana Jones-films, de The Godfather-trilogie, Star Trek, Jaws, Despicable Me, de Jurassic Park-serie en Top Gun.

Wat televisieseries betreft verwachten we onder meer Star Trek, maar ook materiaal rond CSI en dergelijke crimeseries. Daarmee nestelt zich dus weer een streamingaanbod in ons land die je als trouwe film- en seriefan niet wil missen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In trailer Netflix-serie 'Boo, Bitch' wordt het hiernamaals een hormonaal spektakel
Series / Trailer

In trailer Netflix-serie 'Boo, Bitch' wordt het hiernamaals een hormonaal spektakel

Op 8 juli staat Netflix-kijkers een nieuwe serie te wachten vol geesten, hormonen en tienerdrama. Wat voor jou?

Netflix dropt de eerste trailer van de aankomende miniserie Book, Bitch, en het belooft een tienerdroom te worden, die snel om lijkt te slaan in een nachtmerrie!

Volgens de synopsis zal de kijker in de nieuwe Netflix-serie het leven van de middelbare scholier Erica volgen, gespeeld door de lieftallige Lana Condor. Zij is bij het grotere publiek al bekend geworden door haar rol in To All the Boys I've Loved Before.

In de serie krijgt haar personage de kans om haar leven een nieuwe wending te geven en de meest waanzinnige nacht van haar leven mee te maken. De kater blijkt de volgende dag te zijn dat ze in een geest veranderd is?!

Nieuwe trailer
In de trailer is te zien hoe Erica, samen met haar beste vriendin Gia (Zoe Colletti), voor het eerst in haar tot dan toe saaie leventje een episch, nachtelijk avontuur beleeft. Wanneer dat tot een dodelijk ongeluk leidt zonder een schijnbaar overlijden, staat de meisjes een ernstige taak te wachten. Die taak zullen ze echter allesbehalve serieus uit gaan voeren.

De miniserie Boo, Bitch bestaat uit in totaal 8 afleveringen en is te streamen op streamingdienst Netflix vanaf 8 juli 2022.

Bekijk de trailer hieronder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.