'The Sandman'-bedenker roept op tot boycott

'The Sandman'-bedenker roept op tot boycott

Neil Gaiman vindt dat The Sandman er alleen maar beter van wordt.

Jim Pedd, 10-07-2022 11:43

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Neil Gaiman verdedigt Gwendoline Christie's Lucifer weer eens tegen online haters. The Sandman komt volgende maand dan eindelijk op Netflix en trekt behoorlijk wat haat.
Een online hater noemde de casting van de actrice in de rol antisemitisch en zelfs heiligschennis. De prijswinnende schrijver wees hem erop dat de woorden allebei verkeerd gespeld waren en dat de serie echt gewoon uit gaat komen.

The Sandman-boycott
Extra leuk aan de tweet van Neil Gaiman is dat hij mensen oproept de serie The Sandman te boycotten. Boycotts "brachten ons veel succes met Lucifer en Good Omens, dus ik zou heel dankbaar zijn."

Dit is niet voor het eerst dat Gaiman zijn humor gebruikt om te strijden tegen haat over de casting van Christie. De schrijver noemde een hater bijvoorbeeld hypocriet.

Christie stelde trouwens zelf al dat het onzin is dat mensen zo'n commentaar hebben. "Lucifer is een gevallen engel en een engel heeft helemaal geen geslacht. Dus we kunnen het androgeen spelen. We weten dat van Game of Thrones, door de manier waarop ik eruit zie. Dus ik hoop dat dit geholpen heeft."


Lees meer over: Neil Gaiman, The Sandman, Netflix

Populair nieuws