'The Sandman'-maker geloofde niet in serie

'The Sandman'-maker geloofde niet in serie

De serie The Sandman komt naar Netflix, maar de maker had er weinig geloof in.

Jim Pedd, 25 juni 2022 om 11:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Sandman-schrijver Neil Gaiman is enorm trots op de aankomende Netflix-verfilming. Hij kijkt ernaar uit dat de serie straks eindelijk te zien is. En blijkt niet altijd geloofd te hebben in de verfilming.
Er zijn de afgelopen jaren heel wat pogingen gedaan om The Sandman te verfilmen. Gaiman is opgelucht dat die allemaal niet slaagden.

The Sandman-verfilmingen
"Ik had niet altijd het vertrouwen dat we dit punt zouden bereiken," aldus Gaiman. "Ik wist wel zeker dat het belangrijkste was om te voorkomen dat er slechte verfilmingen zouden komen. Zodra een slechte versie gemaakt is, kom je daar niet meer helemaal van terug."

"Misschien klinkt het sullig, maar toen ik 14 of 15 was, was mijn favoriete comic Howard the Duck. Steve Gerber, Gene Colan, Frank Brunner, satire, gekheid, glorie. Ik was ook enorm opgewonden toen ik hoorde dat George Lucas een film zou maken. Maar toen kwam A New Breed of Hero uit. Howard the Duck werd een slechte grap. Dat wilde ik niet zien gebeuren met Sandman en ik heb scenario's gezien die dat wel tot gevolg zouden hebben."

Heel wat The Sandman-fans maken zich zorgen over de serie. Maar Gaiman belooft dat de serie levert.

"Ik kan je zeggen dat Stephen Fry als Gilbert op je wacht, Boyd Holbrook als de Corinthian, de seriemoordenaars-conventie. We weten echt wel boven ons gewicht te boksen wat de cast betreft, omdat er mensen zijn die van Sandman houden en er echt wanhopig in willen zitten. Iedereen zit erin omdat ze van Sandman houden. En het is magisch."
Bron: CBM

Lees meer over: The Sandman, Netflix, Neil Gaiman

Populair nieuws