search
Ellen Pompeo wil dat 'Grey's Anatomy' enorm gaat veranderen
Series / Nieuws

Ellen Pompeo wil dat 'Grey's Anatomy' enorm gaat veranderen

Actrice Ellen Pompeo heeft wel recht van spreken als het op de serie aankomt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy-actrice Ellen Pompeo wil dat de serie gaat veranderen, en flink ook. Volgens haar moet de serie met name meer genuanceerd zijn als het aankomt op sociale kwesties.

Sinds Grey's Anatomy in 2005 van start ging, is er heel wat sociaal commentaar in de medische dramaserie te zien. We zagen afleveringen over alcoholisme, PTSS, mentale gezondheid en vuurwapengeweld. Het medium weet op knappe wijze issues te bespreken.

Grey's Anatomy
Een recent voorbeeld is hoe de serie Grey's Anatomy in zijn achttiende seizoen keek naar haat voor Aziatisch-Amerikanen.

Tijdens de podcast Tell Me, vertelde Pompeo waarom ze vindt dat Grey's Anatomy zijn aanpak van sociale problemen moet veranderen. Pompeo denkt dat de issues belangrijk zijn en te zien moeten zijn in de hele serie en dus niet alleen in individuele afleveringen zoals nu nog te vaak het geval is.

"Als ik zou kunnen, denk ik dat ik de serie minder prekerig zou maken in bepaalde afleveringen. Het voelt soms een beetje alsof we maar één aflevering maken die bijvoorbeeld gaat over haat voor Aziaten, waar we vorig seizoen iets heel moois over maakten. Maar ik zou willen zien dat dit soort dingen subtieler en langer te zien zijn. Ik zou willen dat we dat kunnen doen en dan elke aflevering weer daar op voort bouwen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen