search
Dit 'The Walking Dead'-ontslag was gewoon moord
Series / Nieuws

Dit 'The Walking Dead'-ontslag was gewoon moord

AMC ontsloeg The Walking Dead-maker Frank Darabont en dat beviel de cast echt niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead-sterren Sarah Wayne Callies en Jon Bernthal vertelden tijdens een nieuw interview over het ontslag van showrunner Frank Darabont bij The Walking Dead.

Darabont ontwikkelde The Walking Dead op basis van de comics van Robert Kirkman, maar werd tijdens de productie van het tweede seizoen van de hitserie in juli 2011 ineens ontslagen. Sinds 2013 loopt er een rechtszaak over de winst van The Walking Dead en hoopt Darabont miljoenen te krijgen.

The Walking Dead-ontslag
"Steven Yeun belde mij de avond van te voren. We waren net terug van de Comic-Con en hij zei: Ik hoorde dat ze Frank Darabont gaan ontslaan'. Ik dacht: 'Nee man. Hij heeft net de grootste hit ooit geleverd voor AMC'," aldus Callies die drie seizoenen lang te zien was als Lori Grimes.

Jon Bernthal: "Er is veel waar ik geen verstand van heb in dit geval, maar het voelde als een moordaanslag."

Darabont zou volgens AMC ontslagen zijn omdat hij niet genoeg ervaring had met het draaiende houden van een serie. Later, toen hij in 2013 de rechtszaak aanspande, stelde men dat Darabont zorgde voor een onveilige werkomgeving voor de acteurs en voor de crew.

The Walking Dead gaat richting zijn laatste acht afleveringen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen