search
'Lost'-makers werden gek van fans
Series / Nieuws

'Lost'-makers werden gek van fans

Fans hadden veel te veel plannen rond de serie die niet uit konden komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de makers van LOST, Damon Lindelof, spreekt in een nieuw interview over de frustraties die hij soms voelde bij de vele fans van de serie.

LOST is een serie die in 2004 begon op de Amerikaanse televisiezender ABC en in basis draaide om een groep overlevenden van een vliegtuigcrash, die zich op een onbewoond eiland bevinden. In de zes seizoenen die de serie duurde, kwamen heel wat twists voor, waar fans vaak hun eigen gedachten bij hadden.

LOST-theorieën
LOST was zo'n serie die volgens J.J. Abrams de 'mystery box'-aanpak hanteerde ten aanzien van het verhaal. Zo nu en dan nam de boel een bizarre richting waar niemand op had (durven) rekenen.

Maar soms was dat erg moeilijk. "Een van de dingen die mij zo fascineerde, was dat een van de twee vragen die ons het vaakst gesteld werd was: 'verzinnen jullie dit allemaal ter plekke?'," begon Lindelof.

"Fans wilden dat we een plan hadden, dat uitvoerden en dat we gewoon wisten wat we aan het doen waren. Ook vroegen fans vaak of zij invloed konden hebben. Maar het antwoord daarop wilden ze hebben als 'We luisteren naar alles wat jullie zeggen en dat heeft impact op wat we schrijven'. Maar dat zou suggereren dat we geen plan hadden en alles wat we deden neerkwam op een setlijst, waarbij de band na het nummer vraagt: 'wat wil je dat we nu spelen?' Maar we hebben een setlijst, dus je kan niet winnen."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen