'House of the Dragon'-acteur helemaal klaar met aantijgingen

'House of the Dragon'-ster furieus door racisme

“Ze zijn tevreden met een vliegende draak... maar een rijke zwarte man? Dat is te gek voor woorden.”

Mitchell van Vuren, 24 augustus 2022 07:09

Steve Touissant, die Lord Corlys Velaryon speelt in House of the Dragon, haalt uit naar meerdere commentatoren, die verontwaardigd waren nadat hij als zwarte man werd gecast voor de rol. Dat er in een fantasiewereld vol draken en magie zo’n keuze niet gemaakt kan worden, is volgens hem te gek voor woorden.

De eerste aflevering van House of the Dragon is net uit, en blijkt al zo’n succes dat voor enige tijd de servers van HBO Max de grote hoeveelheid kijkers niet aankonden. In de aflevering kwam onder andere Lord Corlys Velaryon langs, oftewel ‘The Sea Snake’.

Op sociale media bleken meerdere kijkers van de prequel van Game of Thrones erg verontwaardigd over het feit dat een zwarte man was gecast. Ze vonden dat hij wit had moeten zijn, net als de rest van de Targaryens. In het werk van George R.R. Martin is echter nooit beschreven wat de huidskleur is van het personage. Wel werd gesteld in het boek ‘Fire and Blood’ dat het personage een afstammeling is van de Valyrians. Ook zou hij even witblond haar hebben gehad als de Targaryens.

De respons van Toussaint
Toussaint was verre van te spreken over de kritiek, zo bleek uit een interview met Men’s Health. Hij zei: “Het lijkt heel moeilijk te zijn voor mensen om te slikken… Ze zijn tevreden met een vliegende draak. Ze zijn tevreden met wit haar en violetkleurige ogen, maar een rijke zwarte man? Dat is te gek voor woorden.”

Hij voegde eraan toe: “Wat heel mooi was om te zien was dat tegenover elk toxisch persoon, die op een of andere wijze op mijn tijdlijn terecht was gekomen, er heel veel anderen waren, die me enorm hebben gesteund en hebben gezegd: 'Oh mijn god, ik kan niet wachten, dit wordt geweldig!'”

Op HBO Max is nu de eerste aflevering te zien van The House of the Dragon.

Bron: Variety

Lees meer over: the house of the dragon, game of thrones, steve toussaint, Lord Corlys Velaryon, the sea snake

Populair nieuws