'Breaking Bad'-maker haat Walter White nu

'Breaking Bad'-maker haat Walter White nu

Breaking Bad eindigde met een soort overwinning voor Walter White, nu niet meer.

Jim Pedd, 25 augustus 2022 10:36

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Hoewel het einde van Breaking Bad bedoeld was als een 'overwinning' voor Walter White, vertelt bedenker Vince Gilligan van de serie nu dat zijn mening ten aanzien van het personage veranderd is.
Bryan Cranstons Walter begon zijn val van familieman naar pathologisch leugenaar en misdadiger. In de eerste aflevering bleek hij longkanker te hebben en om zijn behandeling te kunnen betalen, ging hij een samenwerking aan met voormalig leerling Jesse Pinkman om in een camper meth te maken.

Breaking Bad
Het resultaat van Breaking Bad is vijf seizoenen vol steeds hoger spel, met erger wordende corruptie. De kennis van wetenschap van Walt stelde hem ertoe in staat de puurste crystal meth te maken.

Heisenberg, zoals Walt uiteindelijk zichzelf noemde als misdaadbaas, kwam uiteindelijk tot val, maar met een duidelijke overwinning. Gilligan heeft daar nu een beetje spijt van:

"Des te verder weg ik kwam van Breaking Bad, des te minder sympathie ik voor Walter voel. Hij kreeg vroeg in de serie een levenslijn toegeworpen. Als hij een beter mens was, zou hij zijn trots ingeslikt hebben en de kans hebben gegrepen om zijn kanker te genezen met het geld van zijn voormalige vrienden. Hij vertrekt op zijn eigen voorwaarden, maar laat vernietiging achter. Ik focus meer op dat aspect dan eerst. Als je dat meeweegt, vraag je je af, 'waarom was ik voor deze man?'"
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Breaking Bad, Vince Gilligan, Walter White, AMC

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws