search

Ons nieuws van donderdag 25 augustus 2022

Recensie Netflix-serie 'Echoes'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Echoes'

Zo overdreven complex dat het verhaal per minuut onduidelijker en onnozeler wordt.

Regie: Kat Candler, Li Lu, Anna Mastro, e.a. | Cast: Michelle Monaghan (Gine, Leni), Matt Bomer (Jack Beck), Jonathan Tucker (Dylan James), Karen Robinson (Sherriff Louise Floss), Daniel Sunjata (Charlie Davenport), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 40-54 minuten | Jaar: 2022

Gina en Leni zijn identieke tweelingen die enorm hecht zijn. Ondanks hun totaal verschillende levens "“ Gina is succesvol auteur in Los Angeles en Leni heeft een paardenranch in een klein dorpje "“ spreken ze elkaar elke dag. Wanneer Leni op een dag vermist raakt, komt Gina als de wiederweerga haar kant op om haar te zoeken. Ze wordt echter niet helemaal met open armen ontvangen. De twee zussen blijken toch niet zo close als Gina dacht.

Echoes begint aardig met een mysterieus gevoel en de opdoemende vraag wat precies de relatie is tussen de zussen. Maar al voor het einde verzuipt de eerste aflevering in iets wat kenmerkend blijkt voor de hele serie: een onnodig gecompliceerd verhaal met zoveel potwendingen dat de kijker er duizelig van wordt. De hoop dat deze serie lekker campy wordt, verdwijnt al snel wanneer het potentiële vermaak plaatsmaakt voor frustratie.

Dit komt grotendeels door een gebrek aan uitleg van de vele plotwendingen en rare momenten. Het verhaal is extreem verwarrend en niet op een manier die in dit soort mysteries kan werken. Al redelijk snel wordt de kijker geïnformeerd over het grootste geheim, dat voor genoeg conflict zou kunnen zorgen om de serie mee te vullen, maar gooi daar nog tientallen geheimen en intriges bovenop en niets komt nog tot zijn recht. Het resulteert in een oppervlakkige serie waarin de ene aflevering nog verwarrender is dan de andere.

Het gros van wat er gebeurt en de beslissingen die worden gemaakt, zijn onzinnig en onlogisch. Een goed uitgewerkt mysterie laat alle vraagtekens uiteindelijk verdwijnen en presenteert aan het einde van de rit een moment waarop alles samenkomt en logisch wordt. Echoes presteert precies het tegenovergestelde. Meerdere verhaallijnen worden gewoonweg losgelaten, waarna je er nooit meer iets over hoort. Ondanks alle chaos had de serie prima met een aflevering minder gekund en het is weinig verassend dat ook het einde onnozel te noemen is.

Wat ook meteen opvalt, is dat de acteerprestaties van alle bijrolvertolkers enorm houterig zijn. Alsof de makers bij elke scène de allereerste take wel goed genoeg vonden. Hierdoor fungeren nagenoeg al deze personages enkel als mechanismes om het verhaal van de tweeling voort te stuwen, terwijl ze volledig een eigen persoonlijkheid missen. Michelle Monaghan lijkt met haar dubbelrol als Gina en Leni evenwicht te willen brengen door dan maar bijzonder melodramatisch te acteren.

Wat niet helpt, is dat de beelden niet prettig zijn om naar te kijken. De saturatie ligt net wat te hoog, waardoor de serie op momenten een beetje een soapachtig karakter krijgt. Daarnaast zijn de flashbacks erg clichématig en lelijk door het constante gebruik van soft focus. De cinematografie is ook weinig bijzonder en veel te rechttoe rechtaan.

Echoes doet denken aan een student die denkt dat hij zijn toets ook wel haalt met een vijfeneenhalf, vervolgens niet studeert en dan een één haalt. Laat de dramatiek van deze tweeling lekker varen. Dit is zelfs geen geschikt bingemateriaal voor op een brakke zondagmiddag. Je hoofdpijn zal er namelijk alleen maar erger van worden.

★☆☆☆☆

Echoes is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'A Model Family'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'A Model Family'

Wanneer ben je een echte familie? Deze Zuid-Koreaanse thrillerserie stelt de vraag, maar heeft geen antwoorden.

Regie: Jin-woo Kim, Jae-gon Lee | Cast: Jung Woo ( (Dong-ha), Park Hee-soon (Gwang-cheol), Yoon Jin-seo (Eun-joo), Park Ji-yeon (Joo-hyun), Kim Sung-oh (Choi Kang-jun) e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 41-50 minuten | Jaar: 2022

Wanneer een gezin op papier een modelgezin lijkt, is de realiteit vaak anders. Dat geldt ook voor het gezin van Dong-ha. Hij is nog nooit met de politie in aanraking gekomen en heeft een vrouw en twee leuke kinderen. Zijn vrouw wil echter een scheiding en zijn zoontje heeft vanwege zijn hartafwijking een operatie nodig. Als Dong-ha in een auto met twee dode mannen een tas met geld aantreft, denkt hij de oplossing voor al zijn problemen te hebben gevonden. Uiteraard komt hij hier niet zomaar mee weg, maar raakt hij betrokken bij drugshandel.

A Model Family is het interessantst wanneer wordt gekeken naar de verschillende soorten families. Of het nu gaat om traditionele families met bloedbanden of om werkfamilies zoals bij de politie of drugsdealers, allemaal hebben ze te maken met hun eigen soorten verraad. Echter, door de veelvoud aan plotlijnen blijft deze thematiek wat aan de oppervlakte hangen en wordt die vooral gehuld in clichématige uitspraken over (het schenden van) vertrouwen.

De serie moet het hebben van alle intriges, maar heeft daarvoor met de extreem naïeve Dong-ha niet het beste hoofdpersonage. Hij valt van de ene onhandige situatie in de andere en kijkt meestal vooral verbaasd of geschokt voor zich uit om wat hem nu weer overkomt. Als kijker is het dan ook niet moeilijk te snappen waarom zijn vrouw hem zat is, want ze heeft gelijk dat hij de familie telkens opnieuw van de wal in de sloot helpt.

Leuker zijn de bijpersonages. Zo is Dong-ha's zoontje een sympathieke wijsneus die beter dan zijn vader door lijkt te hebben hoe het leven in elkaar zit. Je hoopt dan ook vooral dat hem en zijn zus niets zal overkomen door de stommiteiten van hun vader. Ondertussen is het behoorlijk vermakelijk om te zien hoe de drugsdealers proberen elkaar te slim af te zijn.

Met de esthetiek zit het over het algemeen wel goed, zelfs al is die met veel groen-blauwige tinten om het onheilspellende karakter te duiden wat dertien in een dozijn Een aantal momenten springt eruit, zoals wanneer Dong-ha zich voorstelt dat een huis afbrandt, wat hem zal verlossen van alle complicaties met de drugshandelaren. Het zorgt voor een mooie, bijna magische scène waarbij eerst de vonkjes zijn werkkamer binnen komen dwarrelen en vervolgens de majestueuze brand in beeld wordt gebracht.

Iets minder sterk is de manier waarop de serie flashbacks gebruikt. In zwart-wit wordt de kijker eraan herinnerd wat in eerdere afleveringen gebeurde, wat vooral voor bingewatchers overbodig zal aanvoelen. Er zijn echter ook flashbacks met hun eigen visuele stijl, waardoor het geen overtuigend geheel wordt. Het is symptomatisch voor het af en toe wat rommelig vertelde verhaal waarin iedereen elkaar maar blijft bedriegen. Net zoals de personages verstrikt raken in hun leugens, zal ook de kijker af en toe de weg kwijtraken. Dan rijst de vraag: is alles wat de personages doen wel helemaal logisch?

Gelukkig worden tegen het einde alle verhaallijnen netjes opgelost. Soms gebeurt dit iets te gehaast, maar de serie laat de kijker wel met een overwegend tevreden gevoel achter. Zeker gezien het heerlijk cynische einde, al is het daarbij de vraag of het werkelijk zo cynisch is of dat het vooral is toegevoegd om een tweede seizoen mogelijk te maken. Hoe dan ook kijkt dit eerste seizoen prima weg, maar de serie is zeker geen uitblinker.

★★★☆☆

A Model Family is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Euphoria' verliest belangrijk castlid
Series / Nieuws

Hitserie 'Euphoria' verliest belangrijk castlid

Fans reageren vol verbazing op het verlies van een belangrijk lid van de cast...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van de razend populaire serie Euphoria zal er toch flink anders uit komen te zien. Eerder raakte al bekend dat er spanningen waren tijdens de opnames van het tweede seizoen en het resultaat daarvan wordt nu zichtbaar.

Reeds vanaf de eerste aflevering is Euphoria razend populair. Fans kijken dan ook nu reeds massaal uit naar het verschijnen van het derde seizoen. De opnames van dat derde seizoen worden binnenkort aangevat, maar dan wel zonder één van de vaste castleden uit de voorbije twee seizoenen.

Spanningen
Meer concreet gaat het om actrice Barbie Ferreira die in de eerste twee seizoenen van de reeks de rol van Kat op zich nam. Het opmerkelijke nieuws zou het gevolg zijn van spanningen die waren ontstaan tijdens de opnames van het tweede seizoen tussen Ferreira en de bedenker van de reeks Sam Levinson.

Het was Ferreira zelf die uiteindelijk het nieuws bekend heeft gemaakt op Instagram. De actrice benadrukte dat ze met tranen in de ogen afscheid neemt van haar personage en dat ze er altijd heel veel zorg en liefde in heeft gestopt.

Er is door HBO Max nog niet op het nieuws gereageerd. Op moment van schrijven is het ook nog niet bekend wanneer het derde seizoen van Euphoria precies te zien zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Wars'-serie gaat fans niet per se tevreden stellen
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-serie gaat fans niet per se tevreden stellen

Star Wars Andor is een serie die het niet helemaal voor de die hard fans doet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met een grote franchise als Star Wars, kan je je afvragen of een project wel genoeg tegemoet komt aan fans, of dat deze te veel gericht is op nieuwelingen. De balans zal altijd moeilijk zijn om te vinden en veel tijd kosten.

Showrunner Tony Gilroy laat weten dat de nieuwe serie niet al te veel fanservice bevat. Het idee is vooral om een goed verhaal neer te zetten en dus minder om fans vooral te laten zien dat de makers heel wat easter eggs erin kunnen proppen.

Star Wars Andor
Star Wars Andor gaat op 21 september van start op Disney+. We weten dat figuren als Mon Mothma en Saw Gerrera in de serie te zien zijn, maar volgens Gilroy zitten zij er met een grote reden.

"Het is nooit cynisch. Het was altijd zo bedoeld, dat ze daar zouden zijn. Het is altijd proteïne, nooit de kers op de taart," aldus Gilroy.

De serie Star Wars Andor neemt een nieuwe invalshoek voor de franchise en duikt nu bovenal in de hardere kant van het sterrenstelsel ver ver weg.

"Ik wilde dat het zou draaien om echte mensen. Je hebt veel gezien over wat in essentie een koninklijke familie is. Dat was geweldig. Maar er zijn een miljard, miljard, miljard andere wezens in het sterrenstelsel. Er zijn loodgieters, cosmetici, journalisten! Hoe zijn hun levens? Daar heeft de revolutie immers net zoveel impact op. Waarom gebruiken we Star Wars niet als een soort organisme voor een absoluut realistisch, gepassioneerd en dramatisch verhaal?"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Pretty Little Liars: Original Sin'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Pretty Little Liars: Original Sin'

Is het bij de derde spin-off van Pretty Little Liars dan eindelijk scheepsrecht?

Regie: Lisa Soper, Roxanne Benjamin, Cierra Glaude, e.a. | Cast: Bailee Madison (Imogen Adams), Chandler Kinney (Tabitha Hayworthe), Zaria Simone (Faran Bryant), Malia Pyles (Minnie Honrada), Maia Reficco (Noa Olivar), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 45-51 minuten | Jaar: 2022

Het succes van Pretty Little Liars valt niet te ontkennen. Van 2010 tot 2017 hield de serie menig tienermeisje, en wellicht stiekem ook haar moeder, in haar greep. De laatste aflevering is echter tot de dag van vandaag een van de slechtst ontvangen serie-eindes ooit. Met een dergelijke domper zou je verwachten dat de makers de boel laten rusten, maar helaas. Na Ravenswood en The Perfectionists, die beide al na een seizoen werden stopgezet, verschijnt met Orginal Sin alweer de derde spin-off.

Iedere fan zal toegeven dat de originele serie na een aantal seizoenen compleet van de rails vloog. Met Riverdale-showrunner Roberto Aguirre-Sacasa aan het roer van Original Sin, is de verwachting dat het niet lang zal duren voordat deze spin-off hetzelfde overkomt. Het probleem met zowel Pretty Little Liars als Riverdale is dat de makers constant het publiek te slim af wilden zijn, wat je volgens Aguirre-Sacasa doet met een vloedgolf aan onverwachte wendingen, waardoor de kijker verdrinkt in losse eindjes.

Helaas voor Aguirre-Sacasa werken dit soort wendingen alleen als je ze stiekem toch wel een beetje aan had kunnen zien komen. De zaadjes moeten immers worden geplant om echt te kunnen oogsten. Afgaand op deze eerste tien afleveringen is dit kwartje nog steeds niet gevallen, dus doe geen moeite om uit te vogelen waar het verhaal naartoe gaat. Alle aanwijzingen en antwoorden zitten namelijk pas in de laatste aflevering.

In de basis heeft Original Sin dezelfde opzet als de originele serie: vijf middelbare scholieren worden geteisterd door een onbekende onder de naam A. Voor deze anonieme stalker is echter een stuk minder grote rol weggelegd dan voorheen. Waar in een aflevering van Pretty Little Liars een stuk of drie berichten van A voorbijkwamen, zien we er nu met wat geluk drie of vier in het hele seizoen. Daarnaast worden niet alle bedreigende berichten ondertekend met A en zien we gedurende het seizoen een andere mysterieuze figuur die de meiden fysiek lijkt te volgen.

De kracht van A is dat het een alwetend maar onzichtbaar personage is waarvan de identiteit onbekend is. Maar nu we A kunnen zien, ook al is het achter een masker, neemt dat een deel van de spanning weg. Daarnaast missen de berichten de arrogantie en 'mean girl'-toon van de originele A. Dit is slechts een van de vele vlakken waarop de sfeer van de serie is veranderd. Original Sin is vanuit het mysterygenre overgestapt naar horror, met verwijzingen naar klassiekers in het genre, zowel visueel als in de vorm van lopende horrorencyclopedie Tabitha Hayworthe.

Het is onwaarschijnlijk dat de gekte rondom Pretty Little Liars met Original Sin weer zal opleven. Desalniettemin heeft het verhaal best potentie. Als de aanwijzingen wat meer door het seizoen waren verspreid, de bedreigende factor van de anonieme stalker iets sterker was geweest en het hoofdpersonage niet zwanger was geweest (een element dat amper een functie heeft in de primaire verhaallijn) had deze spin-off even goed in elkaar kunnen zitten als de eerste twee seizoenen van het origineel. Helaas moeten we het doen met wat Aguirre-Sacasa ons geeft, en afgaand op Riverdale zal het vanaf hier alleen bergafwaarts zijn.

★★★☆☆

Pretty Little Liars: Original Sin is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 gloednieuwe Netflix-series wil je niet missen
Series / Netflix Kijktip

Deze 3 gloednieuwe Netflix-series wil je niet missen

Deze absolute hits mogen niet missen op jouw kijklijstje van Netflix.

Met deze drie topseries zit je weer voor even goed op Netflix. Of de serie staat net nieuw op Netflix, of er is net een nieuw seizoen uit, dus de kans is erg groot dat je er nog niks vanaf weet. Haal dus het maximale uit dat Netflix-abbonement en kijk of deze series bij jou passen!

Locke and Key | Kijk nu! | 3 seizoenen
Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de drie broers en zussen van de familie Locke, samen met hun moeder, naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Daar ontdekken ze dat het huis vol zit met magische sleutels die in verband kunnen worden gebracht met de dood van hun vader.



Echoes | Kijk nu! | 1 seizoen
Leni en Gina zijn een eeneiige tweeling die sinds hun kindertijd in het geheim van leven hebben gewisseld. Het hoogtepunt van deze uit de hand gelopen grap is hun dubbelleven als volwassenen, maar als een van de zussen wordt opgegeven als vermist vervalt hun perfect opgezette wereldje in volstrekte chaos.



Anatomy of a Scandal | Kijk nu! | 6 afleveringen
De Britse James en Sophie Whitehouse leven in een gelukzalige wereld. James is een minister in het parlement met een liefdevol gezin thuis - James' loopbaan lijkt zonder problemen voorspoedig beter en beter te worden. Totdat een schandalig geheim plotseling aan het licht komt. Advocate Kate Woodcroft heeft haar eigen plannen voor James, en haar vervolging dreigt Westminster, het huwelijk van het gelukkige stel en haar eigen persoonlijke achting te verscheuren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Houdt HBO Max wel de levenslange korting?
Series / Streaming-diensten

Houdt HBO Max wel de levenslange korting?

HBO Max en Discovery+ fuseren in 2024. Wat is de consequentie voor de levenslange korting?

HBO Max zal op een zeker moment fuseren met Discovery+. Wat voor consequenties dat heeft is nog niet bekend, want wordt het bijvoorbeeld een dienst die HBO gaat heten of Discovery? En wat zijn de gevolgen voor abonnees?

Een belangrijke vraag waar we mee zitten, is natuurlijk of de levenslange korting wel blijft. Bij lancering van HBO Max kon je 50 procent korting krijgen als je 'm in de eerste maand nam. Dat hield in dat je maar 2,99 euro per maand zou betalen voor een basisabonnement (in plaats van 5,99 euro) en 3,99 euro voor standaard in plaats van 7,99 euro.

Blijft die korting wel?
De korting is fors en ook een mooie. De vraag van een bezorgde abonnee op Twitter was dan ook wat de gevolgen van de fusie met Discovery+ zijn.

Blijft die korting wel staan? HBO Max reageert daar vooralsnog op met een geruststellend bericht:



Er is op dit moment dus nog niets definitief besloten, en het kan zijn dat dit verandert, maar het lijkt erop dat er geen plannen zijn om de levenslange korting weg te halen.

Dat zou natuurlijk ook een vrij heftige keuze zijn van de streamingdienst, want alle abonnees die er nu zijn stoot je daarmee best wel voor de borst. HBO Max en Discovery+ fuseren in 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-serie onthult bijzonder mooie elfenkoninkrijk
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie onthult bijzonder mooie elfenkoninkrijk

Lord of the Rings The Rings of Power laat nu de mooiste locatie van al zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich af in een tijd waarin er nog geen Hobbits waren (alleen hun voorgangers: Harfoots). Om dat te vermijden en de grote hoeveelheid Midden-Aarde personages te gebruiken, besloten showrunners J.D. Payne en Patrick McKay om de serie te focussen op elfen.[b]

Bekende figuren als Galadriel, Elrond en zelfs Gil-galad, de High King of Noldorin, leiden het ensemble.

[b]The Lord of the Rings: The Rings of Power

Sauron komt langzaamaan weer op als The Lord of the Rings: The Rings of Power begint. De schaduw die van hem uitgaat bedreigt alles in Midden-Aarde te overweldigen en brengt het duister mee dat zijn vroegere meester Morgoth ook met zich meebracht, al die duizenden jaren eerder.

Galadriel, die nu nog de Commander van de Armies of the North is, jaagt op hem. Dat brengt haar onder meer naar Númenor, waar Sauron op dat moment ook is als de bedrieger. We reizen ook naar Lindon, het koninkrijk van Gil-galad.

Prime Video kwam vandaag met een nieuwe promo voor de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, waarin Lindon naar voren gebracht wordt:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'The Anarchists'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Anarchists'

Prachtige schets van een zelfuitgeroepen elite die door haar ego niet doorheeft zelf voor aap te worden gezet.

Regie: Todd Schramke | Afleveringen: 6 | Speelduur: 48-54 minuten | Jaar: 2022

Laten we vooropstellen dat The Anarchists geen promopraatje is voor sociaal-anarchisme. Wellicht wint de rebelse splintergroepering met deze documentaire een handvol zieltjes, maar de opzet is puur informatief en niet bedoeld om aan te zetten tot een wereldwijde opstand. Deze recensie poogt daarom bewust ongekleurd te zijn, want tenen blijken altijd verraderlijk lang als het aankomt op politieke voorkeur en visie.

The Anarchists volgt verscheidene lieden waarbij ineens de knop omgaat, waarna ze besluiten de kont tegen de krib te gooien. De vrijgevochten Jeff Berwick springt in op deze drang naar vrijheid en stampt een evenement voor gelijkgestemde dwarsbongels uit de Mexicaanse grond, genaamd Anarchapulco. Een beetje New Kids Turbo, maar dan in Acapulco in plaats van Maaskantje. Echter, zoals het vaak gaat bij leiders die zichzelf op een voetstuk zetten, komt hoogmoed voor de val. Langzaam brokkelt de droom van ultieme onafhankelijkheid uit elkaar.

De Van Dale omschrijft anarchie als een toestand waarin de bewoners van een staat niet aan wetten gehoorzamen en geen overheidsgezag erkennen. Het utopische streven naar een situatie of samenleving, waarin mensen zonder een hogere macht of autoriteit leven. Schoppen tegen de gevestigde orde, koning van je eigen grasveld. De oproerkraaiers in The Anarchists beweren dat anarchisme niet alleen bestaat uit blinde rellen en chaos, maar komen vervolgens nooit met een sluitende verklaring waarmee dit vooroordeel wordt ontkracht.

Bezig baasje Berwick proclameert zijn superioriteit als geen ander. Zelfingenomen predikt hij vanuit een dure Chesterfield over het falen van het systeem en hoe de maatschappij veel beter zou werken zonder rangen. Maar iedereen is gelijk, hè. Dat je mede-anarchisten op een kapotte tuinstoel zitten, heeft uiteraard niets met hypocrisie te maken. Het meest vermakelijke aan een documentaire over een controversieel onderwerp is dan ook dat de hardste schreeuwers het idee hebben dat ze de onverlichte minderen wel even een poepje zullen laten ruiken, terwijl ze eigenlijk dik voor joker worden gezet.

Tegendraadse praat wordt vaak als gevaarlijk beschouwd. Wij mensen hebben nogal de neiging om in rechte lijnen te denken en onze medemens daarin te corrigeren. Maar vrijheid boven alles en voor iedere mening een pluim, al is dit misschien niet de beste tijd om de maatschappij tot muiterij aan te sporen. Wellicht had The Anarchists dus beter op een ander moment kunnen verschijnen. Wel biedt deze serie een interessante spiegel voor diegene die zichzelf kritische vragen durft te stellen en als een scherpe documentaire je daarbij bij de hand neemt ben je al halverwege.

★★★☆☆

The Anarchists is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-maker haat Walter White nu
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-maker haat Walter White nu

Breaking Bad eindigde met een soort overwinning voor Walter White, nu niet meer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel het einde van Breaking Bad bedoeld was als een 'overwinning' voor Walter White, vertelt bedenker Vince Gilligan van de serie nu dat zijn mening ten aanzien van het personage veranderd is.

Bryan Cranstons Walter begon zijn val van familieman naar pathologisch leugenaar en misdadiger. In de eerste aflevering bleek hij longkanker te hebben en om zijn behandeling te kunnen betalen, ging hij een samenwerking aan met voormalig leerling Jesse Pinkman om in een camper meth te maken.

Breaking Bad
Het resultaat van Breaking Bad is vijf seizoenen vol steeds hoger spel, met erger wordende corruptie. De kennis van wetenschap van Walt stelde hem ertoe in staat de puurste crystal meth te maken.

Heisenberg, zoals Walt uiteindelijk zichzelf noemde als misdaadbaas, kwam uiteindelijk tot val, maar met een duidelijke overwinning. Gilligan heeft daar nu een beetje spijt van:

"Des te verder weg ik kwam van Breaking Bad, des te minder sympathie ik voor Walter voel. Hij kreeg vroeg in de serie een levenslijn toegeworpen. Als hij een beter mens was, zou hij zijn trots ingeslikt hebben en de kans hebben gegrepen om zijn kanker te genezen met het geld van zijn voormalige vrienden. Hij vertrekt op zijn eigen voorwaarden, maar laat vernietiging achter. Ik focus meer op dat aspect dan eerst. Als je dat meeweegt, vraag je je af, 'waarom was ik voor deze man?'"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'The Handmaid's Tale' vol wraak en openbaring
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'The Handmaid's Tale' vol wraak en openbaring

Nieuwe beelden laten zien wat er te wachten staat in Gilead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans die niet hebben kunnen wachten na de spannende ontknoping van het laatste seizoen kunnen zich opmaken voor een volgend hoofdstuk. De hitserie The Handmaid's Tale van Hulu komt binnenkort terug met een nieuw seizoen en de nieuwste trailer is nu te zien.

The Handmaid's Tale is niet alleen onder de kijkers immens populair. Ook zijn de critici lovend over de serie. Zo was The Handmaid's Tale de eerste serie van een streamingdienst die zowel een Emmy Award als een Golden Globe won voor beste dramaserie.

Opbouw en climax
Door de jaren heen hebben we meegeleefd met June Osborne, gespeeld door actrice Elisabeth Moss, in al haar conflicten, wanhoop en frustraties die zij meemaakte in het dystopische Gilead. De opbouw die door de seizoenen heen plaatsvond komt eindelijk tot een hoogtepunt als June Osborne het opneemt tegen haar rivaal Serena Waterford.

De nieuwe trailer laat onder meer zien dat June Osborne weinig spijt heeft van het in gang brengen van de ondergang van commandant Fred Waterford, gespeeld door acteur Joseph Fiennes. Met een gevoel van tevredenheid in haar wraak bekent ze dat het een fantastische ervaring was.

De fans zullen na het zien van de trailer genoeg hebben om zich op te verheugen. In Nederland is deze serie te zien op Videoloand waar op 15 september het nieuwste seizoen uitkomt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe Kevin Feige hielp met de ondertitel van 'She-Hulk: Attorney At Law'
Series / Nieuws

Hoe Kevin Feige hielp met de ondertitel van 'She-Hulk: Attorney At Law'

Blijkbaar had Marvel-baas Kevin Feige een grote rol in het verzinnen van de ondertitel voor She-Hulk: Attorney At Law.

Waar Marvel-baas Kevin Feige wel niet allemaal goed voor is. Zonder er veel moeite voor te doen, besliste hij zomaar even wat ondertitel van She-Hulk: Attorney At Law zou worden!

She-Hulk: Attorney At Law wordt de achtste Disney Plus-serie in het Marvel Cinematic Universe. De serie verschijnt later dit jaar op het platform en heeft Jennifer Walters in de hoofdrol, een advocaat die tevens de broer is van Bruce Banner, de Hulk.

Kevin Feige en She-Hulk
Maar wat heeft Kevin Feige nou precies te maken met de ondertitel van She-Hulk? De naam Attorney At Law was namelijk door hem aangeraden, gebaseerd op de volgende scène (Jessica Gao, maker van She-Hulk:

"We hadden altijd het zinnetje in de serie waar Bruce zegt, 'She-Hulk attorney at law, it's got a nice ring to it.' En op een dag zaten we stukjes te kijken en toen die scène voorbijkwam zei Kevin: 'Dat is een goede titel voor een serie, dat moet de titel van de serie zijn.' En dat was het."

"Je weet dat wanneer de gouden tong van Kevin Feige spreekt het canon wordt, en dat is echt hoe het is gebeurd."

De eerste twee afleveringen van She-Hulk: Attorney At Law staan nu op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings: The Rings of Power'-reacties: tegenvaller of juist top?
Series / Nieuws

'Lord of the Rings: The Rings of Power'-reacties: tegenvaller of juist top?

Lord of the Rings: The Rings of Power heeft z'n eerste reacties. Dure flop of toch een topper?

The Lord of the Rings: The Rings of Power en House of the Dragon, twee series die onze harten moeten veroveren dit jaar. Vandaag zijn de eerste reacties op The Lord of the Rings: The Rings of Power binnen. We duiken erin.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een serie die al verzonden is naar critici. Die mogen er sinds dinsdag officieel over schrijven, wat tot heel wat reacties leidt.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-ontvangst
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt wel belofte in zich te dragen om iets goeds te worden. Maar de serie beweegt iets te langzaam voort, omdat er zoveel verschillende verhalen verteld worden.

We volgen in The Lord of the Rings: The Rings of Power de elfen, de dwergen, de mensen en de Harfoots. In elk van die groepen volgen we twee of drie personages die zo hun ding doen. Galadriel jaagt ergens op. Elrond onderneemt een reis. De dwergen hebben nog wat dingen recht te zetten. En de Harfoots willen verhuizen van plek naar plek, maar twee van hen vinden een mysterieuze vreemdeling die uit de lucht valt.

Hieronder doen we een greep uit de vele reacties op The Lord of the Rings: The Rings of Power, de serie die je vanaf 2 september kan zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix Top 10 heeft met deze hilarische komedieserie nieuw pareltje te pakken
Series / Netflix Kijktip

Netflix Top 10 heeft met deze hilarische komedieserie nieuw pareltje te pakken

Na zeven succesvolle seizoenen is seizoen 8 wederom een schot in de roos.

De populaire hitserie Brooklyn Nine-Nine prijkt wederom bovenaan de lijst van Netflix met een achtste seizoen. Ondanks dat de serie pas net online staat bij de streamingdienst, heeft hij zich nu al in de Top 10 gewerkt. Bekijk of de serie misschien wel wat voor jou is!

De serie was voor zes seizoenen een regelrechte hit, totdat plots de politieserie tot een halt werd geroepen. Gelukkig is alsnog besloten om de serie voort te zetten, maar met het achtste seizoen komt er waarschijnlijk wel een einde aan de koddige avonturen van de politieagenten van District 99 uit New York.

De serie werd op SerieTotaal beoordeeld met vier uit de vijf sterren. Recensent Dieuwertje Deutekom was vooral tevreden in haar recensie over de urgente thematiek in de serie: "Er wordt nu niet meer kortstondig, maar uitgebreid verhaald over de huidige maatschappelijke situatie in de Verenigde Staten, waar politiegeweld en zelfs moord zonder gevolgen voor de daders aan de orde van de dag zijn."

De komedieserie in de Top 10 van Netflix
De hitserie prijkt met het achtste seizoen nu ook op de achtste plek van de Nederlandse Netflix Top 10. Wereldwijd heeft de serie het nog niet zo ver kunnen schoppen, wat laat zien dat Nederlanders een speciale voorliefde hebben voor het disfunctionele politiedepartment.

Bekijk de serie nu bij Netflix, of bekijk de trailer van het achtste seizoen hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' hint nu al naar nieuwe spin-off
Series / Nieuws

'House of the Dragon' hint nu al naar nieuwe spin-off

In de eerste aflevering van House of the Dragon wordt al gehint naar een andere spin-off mogelijk in ontwikkeling.

HBO heeft al vaker bevestigd dat meerdere Game of Thrones spin-offs in productie zijn. House of the Dragon, de eerste spin-off die net begonnen is op HBO Max, hint in de eerste aflevering al naar een andere spin-off.

Het gaat om een spin-off die nog niet bevestigd is door HBO, maar waar wel sterke geruchten van op het internet te vinden zijn. Het betreft de vooralsnog getitelde 10,000 Ships spin-off.

Hints in House of the Dragon
De première van House of the Dragon seizoen 1, zitten de jonge Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower onder de Weirwood-boom in het Godswood van King's Landing. Alicent stelt Rhaenyra verschillende geschiedenisvragen, waaronder over de tienduizend schepen die prinses Nymeria ooit gebruikt zou hebben om over de Narrow Sea te heersen.

Het spectaculaire verhaal over de prinses Nymeria wordt vermoedelijk omgetoverd in een gloednieuwe Game of Thrones spin-off, met de werktitel 10,000 Ships.

Dit is echter niet de enige spin-off waar we de eerste vruchten van zagen in aflevering één van House of the Dragon. Ook zagen we Corlys Velaryon, de Sea Snake, voorbijkomen. Hij zit in de raadgeving van koning Viserys en volgens geruchten krijgt ook deze beste man zijn eigen spin-off serie.

Eerst maar eens afwachten of House of the Dragon een succes wordt! De serie is in ieder geval goed begonnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is de nieuwe 'Arrow'-villain in jubileumteaser 'Arrow'?
Series / Nieuws

Wie is de nieuwe 'Arrow'-villain in jubileumteaser 'Arrow'?

De slechterik lijkt een combinatie te zijn van Deadshot en Vigilante.

Over minder dan een week zal Arrow een nieuwe mijlpaal bereiken in de vorm van de 150e aflevering van de superheldenserie. En wie jarig is, trakteert op een nieuwe slechterik, zo blijkt uit de laatste teaser voor de aflevering. Ontdek zelf wie de schurk is in de teaser hieronder!

De aflevering, genaamd 'Emerald Archer', zal deels worden opgenomen worden in een documentaireformaat, maar Oliver zal te maken hebben met meer dan alleen camera's die hem volgen. De eerste teaser voor de aflevering is namelijk verschenen, en het heeft een grote verrassing.

De teaser laat namelijk zien dat een nieuwe angstaanjagende schurk jaagt op burgerwachten in Star City, waaronder de Green Arrow zelf. De momenteel naamloze schurk ziet eruit als een combinatie van Deadshot en Vigilante, en Dinah beschrijft hem als een "anti-vigilante".

De nieuwe slechterik in Arrow
Te oordelen naar de teaser, is de nieuwe schurk op jacht naar burgerwachten in het algemeen, met foto's van Wild Dog op de muur van zijn schuilplaats geplakt. Het zal er dus waarschijnlijk bloederig aan toe gaan in Aflevering 150 van de serie.

Bekijk de schurk zelf in de teaser hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Modern Family'-maker komt met trailer van nieuwe hilarische komedieserie
Series / Trailer

'Modern Family'-maker komt met trailer van nieuwe hilarische komedieserie

In de serie, genaamd 'Reboot', zullen onder andere Keegan-Michael Key en Johnny Knoxville te zien zijn.

Onlangs heeft Hulu de trailer voor hun nieuwe komedieserie Reboot gepubliceerd. De serie komt uit het brein van de bedenker van Modern Family, Steve Levitan. Bekijk de hilarische trailer hieronder!

In de serie Reboot zullen Keegan-Michael Key, Johnny Knoxville, Judy Greer, Rachel Bloom, Calum Worthy en Paul Reiser in de hoofdrollen spelen. De serie zal draaien om de reboot van een oude sitcom, afkomstig uit het begin van de jaren 2000.

De cast van de sitcom, genaamd 'Step Right Up', wordt opnieuw bij elkaar gebracht voor een reboot, en dat brengt voldoende drama met zich mee. Key speelt een pietluttige acteur, die het de show kwalijk neemt dat zijn carrière naar de knoppen is.

Verder speelt Knoxville een smerige cabaratier voor wie de show zijn enige echte acteerbaan wa. Greer is een meisje uit een klein stadje, wiens carrière daarna nooit echt van de grond is gekomen, en Worthy is een voormalig kindacteur die nooit echt volwassen is geworden. Reiser speelt de oorspronkelijke maker van de show, terwijl Bloom de schrijver achter de moderne versie speelt.

De nieuwe trailer van Reboot
Onlangs bracht Hulu de eerste trailer van de serie uit, die op hun platform zal worden gepubliceerd. Vanaf 20 september zal daar de serie te streamen zijn.

Bekijk de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.