Nieuwe 'Star Wars'-serie gaat fans niet per se tevreden stellen

Nieuwe 'Star Wars'-serie gaat fans niet pleasen

Star Wars Andor is een serie die het niet helemaal voor de die hard fans doet.

Jim Pedd, 25 augustus 2022 13:52

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Met een grote franchise als Star Wars, kan je je afvragen of een project wel genoeg tegemoet komt aan fans, of dat deze te veel gericht is op nieuwelingen. De balans zal altijd moeilijk zijn om te vinden en veel tijd kosten.
Showrunner Tony Gilroy laat weten dat de nieuwe serie niet al te veel fanservice bevat. Het idee is vooral om een goed verhaal neer te zetten en dus minder om fans vooral te laten zien dat de makers heel wat easter eggs erin kunnen proppen.

Star Wars Andor
Star Wars Andor gaat op 21 september van start op Disney+. We weten dat figuren als Mon Mothma en Saw Gerrera in de serie te zien zijn, maar volgens Gilroy zitten zij er met een grote reden.

"Het is nooit cynisch. Het was altijd zo bedoeld, dat ze daar zouden zijn. Het is altijd proteïne, nooit de kers op de taart," aldus Gilroy.

De serie Star Wars Andor neemt een nieuwe invalshoek voor de franchise en duikt nu bovenal in de hardere kant van het sterrenstelsel ver ver weg.

"Ik wilde dat het zou draaien om echte mensen. Je hebt veel gezien over wat in essentie een koninklijke familie is. Dat was geweldig. Maar er zijn een miljard, miljard, miljard andere wezens in het sterrenstelsel. Er zijn loodgieters, cosmetici, journalisten! Hoe zijn hun levens? Daar heeft de revolutie immers net zoveel impact op. Waarom gebruiken we Star Wars niet als een soort organisme voor een absoluut realistisch, gepassioneerd en dramatisch verhaal?"
Bron: CB

Lees meer over: Star Wars Andor, Star Wars, Tony GilroY, Disney Plus

Populair nieuws