'House of the Dragon' schrijft historie

'House of the Dragon' schrijft historie

De cijfers die de prequel van 'Game of Thrones' voor kan leggen zijn ronduit indrukwekkend...

Geoffrey Ketels, 26 augustus 2022 12:49

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Zelden werd er in de aanloop naar de lancering van een nieuwe reeks zoveel hype gecreëerd als het geval was bij House of the Dragon, de prequel van de razend populaire reeks Game of Thrones. Vaak worden de verwachtingen dan niet ingelost, maar dat blijkt deze keer toch wat anders te zijn.
De Game of Thrones prequel werd gelanceerd op HBO en HBO Max op 21 augustus 2022. De interesse in de reeks was meteen ontzettend groot. In de Verenigde Staten alleen al slaagde de serie er dan ook in om bij de start zomaar even 130 miljoen kijkers te bereiken.

Met bovenstaande heeft House of the Dragon meteen een mooi record te pakken. Het was namelijk de best bekeken première van een serie ooit voor HBO. Er kan uiteraard wel niet worden gesteld dat dit volledig uit de lucht komt gevallen. Het marketingbudget dat werd voorzien voor deze nieuwe reeks was namelijk behoorlijk indrukwekkend.

Grootste marketingbudget ooit
Warner Bros. Discovery heeft vanaf het begin duidelijk gemaakt wat het belang is van deze nieuwe serie. Dat heeft ze onder meer gedaan door het grootste marketingbudget ooit te voorzien voor een HBO-project. Die financiële inspanningen blijken nu echter hun vruchten afgeworpen te hebben.

House of the Dragon speelt zich af zo'n 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones. De serie legt de focus vooral op House Targaryen. Op IMDB krijgt de reeks voorlopig een prachtige score van 9/10.


Lees meer over: House of the Dragon, serie, series, HBO, HBO Max, Game of Thrones

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws