Kosten exploderen van immense Amazon-serie van 'Avengers'-regisseurs

Problemen in aankomst voor de nieuwe serie van de Russo broers?

Bram de Groot, 03-09-2022 13:50

Na vier Marvel-films storten de Russo-broers zich nu vooral op een reeks producties voor de grote streamers. Na Extraction als producent en The Gray Man als regisseurs voor Netflix en Cherry voor Apple TV+ werken ze nu aan een serie voor Amazon.
De serie heet Citadel en wordt omschreven als een spionagethriller in "een Avengers-stijl". Volgens The Hollywood Reporter hebben verschillen in visie geleid tot het vertrek van de helft van het creatieve team en moeten er nu prijzige reshoots plaatsvinden.

Nog eens 75 miljoen extra
Oorspronkelijk was er voor het eerste seizoen $160 miljoen gereserveerd, maar er is naar verluidt nog eens $ 75 miljoen aan die rekening toegevoegd. Hiermee wordt het de op een na duurste serie ooit, achter Amazons eigen The Lord of the Rings: The Rings of Power.

De opnames startten al in 2021 onder leiding van showrunner Josh Appelbaum. Hij is al vertrokken en de regie ligt in handen van Thomas Sigel.

Josh Appelbaum en Andre Nemec (Mission: Impossible – Ghost Protocol) schreven de serie met zeven afleveringen. De hoofdrollen zijn voor Richard Madden en Priyanka Chopr.Bron: THR

Lees meer over: Russo, Amazon, Prime Video, Citadel, Richard Madden, Priyanka Chopr

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie