search

Ons nieuws van zaterdag 3 september 2022

Netflix domineert met deze 3 grote series
Series / Nieuws

Netflix domineert met deze 3 grote series

In de States worden deze drie series het meest bekeken.

Netflix heeft een geweldig jaar met releases als Stranger Things en The Sandman. De streamingdienst bereikte met het vierde seizoen van Stranger Things al de top van de hitlijsten op Nielsen.

Nu heeft hun nieuwste serie, The Sandman, zijn debuut gemaakt op nummer drie in de streaming-hitlijst. Volgens TV Line werd The Sandman met een seizoen van 10 afleveringen 1 miljard minuten bekeken.

Netflix' Virgin River versloeg The Sandman nog wel voor de 2e plek met 1,39 miljard minuten bekeken, met 42 afleveringen. De eerste stek is nog altijd voor Stranger Things met 1,42 miljard minuten via de bestaande afleveringen.

The Sandman
The Sandman is het eerste project gebaseerd op het personage, dat ooit uit de ontwikkelingsfase is gekomen. Er werd eerder een film ontwikkeld, met Joseph Gordon Levitt als de ster.



De synopsis van The Sandman: Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor nieuwste serie met de mooie Emily Blunt
Series / Trailer

Trailer voor nieuwste serie met de mooie Emily Blunt

The English wordt een zevendelige serie op Prime Video; check de eerste beelden.

Prime Video heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de door Emily Blunt geleide zesdelige western-/dramaserie The English. Check de beelden hieronder.

Het verhaal volgt de aristocratische Engelse vrouw Lady Cornelia Locke (Blunt) en de ex-cavalerieverkenner Eli Whipp (Chaske Spencer), die in 1890 midden Amerika samenkomen om een gewelddadig landschap met angstaanjagende obstakels te doorkruisen. Ze zullen getest worden in hun grenzen en fysieke en psychische uithoudingsvermogen.

Als elk obstakel wordt overwonnen, komen ze dichter bij hun uiteindelijke bestemming: de nieuwe stad Hoxem, Wyoming. Daar vindt een reeks bizarre en macabere onopgeloste moorden plaats. Ze zullen oog in oog komen te staan met de toekomst waarin ze moeten leven.

Trailer voor The English
Stephen Rea, Valerie Pachner, Rafe Spall, Tom Hughes, Toby Jones en Ciarán Hinds spelen samen in de serie geschreven en geregisseerd door Hugo Blick (The Honorable Woman, Black Earth Rising).

The English arriveert in november op Amazon Prime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trollen maken 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' kapot
Series / Nieuws

Trollen maken 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' kapot

Amazon zet de beoordelingen uit nadat trollen de film afkraken.

Minder dan een dag nadat de eerste twee afleveringen van Amazons megabudget-fantasieserie The Lord of the Rings: The Rings of Power online kwamen, wordt nu duidelijk dat de publieksscore 'gebombardeerd' wordt op Amazon.

Amazon heeft nu de beoordelingen voor de serie uitgezet. Een Amazon-bron vertelde aan The Hollywood Reporter dat de beoordelingen 72 uur worden opgehouden om trollen uit te roeien en ervoor te zorgen dat elke beoordeling legitiem is.

Overal gebombardeerd
Op Rotten Tomatoes haalde de serie een Tomatometer-score van 84%, maar slechts een publieksscore van 37%, met een soortgelijk verhaal op Metacritic met critici van 71/100, terwijl gebruikers op 1,1/10 staan.

Dit komt in het kielzog van Marvel's She-Hulk: Attorney at Law, een serie die vorige week werd 'gebombardeerd' met een vergelijkbare 88% critici en 36% publieksscore. Naarmate de dagen verstreken en er meer legitieme publieksstemmen binnenkwamen voor die show, is de publieksscore gestegen tot 50%.

Amazon is eigenaar van IMDB, maar heeft de kijkcijfers van die site niet opgeschort, met een gemiddelde score van 6,1. De meeste kijkers stemmen scores van 10 of 1. Kortom: de cijfers voor meerdere series zijn nog amper betrouwbaar.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kosten exploderen van immense Amazon-serie van 'Avengers'-regisseurs
Series / Nieuws

Kosten exploderen van immense Amazon-serie van 'Avengers'-regisseurs

Problemen in aankomst voor de nieuwe serie van de Russo broers?

Na vier Marvel-films storten de Russo-broers zich nu vooral op een reeks producties voor de grote streamers. Na Extraction als producent en The Gray Man als regisseurs voor Netflix en Cherry voor Apple TV+ werken ze nu aan een serie voor Amazon.

De serie heet Citadel en wordt omschreven als een spionagethriller in "een Avengers-stijl". Volgens The Hollywood Reporter hebben verschillen in visie geleid tot het vertrek van de helft van het creatieve team en moeten er nu prijzige reshoots plaatsvinden.

Nog eens 75 miljoen extra
Oorspronkelijk was er voor het eerste seizoen $160 miljoen gereserveerd, maar er is naar verluidt nog eens $ 75 miljoen aan die rekening toegevoegd. Hiermee wordt het de op een na duurste serie ooit, achter Amazons eigen The Lord of the Rings: The Rings of Power.

De opnames startten al in 2021 onder leiding van showrunner Josh Appelbaum. Hij is al vertrokken en de regie ligt in handen van Thomas Sigel.

Josh Appelbaum en Andre Nemec (Mission: Impossible "“ Ghost Protocol) schreven de serie met zeven afleveringen. De hoofdrollen zijn voor Richard Madden en Priyanka Chopr.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 kersverse streamingfilms van Netflix wil je niet missen!
Films / Netflix Kijktip

Deze 3 kersverse streamingfilms van Netflix wil je niet missen!

Vorige week kwamen deze 3 nieuwe films uit op Netflix - zit er wat tussen voor jou?

Deze week kwamen er een heleboel nieuwe films uit op Netflix. Benieuwd of er een leuke film voor jou tussen zit? De redactie van SerieTotaal zet de beste streamingfilms van vorige week voor je onder elkaar, vergezeld door de recensies van de collega's van FilmTotaal.

Me Time | Netflix | Kijk nu!
Zadok Samson gaf de komedie met Kevin Bacon 3 uit de 5 sterren.

Hij zei over de film: "Verfijnd is 'Me Time' absoluut niet te noemen, maar daar is het schrijver en regisseur John Hamburg duidelijk ook zeker niet om te doen. Hij lijkt puur en alleen op zoek naar excuses om zich uit te leven met puberale grappen."

Lees hier de volledige recensie.

Kærlighed for Voksne | Netflix | Kijk nu!
Didier Becu gaf de Deense neo-noir een nette 3.5 uit de 5 sterren.

Zij vond: "Qua stijl speelt Topsøe-Rothenborg duidelijk leentjebuur bij grote thrillers van drie decennia geleden als 'Fatal Attraction', 'Basic Instinct' en 'The Hand that Rocks the Cradle'. Hoewel de film nooit in de buurt komt van die meesterwerken, is hij toch beter dan veel andere titels in het genre."

Lees hier de volledige recensie.

Seoul Vibe | Netflix | Kijk nu!
Recensent Tom van der Krieke vond de Zuid-Koreaanse racefilm 2 uit de 5 sterren waard.

Hij beargumenteerde: "Snelle voertuigen, stoere praatjes en flinterdunne verhaallijnen. Dit lijkt de formule te zijn voor veel Amerikaanse auto- en racefilms. Deze Zuid-Koreaanse variant lijkt nadrukkelijk het voorbeeld van Hollywood te volgen, inclusief een overmatig gebruik aan Engelstalige oneliners en Amerikaanse popmuziek. Toch kan 'Seoul Vibe' qua aankleding en bizarre stunts zeker wedijveren met deze bekende tegenhangers."

Lees hier de volledige recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' vervangt binnenkort deze vier acteurs
Series / Nieuws

'House of the Dragon' vervangt binnenkort deze vier acteurs

Er wordt binnenkort een flinke tijdsprong gemaakt in het epische verhaal van de serie.

Een flinke tijdsprong in een van de nog te verschijnen afleveringen van House of the Dragon zal ervoor zorgen dat vier jonge leden van de cast worden vervangen door oudere acteurs. Dit in overeenstemming met de verhaallijn.

De personages in kwestie zijn Rhaenyra Targaryen, Allicent Hightower, Lena Velaryon en Laenor Velaryon.

Waardige vervangers
Milly Alcock, die tot nu toe Rhaenyra speelde, wordt vevangen door Emma D'Arcy vanaf de vijfde aflevering. Emily Carey's Allicent wordt vervangen door Olivia Cooke. En Leana (Nova Fouellis-Mose) en Laenor (Theo Tate) Velaryon worden binnenkort gespeeld door Nanna Blondell en John MacMillan.

HBO heeft House of the Dragon een 10 aflevering durend eerste seizoen gegeven, wat betekent dat er dus nog acht volgen de komende weken. Miguel Sapochnik en Ryan Condal zijn co-showrunners van het eerste seizoen, maar Sapochnik zal niet terugkeren voor seizoen 2.

De eerste twee afleveringen van House of the Dragon zijn nú te streamen via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteurs gaan Prince William en Kate spelen in 'The Crown' seizoen 6
Series / Nieuws

Deze acteurs gaan Prince William en Kate spelen in 'The Crown' seizoen 6

Na een ellenlang auditieproces hebben de makers eindelijk de juiste kandidaten gevonden.

Na een zeer uitgebreid castingrpoces, hebben de makers van Netflix-serie The Crown eindelijk de acteurs gevonden die Prince William en Kate Middleton zullen spelen in het zesde en laatste seizoen.

Rufus Kampa zal de rol van William op 15-jarige leeftijd spelen in de afleveringen die laten zien hoe het Britse koningshuis omging met de tragische dood van Diana in 1997.

Ed McVey zal William spelen in zijn latere tienerjaren en als twintiger. We zien daarbij ook hoe hij begin 2000 Kate weet te versieren. Nieuwkomer Meg Bellamy speelt Kate.

Eerst nog seizoen 5
Voor alle drie de acteurs betekent dit hun professionele debuut als acteurs. Zij zullen hun scènes later dit jaar filmen.

Het vijfde seizoen van de serie zal in november via Netflix te streamen zijn. Imelda Staunton speelt ditmaal Queen Elizabeth, Lesley Manville is Princess Margaret, Jonathan Pryce is Prince Philip, Elizabeth Debicki speelty Princess Diana en Dominic West is Charles.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' heeft scènes al klaar van seizoen 6 voordat Netflix het groene licht geeft
Series / Nieuws

'Cobra Kai' heeft scènes al klaar van seizoen 6 voordat Netflix het groene licht geeft

Er is voor de makers duidelijk geen gebrek aan inspiratie.

Binnenkort kunnen we het nieuwste seizoen verwachten van Cobra Kai. Ster van de originele films en nu ook van de sequel serie Ralph Macchio vertelt dat er zoveel ideeën vanuit de schrijvers komen en op de set ontstaan dat er meer gefilmd wordt dan daadwerkelijk wordt uitgezonden.

De schrijvers van de serie hebben vooral het vizier op de toekomst. Zo zijn er een aantal scènes en verhaallijnen naar seizoen vier verplaatst omdat er simpelweg in seizoen drie geen plek meer voor was. Zo is nu ook het geval met het meest recente seizoen. Er is al materiaal gefilmd dat bedoeld is voor seizoen zes, alleen heeft Netflix nog helemaal geen seizoen zes aangekondigd.

Maar eerst nog seizoen vijf
Onlangs kwam de nieuwe trailer uit van seizoen vijf die binnenkort in première gaat op Netflix. Zij hebben de serie na twee seizoenen op YouTube Red overgenomen. De serie is een vervolg op de originele filmreeks van The Karate Kid uit de jaren 80. Veel van de originele castleden besloten ook aan deze serie mee te spelen, waaronder de hoofdrolspeler Ralph Macchio als Daniel LaRusso.

Het nieuwe seizoen gaat duidelijk door waar het oude eindigde. Zonder al teveel weg te geven is het is duidelijk dat de schrijvers genoeg in petto hebben om de kijkers te geven waar ze op wachten.

Binnenkort gaat de serie in première en wel op vrijdag 9 september. Nog even een rerun van alle afleveringen? Je kijkt ze op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max maakt er weer een prima week van met nieuwe series
Series / Featured

HBO Max maakt er weer een prima week van met nieuwe series

Dit is het nieuwe aanbod van series op HBO Max van deze week.

Het was een wat mager weekje op HBO Max als het op nieuwe series aankomt. Zes hebben we er deze week te melden, en alle zes hebben ze een nieuwe aflevering gekregen.

House of the Dragon (S01E02): Rhaenyra gaat te ver in de Kleine Raad. Viserys wordt aangespoord snel een huwelijk te sluiten om voor een volger te zorgen. Daemon maakt zijn intenties bekend.

Roswell, New Mexico (S04E12): Liz staat voor een onmogelijke keuze. Ondertussen gaat Max met Isobel op een missie om Bonnie te redden.

Industry (S02E05): Harper hoort dat Yasmin en Jackie naar Berlijn gaan en probeert een uitnodiging te krijgen, voor meer dan alleen zakelijke redenen. Aurore krijgt een baan bij de overheid aangeboden en biedt Gus een plek aan in haar team.

Tuca & Bertie (S03E09): Er vindt een bruiloft plaats in Bird Town, en dat betekent dat je met ex-geliefden moet praten terwijl je heel erg bent uitgedost.

Rap Sh!t (S01E08): Deze komedieserie draait om drie vrouwen, een hiphop-duo en hun manager, die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.

Primal (S02E08): De reis naar huis van Spear, Fang en Mira staat op het spel als ze een mysterieuze bedreiging tegenkomen op zee.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' brengt je al deze series nieuw de komende jaren
Series / Featured

'The Walking Dead' brengt je al deze series nieuw de komende jaren

The Walking Dead wordt groter en groter, met vier (!) nieuwe series op komst.

aEr zitten meerdere The Walking Dead-series aan te komen. In november eindigt The Walking Dead met de laatste afleveringen van het elfde seizoen. Dan is het echt helemaal gedaan met de serie, maar niet met het universum. Er komt namelijk nog veel meer aan!

AMC kondigde ten minste vier nieuwe series aan in de franchise en die zetten we voor je op een rij. Overigens komen er geen films meer, maar daarover vertellen we je zo meer.

Tales of the Walking Dead
Deze serie werd in september 2020 aangekondigd en kreeg op 14 augustus dit jaar zijn eerste aflevering. Inmiddels zijn we over de helft van deze anthologie-serie, die elke aflevering weer een heel nieuw verhaal vertelt.

Isle of the Dead
In maart 2022 kreeg deze show groen licht. Hoofdrolspelers zijn Jeffrey Dean Morgan en Lauren Cohan, die terugkeren als Negan en Maggie. Samen reizen de twee, die ooit gezworen vijanden waren, naar Manhattan. De serie is in 2023 te zien.

Daryl-serie
Er zit ook een serie aan te komen rond Daryl. Die was aangekondigd als een serie rond Daryl én Carol, maar actrice Melissa McBride wilde niet naar Europa verhuizen voor het project. David Zabel is voor de serie showrunner, en nam het over van Angela KAng die de show eigenlijk zou gaan maken.

Rick & Michonne-serie
De serie was ooit gepland als filmtrilogie, maar werd omgebouwd tot een zesdelige serie. Die laat zien hoe Andrew Lincoln en Danai Gurira terugkeren als de personages uit de titel. Hun verhaal wordt afgerond in de serie, al schijnt de boel verder te kunnen mocht het echt een succes zijn. De serie is het eerste 'liefdesverhaal' in de franchise, en vertelt het verhaal van "twee personages die veranderd zijn door een veranderde wereld."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.