search
'House of the Dragon' breekt ook in het Verenigd Koninkrijk record na record
Series / Nieuws

'House of the Dragon' breekt ook in het Verenigd Koninkrijk record na record

De serie over de Targaryens is immens populair. Gaat het origineel Game of Thrones achterna?

Een prequel van Game of Thrones over de eerdere jaren van de familie Targaryen was natuurlijk een recept voor succes. Maar dat er zo veel naar gekeken zou worden is iets wat de producenten niet hadden verwacht. De serie weet records te verbreken bij onze westerburen van het Verenigd Koninkrijk.

In een eerder bericht werd al duidelijk dat de serie het in de Verenigde Staten enorm goed heeft gedaan. Maar nu is ook bekend dat het Verenigd Koninkrijk vrolijk mee doet. Sky, het Britse televisienetwerk dat geïmporteerde series uitzendt en de de rechten daarvan bezit, komt met cijfers over hoe goed de serie bekeken is.

Grootste lancering ooit
De eerste aflevering op Sky was dus al gelijk een hit. Deze is meer dan vier miljoen keer bekeken, om precies te zijn 4,08 miljoen keer. Dit maakt dat de lancering van de serie groter is dan voorganger Game of Thrones in 2011. Daarnaast is het ook al meer bekeken dan de lancering van de seizoenen een tot en met vijf die er gemiddeld 28 dagen over hebben gedaan om vergelijkbare cijfers te kunnen laten zien.

Één van de redenen waarom de lancering van de serie het zo goed doet en heeft gedaan in het Verenigd Koninkrijk is dat Sky de eerste aflevering heeft vrijgegeven op YouTube voor kijkers binnen het Britse gebied. Deze aflevering is volgens Sky 'on the house'.

House of the Dragon nog niet gezien? Kijk nu alle afleveringen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen