search

Ons nieuws van dinsdag 6 september 2022

'House of the Dragon' breekt ook in het Verenigd Koninkrijk record na record
Series / Nieuws

'House of the Dragon' breekt ook in het Verenigd Koninkrijk record na record

De serie over de Targaryens is immens populair. Gaat het origineel Game of Thrones achterna?

Een prequel van Game of Thrones over de eerdere jaren van de familie Targaryen was natuurlijk een recept voor succes. Maar dat er zo veel naar gekeken zou worden is iets wat de producenten niet hadden verwacht. De serie weet records te verbreken bij onze westerburen van het Verenigd Koninkrijk.

In een eerder bericht werd al duidelijk dat de serie het in de Verenigde Staten enorm goed heeft gedaan. Maar nu is ook bekend dat het Verenigd Koninkrijk vrolijk mee doet. Sky, het Britse televisienetwerk dat geïmporteerde series uitzendt en de de rechten daarvan bezit, komt met cijfers over hoe goed de serie bekeken is.

Grootste lancering ooit
De eerste aflevering op Sky was dus al gelijk een hit. Deze is meer dan vier miljoen keer bekeken, om precies te zijn 4,08 miljoen keer. Dit maakt dat de lancering van de serie groter is dan voorganger Game of Thrones in 2011. Daarnaast is het ook al meer bekeken dan de lancering van de seizoenen een tot en met vijf die er gemiddeld 28 dagen over hebben gedaan om vergelijkbare cijfers te kunnen laten zien.

Één van de redenen waarom de lancering van de serie het zo goed doet en heeft gedaan in het Verenigd Koninkrijk is dat Sky de eerste aflevering heeft vrijgegeven op YouTube voor kijkers binnen het Britse gebied. Deze aflevering is volgens Sky 'on the house'.

House of the Dragon nog niet gezien? Kijk nu alle afleveringen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende Noorse actiefilm 'Troll' verschijnt in december op Netflix
Films / Nieuws

Veelbelovende Noorse actiefilm 'Troll' verschijnt in december op Netflix

De verwachtingen rond de gloednieuwe actiefilm zijn alvast bijzonder hooggespannen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds de bekendmaking van de nieuwe actiefilm Troll die op Netflix zal verschijnen staan de verwachtingen zeer hooggespannen. Nu weten we ook eindelijk wanneer de film op 's werelds grootste streamingdienst zal verschijnen.

Het belooft weer een mooi najaar te worden met heel wat veelbelovende titels die op Netflix zullen verschijnen. Eén van deze titels is de Noorse actiefilm Troll.

Eeuwenoude trol
Troll vertelt het verhaal van een eeuwenoud wezen dat ontwaakt in het Dovregebergte. Het wezen heeft meer dan duizend jaar in gevangenschap geleefd en vernietigt alles wat hij op zijn pad tegenkomt. De Noorse hoofdstad Oslo nadert razendsnel waardoor er een oplossing moet worden gevonden om het monster te stoppen. Dat blijkt echter geen voor de hand liggende opdracht te zijn, in tegendeel.

De hoofdrollen in de film zijn weggegeld voor Ine Marie Wilmann, Mads Sjøgård Pettersen, Gard B. Eidsvold en Kim Falck. Verantwoordelijk voor de regie van de film is Roar Uthaug. Hij was eerder ook al verantwoordelijk voor de film Tomb Raider die het levenslicht zag in 2018.

Troll is te bekijken op Netflix vanaf 1 december 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elon Musk uit stevige kritiek op 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Elon Musk uit stevige kritiek op 'The Rings of Power'

De topondernemer blijkt helemaal niet blij te zijn met de nieuwe Amazon-serie...

Het gaat de gloednieuwe Amazon-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power niet bepaald voor de wind. Nadat Amazon eerder al de reacties omwille van review bombing moest uitschakelen uit nu ook topondernemer Elon Musk stevige kritiek op de reeks.

Nadat de Tesla-ondernemer de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft gezien is hij behoorlijk scherp met zijn opmerkingen. Hij stelde zelfs concreet het volgende; "Tolkien draait zich om in zijn graf".

Niet alleen is de ondernemer van mening dat de serie Tolkien-onwaardig is, daarnaast stelt hij dat alle personages uit de reeks lafaards zijn. Alleen voor het personage Galadriel heeft hij nog een goed woord over.

25 miljoen kijkers
Ondanks het feit dat de serie vanuit verschillende hoeken geconfronteerd wordt met aanzienlijke kritiek is het zo dat de eerste twee afleveringen toch een gigantisch aantal kijkers wisten te trekken. Ze waren samen dan ook goed voor maar liefst 25 miljoen kijkers binnen de eerste 24 uur.

De eerste twee afleveringen zijn dus reeds te zien op Amazon Prime Video. Elke vrijdag om 06h00 verschijnt er vervolgens een nieuwe aflevering. Benieuwd of de commentaren in de komende tijd zullen verstommen of nog verder zullen toenemen.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power bestaat in totaal uit acht afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-ster onzeker over toekomst van de spin-off
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-ster onzeker over toekomst van de spin-off

Na teleurstellend nieuws ziet deze acteur de toekomst van de spin-off niet bijzonder rooskleurig voor zich.

Met de spin-off House of the Dragon bewijst de wereld van Game of Thrones zich nogmaals als extreem populair. Maar na het nieuws dat co-showrunner Miguel Sapochnik voor het tweede seizoen niet verder zal gaan, zijn sommige betrokkenen niet zo zeker erover of dat succes zal voortzetten.

Steve Toussaint, die Lord Corlys Velaryon speelt in de show, onthulde zijn gevoelens over het vertrek van Sapochnik in een nieuw artikel van Entertainment Weekly.

Hij zegt dat hij op de hoogte werd gebracht van het nieuws door de andere showrunner van het project, Ryan Condal, maar dat hij de beslissing respecteert. Door uitputting zou Sapochnik zich gedwongen hebben gevoeld niet langer te blijven werken aan de serie, en Toussaint staat achter de keuze van de showrunner om zijn gezondheid op de eerste plaats te zetten.

De woorden van Steve Toussaint
Toussaint zei: "We hebben deze Engelse uitdrukking 'gutted'. En het is Miguel's beslissing. Dus, ik was teleurgesteld…"

Hij vervolgde: "Hoewel ik persoonlijk teleurgesteld ben, omdat ik denk dat hij een geweldige artistieke visie heeft, begrijp ik, voor zijn eigen welzijn, dat hij een pauze moet nemen."

Het is nog onduidelijk wie de vervanger moet gaan worden van dit belangrijke figuur op de enorme en peperdure filmset van House of the Dragon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'Rick & Morty' hadden mega-succes van dit personage niet verwacht
Series / Nieuws

Makers 'Rick & Morty' hadden mega-succes van dit personage niet verwacht

De bedenker van de superpopulaire serie hadden er niet op gerekend dat dit de populairste aflevering zou worden.

Er zijn verschillende afleveringen van Rick and Morty die de afgelopen jaren cultstatus hebben bereikt, maar er is één die er ver bovenuit steekt: 'Pickle Rick'.

In de aflevering uit het derde seizoen, die werd geschreven door She-Hulk-showrunner Jessica Gao, zien we hoe Rick zichzelf verandert in een pratende augurk om maar niet mee te hoeven doen aan gezinstherapie. Een groot deel van de aflevering is een satire op actiefilms uit de jaren '80 en '90.
.
De aflevering is niet alleen een van de populairste qua kijkcijfers, maar zorgde ook voor een enorme hoevelheid Pickle Rick-merchandise. Er werd zelfs een speciale Pringles-smaak gemaakt!

Onverwacht succes
Mede-bedenker Justin Roiland vertelde Screen Rant onlangs dat hij en collega Dan Harmon dit nooit hadden verwacht:

"Dan en ik dachten als bedenkers dat andere afleveringen vele malen populairder zouden zijn. Ik bedoel, we vinden het een geweldige aflevering, maar wat hier uit voortkwam hadden we nooit durven te voorspellen."

De eerste aflevering van Rick and Morty seizoen 6 is nu te streamen via HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Moon Knight' wint grote prijs
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Moon Knight' wint grote prijs

De serie met Oscar Isaac en Ethan Hawke valt niet alleen bij het publiek in de smaak.

Marvel-fans wachten nog steeds op nieuws over een tweede seizoen van Moon Knight, maar ondertussen sleept de serie wel even zijn eerste Emmy Award in de wacht!

Moon Knight wist de Emmy voor Beste Geluidsmontage in een anthology-serie, film of special' binnen te halen tijdens de ceremonie. Niet de grootste categorie wellicht, maar desalniettemin een mooi stukje erkenning voor de serie.

De serie was in totaal in acht categorieën genomineerd: Beste Geluidsmontage, Beste Voice-Over Acteerprestatie (F. Murray Abraham als Khonshu), Beste Cinematografie, Beste Kostuums, Beste Muziek, Beste Geluidsmix, Beste Stuntchoreografie en Beste Stuntwerk.

Het feit dat Marvel Moon Knight bij de Emmy's indiende als miniserie, wijst er sterk op dat er geen toekomstige seizoenen worden verwacht. Dit was ook al het geval bij WandaVision

Alle afleveringen van Moon Knight zijn te streamen via Disney+. De hoofdrollen in de Marvel Studios-productie zijn weggelegd voor Oscar Isaac, Ethan Hawke en F. Murray Abraham.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 Netflix-series die we NU willen zien, maar waar we nog even op moeten wachten
Series / Featured

3 Netflix-series die we NU willen zien, maar waar we nog even op moeten wachten

Netflix werkt natuurlijk weer aan toffe en opwindende nieuwe seizoenen van gave series.

Netflix heeft heel wat hits in handen en werkt aan heel wat toffe en opwindende series. Vandaag zetten we weer drie titels voor je op een rij waar we niet op kunnen wachten.

Daarbij hebben we vooral gekeken naar een paar van de meest populaire series die Netflix heeft. We duiken erin!

Drie toffe series
Alice in Borderland (seizoen 2): In december is het tweede seizoen van deze serie te zien. In het eerste seizoen zagen we diverse personages gruwelijke spelletjes moeten spelen. Iedereen die verloor ging vaak op gruwelijke wijze dood. Aan het einde van het seizoen bleek het spel voorlopig nog niet voorbij te zijn..

Cobra Kai (seizoen 5): De Cobra Kai dojo is nu in handen van een nieuwe vijand, en die heeft alleen maar snode plannen. Nu moeten Johnny en Daniel samenwerken om hem te verslaan!

The Witcher: Blood Origin: Een prequel op The Witcher, en hoewel het gerucht gaat dat het helemaal niet goed gaat met The Witcher: Blood Origin, kijken we toch uit naar de show die duikt in de Conjunction of the Spheres waardoor elfen en mensen en magische wezens bij elkaar kwamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 ijzersterke Netflix-series moet je gezien hebben!
Series / Netflix Kijktip

Deze 3 ijzersterke Netflix-series moet je gezien hebben!

Kan jij al zeggen dat je deze drie topseries hebt gekeken op Netflix?

Soms is het lastig het kaf van het koren te scheiden op de streamingdienst, en vandaar geeft de redactie van SerieTotaal je weer drie tips voor overdonderd goede series op Netflix!

Outlander | Kijk nu! | 5 seizoenen
De serie volgt het verhaal van Claire Randall, een getrouwde verpleegster uit 1945, die op mysterieuze wijze terug in de tijd wordt geslingerd naar 1743, waar ze onmiddellijk in een onbekende en bedreigende wereld terechtkomt.

Als ze gedwongen wordt om te trouwen met Jamie Fraser, een ridderlijke en jonge Schotse krijger, ontbrandt er een hartstochtelijke relatie, die Claire's hart verscheurt tussen twee totaal verschillende mannen in twee onverzoenlijke levens.



All of Us Are Dead | Kijk nu! | 1 seizoen
Het was een doodnormale schooldag voor de studenten van een Zuid-Koreaanse middelbare school - totdat een van de studenten besmet terugkeert uit het wetenschapslab van de school.

Terwijl de infectie zich buiten de school en over het hele schiereiland verspreidt, ondervraagt het leger wanhopig de gestoorde wetenschapsleraar die het allemaal begonnen is. Ondertussen moeten zijn studenten zich tot het uiterste inspannen om de zombie-apocalyps te overleven, die binnen hun school is ontketend.



Baby | Kijk nu! | 3 seizoenen
Geïnspireerd door het waargebeurde schandaal van Baby Squillo uit 2013, ontvouwt het plot van de serie zich op een eliteschool in Rome. De kijker daar volgt Chiara Altieri, een rijk en mooi meisje dat gedesillusioneerd is over haar bevoorrechte leven.

Al snel ontmoet Chiara Ludovica Storti, een impulsief meisje dat stiekem in geldnood zit. Ludovica trekt Chiara al snel mee in de duistere wereld van de minderjarige prostitutie en begint ze een luguber dubbelleven, dat haar steeds dieper in de problemen brengt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze briljante cross-over kan de Arrowverse redden!
Series / Nieuws

Deze briljante cross-over kan de Arrowverse redden!

Met een cross-over tussen deze twee overgebleven series kan de Arrowverse hopelijk nog voort blijven bestaan.

Brec Bassinger, die Courtney Whitmore vertolkt in The CW's Stargirl, heeft interesse getoond in een cross-over tussen Superman & Lois en Stargirl. Kunnen deze twee serie als twee van de weinige overgebleven series van de Arrowverse hun (super)krachten bundelen?

Hoewel de Arrowverse sinds 2012 het vlaggenschip is van The CW, moest dit schip een radicaal andere koers gaan varen sinds het begin van 2022. Toen bekend werd gemaakt dat WarnerMedia en Paramount hun aandelen in het netwerk wilden verkopen, moest de zender grote veranderingen gaan doorvoeren. Hiertoe behoorde het annuleren van de Arrowverse-series Legends of Tomorrow en Batwoman.

Terwijl Stargirl seizoen 3 deze herfst zal worden uitgezonden, heeft The CW nog maar twee andere Arrowverse-shows over, namelijk The Flash en Superman & Lois. Deze twee series zijn respectievelijk nog verlengd met een negende en derde seizoen. Maar voor The Flash zal seizoen 9 ook het einde betekenen.

Kan de cross-over werkelijkheid worden?
In een recent interview met Looper werd Stargirl's Brec Bassinger gevraagd of ze een crossover in gedachten had, die ze zou willen doen met de DC-shows die nog over zijn op The CW.

Bessinger antwoordde: "[Met] 'Superman & Lois' - ik kan onze shows helemaal zien mixen. Superman is een van de meest iconische superhelden ooit. Het zou echt cool zijn voor Stargirl en Superman om samen te werken."

Voor Stargirl is het nog niet duidelijk of er een vierde seizoen zal gaan verschijnen bij The CW. In de herfst zal seizoen 3 worden uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-personage sterft op brute wijze
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-personage sterft op brute wijze

Een schurk uit House of the Dragon is op gruwelijke wijze om het leven gekomen in de laatste aflevering.

De derde aflevering van House of the Dragon eindigde met een slachtveld, en een gruwelijke dood voor een vijand. Lees niet verder als je de aflevering nog niet gezien hebt!

Aan het begin van aflevering 3 van House of the Dragon zien we dat er drie jaar voorbij is gegaan sinds het begin van de oorlog tussen Daemon Targaryen en Corlys Velaryon tegen de Crab Feeder.

Gruwelijke dood in House of the Dragon
We zien dat er weinig progressie is gemaakt sinds het begin van de oorlog. Ondanks dat Daemon een draak bezit, blijkt de Crab Feeder met zijn leger een geduchte tegenstander te zijn.

Aan het einde van de aflevering is dat echter wel anders. Wanneer Daemon te horen krijgt dat Viserys eindelijk hulp stuurt, neemt hij het heft in eigen handen. In zijn eentje betreedt hij het kamp van de vijand, om zich vervolgens een weg door de vijanden te slaan.

Dat lijkt echter verkeerd af te lopen, wanneer Daemon omsingeld wordt en onmogelijk in staat lijkt om te winnen. Maar dan wordt hij gered door het leger van Corlys Velaryon en een draak.

Daemon stormt op de Crab Feeder af, die zich had teruggetrokken in een grot. Wanneer we hem weer zien, sleept hij het bovenlichaam van de man achter zich aan. Hij heeft de schurk op gruwelijke wijze vermoord en toont het aan zijn manschappen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spanning tussen Targaryens loopt hoog op in 'House of the Dragon' aflevering 4
Series / Trailer

Spanning tussen Targaryens loopt hoog op in 'House of the Dragon' aflevering 4

De vraag is wanneer al deze spanning zal gaan escaleren tot iets gewelddadigers.

De nieuwe teaser van de vierde aflevering van House of the Dragon is net uit, en belooft weer een spannende aflevering op te gaan leveren. Bekijk de teaser snel hieronder!

In de teaser wordt het uitgroeiende conflict getoond tussen Koning Viserys Targaryen en zijn broer Daemon. De spinoff van HBO's bejubelde Game of Thrones heeft al veel lof gekregen, met consistent hoge kijkcijfers en positieve recensies die het netwerk ertoe hebben aangezet om snel seizoen 2 aan te kondigen.

In het eerste seizoen zullen in totaal tien afleveringen langskomen over de voorgeschiedenis van het machtige Huis Targaryen, met meer dan voldoende bloeddorstge draken aan hun zijde. Wekelijks worden de afleveringen uitgezonden tot de finale op 23 oktober.

De nieuwe teaser
De trailer, gedeeld door het YouTube-kanaal van Game of Thrones, toont Daemon die zijn terugkeer maakt naar King's Landing. Dit gebeurt vlak nadat hij is benoemd tot Koning van de Smalle Zee, vermoedelijk door zijn overwinning op de Crabfeeder in de vorige aflevering.

De teaser toont ook de oplopende spanning tussen Viserys en Rhaenyra, vermoedelijk door de konings voortdurende voortrekken van Aegon. De teaser eindigt met een draak die een schip aanvalt, wat een mogelijke escalatie van geweld tussen de facties suggereert.

Bekijk zelf hieronder wat je ervan denken moet!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt dit het eindgevecht van 'Stranger Things' seizoen 5?
Series / Nieuws

Wordt dit het eindgevecht van 'Stranger Things' seizoen 5?

Wordt dit de grote showdown van het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wordt een krachtmeting tussen Will en Vecna het hoogtepunt van het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things? Jamie Campbell Bower, de acteur van het notoire monster, hoopt vurig van wel.

Campbell Bower debuteerde in seizoen 4 bij de hitserie van Netflix als de krachtige telepathische schurk. De vraag is nog of Vecna ook weer te zien zal zijn in het vijfde seizoen van Stranger Things. Het laatste seizoen bevindt zich momenteel in een vroeg stadium van ontwikkeling.

Gedurende het tweede deel van seizoen 4 kon de kijker zien hoe Creel, oftewel Vecna, werd bedwongen door Eleven. Het monster slaagde erin om een gigantische poort naar de Upside Down te openen in het centrum van Hawkins, waarna Will waarschuwde dat Vecna zou terugkeren.

De wens van Jamie Campbell Bower
Tijdens een recent gesprek tijdens de podcast Happy Sad Confused, werd Bower gevraagd door gastheer Josh Horowitz met wie hij hoopte te mogen duelleren in het aankomende seizoen. En Bower had zijn antwoord meteen paraat.

Bower: "Ik zou graag… iets zien tussen Vecna en Will. Ik denk dat er onafgemaakte zaken zijn tussen de twee. Ik ben een grote fan van deze show, en ik weet van het Internet dat er mensen zijn die suggereren dat we Vecna al in seizoen 1 hebben gezien."

De verwachting is dat het laatste seizoen van de griezelserie zal verschijnen in 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.