'House of the Dragon' doet het niet zo goed als 'Game of Thrones'

De prequelserie zit al op de helft van de tien afleveringen in het eerste seizoen.

Bram de Groot, 21-09-2022 14:32

De afgelopen periode schreven we al flink wat berichten over het succes van House of the Dragon. De kijkcijfers zouden tegenvallen. Ondanks dat de serie het zwakker doet dan de moederserie Game of Thrones, zal HBO Max waarschijnlijk niet ontevreden zijn.
De vijfde aflevering van House of the Dragon verscheen afgelopen zondag in de States op HBO en HBO Max en werd beter bekeken dan aflevering vier, met een stijging van drie procent. Maar liefst bijna 2,6 miljoen kijkers keken de aflevering tijdens de lineaire uitzending op het betaalkanaal HBO.

Gemiddeld trekken de afleveringen tot op heden zo'n 29 miljoen kijkers in de States en dat is ontzettend veel voor een serie op kabeltv en een streamingdienst.

Game of Thrones deed het beter
Niet geheel onverwacht deed het laatste seizoen van Game of Thrones het beter. De zes afleveringen van seizoen acht trokken gemiddeld 44 miljoen kijkers.

Wat de impact van aflevering zes zal zijn, valt nog te bezien. Naar verluidt neemt die aflevering een flinke sprong in de tijd waardoor bepaalde personages / acteurs van het toneel zijn verdwenen en nieuwe hun intrede doen.Bron: Variety

Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO Max, Fabien Frankel, Emma D Arcy, John Macmillan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Goorste scène 'The Boys': acteur kijkt hem niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in