‘House of the Dragon’ maakt een einde aan de grote tijdsprongen

‘House of the Dragon’ stopt met tijdsprongen

Het verhaal van familie Targaryen beslaat een groot tijdperk. Er is genoeg te vertellen.

Glenn Walsh, 23 september 2022 08:34

De Game of Thrones spin-off House of the Dragon heeft bijna geen introductie meer nodig. De serie over het leven van de familie Targaryen speelt zich af jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. De serie maakt derhalve flinke tijdsprongen om de verhalen van de familieleden te vertellen. Volgens Matt Smith is dat nu voorbij.
In een onlangs verschenen podcast maakt Matt Smith, die de rol van driftkikker Daemon Targaryen speelt, bekend dat de grote tijdsprongen die de serie maakt vanaf aflevering zes voorbij zijn. In de 200 jaar voor de geboorte van Daenerys Targaryen heeft de kijker al kennis gemaakt met kleinere tijdsprongen die de ontwikkeling tussen de verschillende personages weergeeft.

Van klein naar groot
Zo was te zien dat de relatie tussen Rhaenyra en Alicent wat moeizamer werd, zeker na het huwelijk tussen Alicent en Rhaenyra’s vader koning Viserys Targeryen. In de spanne van een aantal afleveringen zijn er baby’s geboren en zijn we een aantal jaar vooruit maar na aflevering vijf komt de grootste tijdsprong tot nu toe. Er wordt zeker 10 jaar vooruitgegaan de toekomst in.

Logischerwijs dat er onder andere voor de 15 tot 17-jarige Rhaenyra, die tot dan toe gespeeld wordt door de Australische actrice Milly Alcock, andere acteurs worden gecast. In dit artikel lees je daar meer over. Volgens Matt Smith blijft de tijdlijn na de tijdsprong van aflevering vijf min of meer hetzelfde voor seizoen twee en drie en wellicht daarna

Alvast benieuwd naar de nieuwe gezichten? Kijk de preview van aflevering zes hieronder. De rest van House of the Dragon kijk je op HBO Max.

Bron: Happy Sad Confused

Lees meer over: House of the Dragon, Matt Smith, Milly Alcock, HBO, HBO Max

Populair nieuws