Nog steeds goede hoop voor 'Hannibal' seizoen 4

Hoe zit het eigenlijk met 'Hannibal' seizoen 4?

Hoofdrolspelers Hugh Dancy en Mads Mikkelsen willen nog steeds dat er een nieuw seizoen komt.

Zilko Tarici, 30 september 2022 16:06

Hannibal-hoofdrolspelers Mads Mikkelsen hebben nog steeds trek in een vierde seizoen van de serie. De oorspronkelijke drie seizoenen werden eerder gemaakt door NBC en kwamen in 2015 ten einde. Ondanks een trouwe schare fans, zag het netwerk namelijk af van verdere seizoenen.
In de jaren erna hebben de 'Fannibals' zich doorlopend laten horen, en het lijkt erop dat een vierde seizoen toch écht nog wel eens zou kunnen gaan gebeuren. Zeker als je weet dat de eerste drie seizoenen toen ze op Netflix en Amazon stonden erg goed werden (her)bekeken.

Hannibal gebruikte Thomas Harris' boek Red Dragon als basis. De serie liet het leven van de titulaire kannibaal zien vooraf aan de gebeurtenissen uit The Silence of the Lambs. Centraal stond de complexe relatie tussen Hannibal en FBI-profiler Will Graham.

De serie werd geprezen om de manier waarop LHBTI-personages in beeld werden gebracht, en onderscheidde zich daarmee van andere horrorfilms en -series.

Nog steeds hoop
Bedenker Bryan Fuller sprak onlangs met Screen Realm en liet weten of een vierde seizoen van Hannibal nog steeds mogelijk is. Aldus Fuller:

"We staan allemaal in de startblokken. Ik spreek regelmatig met Mads Mikkelsen en Hugh Dancy, en zij willen beiden dolgraag terugkeren. En het gaat niet alleen over moordlustige mannen, maar ook vrouwen. Katherine Isabelle en Carolina Dhavernas zouden net zo'n groot onderdeel vormen van seizoen 4 als Hannibal en Will. Dus hopelijk krijgen we de kans om het te maken. We hebben de hoop nog niet opgegeven."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Hannibal, Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Bryan Fuller, Red Dragon

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws