Netflix zwicht voor kritiek en voegt disclaimer toe aan hitserie 'The Crown'

Netflix zwicht voor kritiek over 'The Crown'

Het is voor het eerst dat Netflix daadwerkelijk gevolg geeft aan de kritiek...

Geoffrey Ketels, 22 oktober 2022 10:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II kwam niet alleen als een verrassing, daarnaast heeft ze ook op verschillende vlakken een impact gehad op de wereld. Onder meer de hitserie The Crown van Netflix kreeg plots (opnieuw) heel wat kritiek over zich heen.
Het is zeker niet voor het eerst dat The Crown kritiek te verduren krijgt, maar blijkbaar ligt dit nu door het overlijden van de Queen extra gevoelig. Eerder, namelijk in het jaar 2020 werd er reeds kritiek geuit op de reeks door de voormalige minister van cultuur Oliver Dowden. Hij gaf toen aan dat Netflix een duidelijke waarschuwing moest geven voor elke aflevering welke aangeeft dat de serie fictie is. In een recenter verleden was het onder meer actrice Dame Judi Dench die aangaf dat ze de reeks grove sensatiezucht verwijt.

Disclaimer
Netflix heeft er ondertussen voor gekozen om gevolg te geven aan de kritiek. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van een disclaimer in de Youtube-beschrijving van de trailer van het vijfde seizoen van de reeks. Deze stelt het volgende:

"Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, vertelt deze fictieve dramatisering het verhaal van koningin Elisabeth II en de politieke evenals persoonlijke gebeurtenissen die verantwoordelijk waren voor de vorming van haar regeerperiode".

Eerder werd omwille van de nodige controverse eveneens bekend gemaakt dat de documentaire over Meghan Markle en prins Harry is uitgesteld. Het vijfde seizoen van The Crown laat in ieder geval niet meer lang op zich wachten. Deze is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 9 november van dit jaar!

Lees meer over: The Crown, serie, series, Netflix

Populair nieuws