search
De voorwaarde die Julia Roberts had om in 'Friends' te spelen
Series / Nieuws

De voorwaarde die Julia Roberts had om in 'Friends' te spelen

Julia Roberts stemde in met een gastrol in 'Friends', maar dit deed zij niet zonder dat er iets tegenover stond.

Friends heeft gedurende 10 seizoenen veel gaststerren gehad, waaronder de iconische Julia Roberts. Friends-acteur Matthew Perry onthult nu in zijn autobiografie wat de enige voorwaarde was voor Roberts om in de serie te verschijnen.

De rol van Julia Roberts vond redelijk vroeg in de serie plaats, namelijk in de tweedelige aflevering "The One After the Superbowl" in seizoen 2. Hierin speelt ze een oud-klasgenoot van Chandler genaamd Susie Moss.

Perry moest Roberts voor zich winnen
Matthew Perry en Julia Roberts speelden niet alleen samen in deze aflevering van Friends, maar hadden ook een relatie in het echt. In zijn autobiografie vertelt Perry dat Roberts dan ook één voorwaarde had om in de aflevering voor te komen:

'Julia had een voorstel voor de post-Super Bowl-aflevering in seizoen 2 gekregen en ze zou het alleen doen als ze in mijn verhaallijn zou zitten.' Dit was niet haar belangrijkste voorwaarde, want Perry moest haar nog voor zich winnen.

Roberts wou kwantumfysica leren
'Haar antwoord was dat als ik haar kwantumfysica voldoende zou uitleggen, ze ermee instemde om in de serie te spelen. Wauw. Allereerst heb ik een uitwisseling met de vrouw voor wie lippenstift is uitgevonden, en nu moet ik de boeken in.'

Hoewel het hem waarschijnlijk wat studeerwerk heeft gekost, lukte het Perry: 'De volgende dag stuurde ik haar een artikel over de dualiteit van golven en deeltjes en het onzekerheidsprincipe en verstrengeling, en slechts een deel ervan was metaforisch.'

Bagels als bedankje
'Julia stemde niet alleen toe om de show te doen, maar ze stuurde me ook een geschenk: bagels - heel veel bagels. Natuurlijk waarom niet? Het was Julia, verdomme Roberts.'

De 10 seizoenen van Friends zijn te zien op HBO MaxInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen