Gave eerste foto uit grote gameverfilming 'Fallout' van Prime Video

Wereldberoemd computerspel krijgt een eigen serie

De formule lijkt te werken: maak van een mega populair computerspel een TV-serie.

Glenn Walsh, 26 oktober 2022 13:03

”War. War never changes.” Zo begint elke titel van de inmiddels wereldberoemde reeks computerspellen van Fallout. Het was even wachten of we deze woorden in een TV-serie zouden horen maar de kogel is door de kerk: Amazon toont nieuwe beelden en bevestigt de serie Fallout.

Menig televisienetwerken hebben van zeer populaire computerspellen al TV-series weten te maken. Zo kwam Netflix een aantal jaar geleden met The Witcher, bekend van de gelijknamige reeks computerspellen en boeken. En HBO komt binnenkort met de serie The Last of Us eveneens gebaseerd op het gelijknamige survival-computerspel.

Overleven na de nucleaire holocaust
De computerspellen van Fallout draaien voornamelijk over een wereld die zich afspeelt nadat er een wereldwijde nucleaire oorlog is geweest en het hoofdpersonage zich een weg moet proberen te banen door een verscheurd landschap. Locaties wisselen zich af van radioactieve hotspots, platgebombardeerde steden en vreselijk gemuteerde mensen en dieren.

Sinds het uitkomen van Fallout in 1997 zijn er in de jaren daarna nog drie reguliere vervolgen en zes andere uitbreidingen gemaakt. De laatste twee delen Fallout 3 en Fallout 4 zijn respectievelijk 12.4 miljoen en 13.5 miljoen keer verkocht. Ter vergelijking: van The Last of Us zijn 17 miljoen exemplaren verkocht. Reden genoeg voor Amazon om ook hiervan een hitserie te maken.

Momenteel is de serie druk in de maak. Kijk hieronder alvast naar de eerste beelden op Twitter en daaronder naar de eerder uitgebrachte teaser.Bron: Amazon

Lees meer over: Fallout, The Witcher, The Last of Us, Prime Video, Amazon

Populair nieuws